Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Bo to bdb ciągniki. Wystarczy raz nogę do góry i już się siedzi i jedzie. Do lekkich prac w koło podwórka nie zastąpione. 

Czaje się na tura do 30-tki ale chyba lepiej do 60-tki teraz to pewnie mało 10 tysięcy ze wspomaganiem zrobić to?

Opublikowano
14 minut temu, jacor73 napisał:

No to mieli inżynierowie fantazję

Wzorowali się na łańcuszku rozrządu 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Czy wszystkie chłopaki są niedobre? Pierwsza miałem córkę, i była grzeczna, posłuszna, itd. teraz syn ma 21 miesięcy i codziennie się zastanawiam czy nie wezwać egzorcysty. 😄 

To jak już będzie on u ciebie to zadzwoń podjadę z córką w sierpniu skończy 4lata. U nas w domu smutek bo jutro ostatni dzień do przedszkola.😔

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No baryła 109

Hurt 7.21 to gdzie po 10 nie będzie

A jeszcze obajtek POwiedział źe na wakacje POtanieje.

Ty słuchaj dalej tego dziadowskiego PISu i Obajtka to nawet na skarpety nie będziesz miał

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

Dobrze mieć syna 😍

IMG_20220617_195721.jpg

Tak mówisz 🤔

12 minut temu, slawek74 napisał:

oby nie łańcuch od roweru 🤦‍♂️🤪

mój większy odemnie 😀👍

A mądrzejszy ? Czy też taki pusty jak stary 😜

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Czaje się na tura do 30-tki ale chyba lepiej do 60-tki teraz to pewnie mało 10 tysięcy ze wspomaganiem zrobić to?

Ja na trzydziestce. C360 może pujdzie w świat. Tylko ciekawe czy klient się znajdzie🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Moja do tej pory jak w sześćdziesiątkach sprzęgło wciska to jedna ręka za ramę kabiny, jednym pośladkiem na siedzeniu siedzi, prawą ręką za kierownicę i nadusza sprzęgło 😂 za maleńkości dużo przy zbieraniu kostek się najeździła i tak to jej zostało ale i nie ma się co dziwić jak ona postury Twojej kobiety 

Przedłuż Dźwignie i będzie ciut lżej 

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No baryła 109

Hurt 7.21 to gdzie po 10 nie będzie

A jeszcze obajtek POwiedział źe na wakacje POtanieje.

Przecież POwiedział, że POtanieje o kilka groszy

4 minuty temu, Dziad932 napisał:

A no tak , dziś dzień ojca 

Nie mam dzieci to niema co świętować 🤨 

Żadnego wysiłku nie poniosłeś, a chciałbyś świętować, zawsze możesz świętować

15 lutego, czyli dzień po Walentynkach obchodzimy święto tych, którzy nie mają partnera. Dawniej święto to określano by mianem dnia starej panny i kawalera🤣🤣🤣

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ja na trzydziestce. C360 może pujdzie w świat. Tylko ciekawe czy klient się znajdzie🤔

Teraz jest bum na c360 

Drożeją  klient się znajdzie jeszcze dobrze zapłaci 

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

Teraz jest bum na c360 

Drożeją  klient się znajdzie jeszcze dobrze zapłaci 

W 2005r. Dałem za nią 12tys. Jedyne co w niej zrobiłem to regeneracja przodu koszt 500zł. Może by jeszcze za nią wziol to co się dało.🤔

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Potrzebuje tego tura do układania bel wyżej w stodole. Kalkulując opłacalności w tym żadnej chyba... 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Potrzebuje tego tura do układania bel wyżej w stodole. Kalkulując opłacalności w tym żadnej chyba... 

Ja w stodole słomę układam bele w pionie. Max stawiam cztery w słupku c330. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Czym tak wysoko?

Zostało mi sporo zboża z zeszłego roku i nie wiem czy zmieszczę wszystko z tego roku. 

Opublikowano
8 minut temu, jacor73 napisał:

Przecież POwiedział, że POtanieje o kilka groszy

Żadnego wysiłku nie poniosłeś, a chciałbyś świętować, zawsze możesz świętować

15 lutego, czyli dzień po Walentynkach obchodzimy święto tych, którzy nie mają partnera. Dawniej święto to określano by mianem dnia starej panny i kawalera🤣🤣🤣

Może kiedyś będzie się świętować 15 lutego , ale jeszcze nie teraz 

Opublikowano

Stawiam dwie jedna na drugiej i wbijam widelec w tą dolną i unoszę obie razem do góry i wstawiam na dwie co stoją już na swoim miejscu. Zrób sobie widelec na siłownik i super idzie.

2 minuty temu, malaczarna napisał:

Czym tak wysoko?

Opublikowano

To jak już będzie on u ciebie to zadzwoń podjadę z córką w sierpniu skończy 4lata. U nas w domu smutek bo jutro ostatni dzień do przedszkola.😔

Córa się we znaki daje? Moja chodzi cały czas, ale syn w domu. Nie boi się niczego i nikogo. Ani ciągnika, ani krów, ani obcych ludzi, i do tego nieustannie w biegu. Raz mu dziadek pokazał jak się krowy popędza, to teraz tylko kija w rękę i do obory odpędzać je od stołu paszowego. Jak już odpędzi to próbie do środka włazić. Wyjdziesz z nim to oczy dookoła głowy a i tak spróbuje uciec. Jak w ogródku zamkniemy furkę, to górą próbuje przełazić.  

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, MonteChristo napisał:

Możesz to zmienić i za rok świętować 😉

Trzeba jeszcze trafić na dni płodne , a moja coś unika wtedy 

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Trzeba jeszcze trafić na dni płodne , a moja coś unika wtedy 

znaczy katoliczka? daje tylko w niepłodne? 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Córa się we znaki daje? Moja chodzi cały czas, ale syn w domu. Nie boi się niczego i nikogo. Ani ciągnika, ani krów, ani obcych ludzi, i do tego nieustannie w biegu. Raz mu dziadek pokazał jak się krowy popędza, to teraz tylko kija w rękę i do obory odpędzać je od stołu paszowego. Jak już odpędzi to próbie do środka włazić. Wyjdziesz z nim to oczy dookoła głowy a i tak spróbuje uciec. Jak w ogródku zamkniemy furkę, to górą próbuje przełazić.  

No z takim to trzeba uważać. Na wiosce w mojej gminie wydarzyła się tragedia z takim brzdącem. 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

jak? co za sposób?

Opublikowano

Stawiam dwie jedna na drugiej i wbijam widelec w tą dolną i unoszę obie razem do góry i wstawiam na dwie co stoją już na swoim miejscu. Zrób sobie widelec na siłownik i super idzie.

Jak to wygląda?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v