Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

I 3p możesz gwiazdy po oglądać, jeśli wierzyć tabliczce to waży 670kg podobną masę ma np. Poznaniak. Tyle że opryskiwacz który ma w sumie 700l wody zabrać będzie ważył 1400kg. 

Mój prawie 500 kg wazy, jak rozłożę lance to idzie na polu o wiele lepiej jechać niż na drodze bo jednak ciężar przychodzi bliżej ciągnika jak są rozłożone. A z 250 kg to na pewno same lance ważą.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

teraz powiększyłem faktycznie 370kg, co i tak jest dużo jak na poczciwą siuntkę. Nie to że nie podniesie ale dojechać stabilnie i pewnie to żart. 

Z 1 toną z tyłu normalnie idzie jeździć 

Schody zaczynają się jak jest ponad tona, wtedy trzeba obciążników dołożyć z przodu 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ja mam w miedzy i tak wk***ia przy przy pryskaniu że pała mała. 

A co on w między przeszkadza ? U mnie po długości chyba 12 sztuk stoi... Lance nie składam, dojeżdżam cofam i omijam. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Takie rady to wiesz... To że ty nie chcesz to innych nie przekabacaj

By się zdecydował a nie, ani w jedną ani w drugą stronę. Zabiera się do tego jak ja lata temu przy skórowaniu pierwszego królika. 

To uczuciowe sprawy to nie takie proste. Myślę że jakby o ciebie ta malarka zabiegala to i ty miałbyś zagwozdke i po nocach nie spał.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Ja mam w miedzy i tak wk***ia przy przy pryskaniu że pała mała. 

No przy orce bym się nie dziwił,bo nie ma jak skubnac.😁😉...ale przy pryskaniu🤔

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

i dolalo ladnie-kukurydza opryskana wczoraj.

600 l do 3p to nie jest idealny zestaw-mozna jezdzic i wspomaganie niepotrzebne, byle pompa i podnosnik wytrzymal. obciazniki na przod 

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

To uczuciowe sprawy to nie takie proste. Myślę że jakby o ciebie ta malarka zabiegala to i ty miałbyś zagwozdke i po nocach nie spał.

Takiego czegoś to szkoda w domu trzymać, tylko szkody z tego. Nie dość, że brzydka, jedynie oczy ładne to jeszcze w głowie nie tak.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A co on w między przeszkadza ? U mnie po długości chyba 12 sztuk stoi... Lance nie składam, dojeżdżam cofam i omijam.

Akurat jest od stony "drogi do pola" jak jadę z opryskiem to wypada pryskać też drogę tak żeby robale czy chwasty nie czyhały sobie na okazję 20 cm od pola. Omijam tak jak piszesz. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Byłem u byków to puściłem wodę.

Gdzie w kukurydzę 80 ka :o

IMG_20220616_160513.jpg

Oj coś cienko widzę tego pizdzika z tym opryskiwaczem zalanym do pełna 

7 minut temu, hubertb napisał:

teraz powiększyłem faktycznie 370kg, co i tak jest dużo jak na poczciwą siuntkę. Nie to że nie podniesie ale dojechać stabilnie i pewnie to żart. 

To co tu kupić 🤔 , bo trza bardziej na roślinność przechodzić a krowy likwidować

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

To co tu kupić 🤔 , bo trza bardziej na roślinność przechodzić a krowy likwidować

A ciągany panie Marcinie. Tak z 1500l.

• Like 1
Opublikowano

Masz 40ha więc o plecakowym nie myśl, zostaw plecak jaki masz dokup duży jezdny. Ja mam 300l do oprysku nie wiele i mnie uj strzela z tym napełnianiem a gdzie ty przy 40ha .... 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

No przecież jest napisane 1000l.

Szukaj z hydraulicznym rozkładaniem.

Jeden słup na polu I czas na ręczne składanie to może być  opryskany dodatkowy hektar

Z hydrauliką drogi będzie

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Takiego czegoś to szkoda w domu trzymać, tylko szkody z tego. Nie dość, że brzydka, jedynie oczy ładne to jeszcze w głowie nie tak.

Nie ma brzydkich kobiet. A ona kogoś juz ma? Kiedyś też zabiegalem o taką jedną po nocach nie spałem a koniec końców dostałem kosza. Ale i dobrze. A z żona szast prast dobralismy się charakterami poglądami i dobrze jest. Ona z miasta a ogrod mam najpiękniejszy we wsi chyba 😊

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Oj coś cienko widzę tego pizdzika z tym opryskiwaczem zalanym do pełna 

W 3p jak dołożysz tyle obciążenia na przód to też będzie tylko wtedy trwałość przedniej osi drastycznie spada. 

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie dość, że brzydka, jedynie oczy ładne to jeszcze w głowie nie tak.

Te oczy poniżej brody czy powyżej? Co do głowy nie znam normalnych ludzi po "plastyku" 

Opublikowano

Nie ma brzydkich kobiet. A ona kogoś juz ma? Kiedyś też zabiegalem o taką jedną po nocach nie spałem a koniec końców dostałem kosza. Ale i dobrze. A z żona szast prast dobralismy się charakterami poglądami i dobrze jest. Ona z miasta a ogrod mam najpiękniejszy we wsi chyba 😊

Nie obchodzi mnie to. Nie rozmawiałem z nią już kupę czasu i nie mam zamiaru. Ona mi do niczego nie potrzebna. Co chciałem osiągnąć to osiągnąłem z jej dziadkami. A może i jeszcze więcej się osiągnie ale o niej to ani nie myślę. 

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

By się zdecydował a nie, ani w jedną ani w drugą stronę. Zabiera się do tego jak ja lata temu przy skórowaniu pierwszego królika. 

A byłeś kiedyś zakochanych ?

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

O drzewkach owocowych nie zapominaj bo też mówiłeś że piękne 😉 szczególnie jedno 🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Ja mówię  że zabiera się jak jeż do pierdolenia 

A mój znajomy mawiał że dobry chłop tylko dużo kobiecego w sobie ma znacz straszna pipa z niego 

Marek to są delikatne sprawy , sam mówiłeś że to nie proste i na forum tego nie znajdziemy złotego środka

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Te oczy poniżej brody czy powyżej? Co do głowy nie znam normalnych ludzi po "plastyku" 

Powyżej, poniżej to nawet nie patrzyłem. Ona zbytnio w obłokach buja, to nie gospodyni domowa, babka ją tam próbuje gonić do roboty ale z własnej woli to nie pójdzie. Jak ją babka w żniwa wygoni to wyjdzie a jak nic nie powie to i sama nie wyjdzie. To na co komu taka.

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

A byłeś kiedyś zakochanych ?

A czym to się objawia?

Opublikowano
13 minut temu, Krzak napisał:

Może dzięki boskiej opatrzności nie są razem. Na co by się mieli że sobą użerać 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jak ją babka w żniwa wygoni to wyjdzie a jak nic nie powie to i sama nie wyjdzie. To na co komu taka.

I co ona w żniwa ma niby robić na kombajnie siedzieć? Myśli według mnie bardzo poprawnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v