Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał:

Kuźwa kamieniem drogę obsypali. Jak to przeciąć 🤔

IMG_20220601_184526.jpg

Na asfalt musisz wjechać, znaczy prawym kołem musisz po tym kamieniu jechać i wewnętrznym bębnem po kamieniu jedź minimalnie podniesioną kosiarka, ja tak zawsze robię i ryby całe, bo zewnętrzny bęben prosto w szybę nakieruje kamień 👀👀👀👀

Edytowane przez kris91
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ale ty poważnie z tym marzeniem znowu pierdzi koło 

Tak, bo to dobre graty na biedne i małe gospodarstwo 

Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Przecież takiego masz 6340 jest następcą 7245, 7340 jest następcą 7745 zmieniło się tam najwięcej stylistycznie i dodano lepszą kabinę. Oprócz tego skrzynia otrzymała synchronizację koszt naprawy takiej skrzyni jest dużo wyższy niż w przypadku skrzyni 72xx. Dla przykładu jeden kompletny synchronizator to około 1500zł. Kupowałem ostatnio trochę części do swojego i stwierdzam że ludzie oszaleli naprawdę już taniej można naprawić konstrukcje zachodnie. 

Opublikowano

No naprawdę ceny części do zetora to już kosmos, uszkodziło się jedno dolne cięgno tuz, cena 900zł. W końcu wspawam końcówki od "80" bo nie dam 1800zł za cięgna dolne. 

Opublikowano

Ktoś tu pytał jak założę tura żeby wstawić zdjęcie 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

W tym jak coś poważnie pierdolnie to tylko płakać

Jeśli myślisz że w zetorze będzie taniej to jesteś w błędzie. Kolega 4 lata temu naprawiał skrzynie w 7340 rachunek za części z robotą był ponad dychę. 

Opublikowano
52 minuty temu, Karol0134 napisał:

kojarzy może ktoś tego handlarza z okolic Chełma co wystawia same MF i mógłby coś o nim powiedzieć , chodzi mi o tego :https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-6120-CID757-IDxX9Xn.html

i jakieś ewentualne sugestie na co zwrócić uwagę przy oględzinach takiego Masseya ??

Rocznik w granicach 95-97

Zwracaj na wszystko 

Przede wszystkim na elektryke

Ten ma przeniesione gniazdo na przyczepy, powinno być na lewym błotniku. 

Czy nie ma dużego luzu na przednim moście. 

Czy nie ma luzu na tulejach wału napędowego 

Czy nie ma luzu na łożysku podpory wału 

Czy ramiona podnośnika nie są z nadmiernym luzem 

Czy siłowniki wspomagające nie sącza się, to samo z siłownikiem od skrętu 

Jak zmienia połówki jazdy, czy nie ma problemów z przejściem na żółw/zając 

Zwróć uwagę na sterownik nad prawymi schodkami 

Działanie jego można sprawdzić tak 

Włącz napęd 4x4 blokadę mostu, włącz na ehr podnoszenie ramion, wtedy powinien blokadę rozłączyć 

Jak włączysz opuszczanie to załączy 

Jeszcze sprawdzę co się dzieje w neutralu bo zapomniałem 

Druga sprawa przedni napęd powinien się rozłączyć po przekroczeniu prędkości 13 na godzinę, jak wrócisz do mniejszej powinien się załączyć 

Baw się wszystkim co możesz 

Ten nie ma klimy, zaczepy są dorabiane, ma wałek Eco 

Ogólnie przyjemny traktorek, trochę może denerwuje tłumik w masce 

Spalanie nie duże. 

Oleje nie muszą być drogie, wystarczy agrol stou plus 10w30 w skrzyni 

Silnik mam na turdusie, teraz będzie mobil 

Filtry hydrauliki są drogawe

Filtr silnika tyle co do policencyjnego Ursusa 4

Po zakupie zmiana filtrów, olejów, smarowanie przedniej osi, i łożysk piasty tylnego koła, w pochwie od dołu są kalamitki

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jeśli myślisz że w zetorze będzie taniej to jesteś w błędzie. Kolega 4 lata temu naprawiał skrzynie w 7340 rachunek za części z robotą był ponad dychę. 

Jak tak mówisz to  nic nie będe kupował

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Ja siedzę w ostatnim wagonie bo znam swoje miejsce 

A mi ciągle pociąg sp***dala 🤣🤣 ile razy bym nie szedł na dworzec to zawsze się spóźnię 🤣

@6465ślizgi masz teraz dobre to kamienia nie poderwie 👍

Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ale ty poważnie z tym marzeniem znowu pierdzi koło 

Ty biedny i małe gospodarstwo 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v