Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, donweter1989 napisał:

Ja chyba wezmę ofertę t mobile. Prędkość jak u Ciebie tyle, że 80 zł na miesiąc. Było by 60zl ale nie mam nic w t mobile. 2 miesiące temu podpisałem abonament na telefon z plusem. T mobile daje mi 6 miesięcy za darmo, podłączenie i ruter też gratis w tej cenie. Był dzisiaj z UPC przedstawiciel ale ma gorszą ofertę.

A 20 km ode mnie ognisko ptasiej grypy w stadzie gęsi u gospodarza. Same zarazy do okoła.

Lokalizacja? Jaki drób? 

Opublikowano
24 minuty temu, bratrolnika napisał:

Trzeba obadac który kurier weźmie paczkę 160cm długa, bo tyle te lampy mają. Ogółem to muszę sprawdzić czy w ogóle działają, ale to jutro może

Chyba każdy, ja zamawiałem rury to do 2m długości przesyłka normalna była

• Thanks 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co za różnica ? 

Bo wtedy można wydoić krowy dajmy na to o tej 8 rano , wieczorem iść wcześniej , dać najpierw żreć , wydoić o 20 - stej i być wcześniej w domu a tym samym będzie zachowane 12 godzin między udojami.

różne są metody i zależy od ,,ekipy,,

Bananek napisał:

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Z takich zrezygnowałem na rzecz świetlówek na korytarzu i od tamtej pory omijam takie szerokim łukiem. Kiepsko świeciły, ciężko było je czyścić... 

Musi czeka mnie kilka dni chodzenia w czapce do ludzi. 😉 

IMG_20220111_130859.jpg

nie wiem po co Ci lampy 🤭🤔😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Łobornik od cieloków wywieziony 🙂

20220111_160036.jpg

no nie wiem... to zdjęcie nie potwierdza....

Opublikowano

No właśnie, ni obornika ni cielaka.

Tylko jakieś kukurydzisko na 8 klasie bonitacyjnej😁

Opublikowano

Trafiłeś , tutaj piasek , jakieś sto metrów dalej glina , że zaraz po orce trzeba doprawiać żeby rozbić tą skałę a na końcu znowu piasek ino trochę ciemniejszy , ot i takie to u nas mozaiki.

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

@damian303 powiesz coś o Ben Finlay?

Jeżeli Ben, to pewnie odmiana porzeczki. Niestety nic nie jestem w stanie o niej powiedzieć, bo pierwszy raz na uszy słyszę. Nikt z sąsiadów też tego nie sądził. Jak już ci chyba wspominałem, to tisel jest naszym królem plantacji. 

Choć ostatnio mnie nachodzą myśli, czy jak dwa lata temu sądziłem ostatnią kwaterę, to nie lepiej było posadzić coś o twardych owocach.

Opublikowano

to może ja coś w tym dziwnym temacie na temat...

no minus 4 na termometrze za okiennym... niby nie zbyt zimno, chłodno jest.

no wydaje mi się że to przez to że wiater trochę jest i chyba wilgotność powietrza też.

jakoś trochę przemarzłem, tak jak by większy mróz był.

a jak tam u Was???

Opublikowano

już 7 na minusie. ładnie sucho. jeszcze byckom dac i resztę npk wyrzucić. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pany, które nasiona buraków pastewnych lepsze? Bo zawsze mieszankę brałem żółtych, białych i czerwonych wielkokiełkowych.

-3 na termometrze.

Białe cyklopy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v