Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Od tego jest tur i taczki  a jesteś w dużym błędzie

To dzisiejsze trochę za suche 

Ja też jestem zwolennikiem mokrej, baloty były tak robione żeby były jak najwilgotniejsze, aby siuntka uniosła. Pryzma w zeszłym roku to aż leciało z przyczepy i super był towar, a potem suchsze to już się tak nie chciało ukisic ładnie. W tym roku na suche pójdzie jakiś zakiszacz, bo dwie łąki mam takie że choćby za kosiarka zbierał to soku bardzo mało 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Ja wczoraj kuku Opryskalem Henik+mocarz na chwasty, teraz myślę jakaś odżywkę szykować może  tylko co dać🤔

Ja tam się w odzywki nie bawię,jak hektorem max pryskam co roku w maksymalnej dawce.

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Lepiej późno niż wcale 

IMG_20220603_100401.jpg

Nie jest stara

Opublikowano
36 minut temu, Uziu92 napisał:

noo wystarczy aby ceny nawozów i paliwa się utrzymały , a za nasze cena wrócila na taki poziom jak przed wojna i wszystko leży i kwiczy, bo nawet na koszty nie wyrobi.

Może być nie ciekawie w żniwa, ponoć Z Ukrainy zboża zasypują Polskie magazyny bo przecież tamtym trzeba pomóc 🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Może być nie ciekawie w żniwa, ponoć Z Ukrainy zboża zasypują Polskie magazyny bo przecież tamtym trzeba pomóc 🤦‍♂️

I to może być prawda.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

Ja tam się w odzywki nie bawię,jak hektorem max pryskam co roku w maksymalnej dawce.

Nie jest stara

Jest, jest też pokręcona, trochę leżącą i to co na rosło to trochę zostanie 

Brał bym w dzierżawę 

IMG_20220603_113453.jpg

Opublikowano

No pewnie ze tak tamci tanio sprzedadzą bo są w sytuacji wiadomo jakiej a nasi zaraz majątki na tym porobią, tak jak z tym bydłem pourazowym idzie jako normalne mięso a kupione za mniej niż połowę.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jest, jest też pokręcona, trochę leżącą i to co na rosło to trochę zostanie 

jednak jest.To się ma od odmian traw u mnie dopiero się zaczynają wystrzelać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

To w żniwa będzie płacz 70 % rolników w Polsce oda pszenicę za darmo bo opłaty są drogie .

Ceny pasz spadną. Hehehehehhehehehhee. Alem żartem pierdyknął. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

miałbyś taką to jeszcze na zarobek byś ruszył ...😉

Ciekawe gdzie 🤔 Kto ma traktor to i ma wóz czy dwukołówkę. Zbędny klonkier na podwórku. Bo ani ziemniaków z wiader się nie wrzuci bo wysoko, zboże źle nabierać bo też wysoko. Uwierz mi albo nie - w tym roku dwukołówka użyta 6 razy - raz ziemniaki do sadzenia dowieźć, raz na siano, dwa razy złom i dwa razy podlewanie. Wozy ani razu nie użyte. Teraz jeszcze z raz będzie użyta na siano, na żniwa do zboża i kostek słomy, potem do ziemniaków i pewnie tyle, jeśli będzie polewać i nie trzeba będzie jeździć podlewać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

ta mała kupka trawy tylko krowom rozpustę zrobi. a potem będą ryczeć do wiosny w oczekiwaniu jak wincyj zrobisz 🤭

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

i mniej mleka 🤔 co by się i tego nie o nosić 🤔🤦‍♂️😁

No widzisz , trzeba dbać o zdrowie 😊

Opublikowano
2 minuty temu, Axd529 napisał:

Panowie jak zdemontować zabierak sprzęgła kosiarki rotacyjnej? Trzeba coś podłożyć i napierdzielać młotem w wałek żeby wybić czy jakoś inaczej się da?

Najpierw to pierścionek odbezpiecz 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Na co ta sieczkarnia?

Żeby pokazać że Marek to nie dziad i robi konkretnie 🙂

Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Na co ta sieczkarnia?

Żeby pokazać że Marek to nie dziad i robi konkretnie 🙂

Ja tylko pierwszy sezon sieczkarnią. Po niej byki się zatkały. A teraz z przyczepy z nożami lepiej jedzą.

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

A to tylko wtedy kiedy kupowałeś na złość sąsiadom, a nie sobie na pożytek 

E tam, żonę wziąłem na własny pożytek (na co mi to było)😀

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v