Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zresztą nikt mnie nie będzie uczył czym i jak karmić.

Karmienie ptaka który na wolności żywi się głównie owadami a Ty faszerujesz go ziemniakiem inaczej niż ch*j.. i męczarnia zwierzęcia nazwać nie można. 

Opublikowano
HF86 napisał:

fajnie Kryszak na Polsacie daje 

nie mam polsatu

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Karmienie ptaka który na wolności żywi się głównie owadami a Ty faszerujesz go ziemniakiem inaczej niż ch*j.. i męczarnia zwierzęcia nazwać nie można. 

Poczytaj sobie "Kordiana i chama" to jest napisane jak się męczy indyka. Przyjdzie lato to wyjdą na zewnątrz, dostaną perskiej koniczyny, trawy z kosiarki, w chlewku koryto ze zbożem i codziennie miska ziemniaków a resztę niech sobie szukają. Taka moja metoda karmienia i uj, sprawdza się. A słuchać jakichkolwiek doradców nie mam zamiaru. 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

A Merylin coś wspominała ze chciała by pawie. 

Było to kiedyś u jednego. Fruwały wszędzie. Jeszcze pióra w domu są dla ozdoby. Jednego tego koguta czy samca czy jak to się tam zwie auto nawet przejechało... Ale to żona gospodarza miała upodobania do tego, potem kaczki zaczęła chować a teraz synowa po niej to przejęła. Nasadza, lęgną się, ma stawek, trochę trawy. Posieje pszenicy, nasadzi ziemniaków i cała rodzina ma mięsa kupę bo brojlery też chowa a i jakieś gąski tam łażą.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ze głośne? 

Tak są głośne, do tego dochodzi problem ucieczek o którym wspomniał Piotr. Kogut efektowny ogon ma po 3 latach. Męki więcej niż pożytku przynajmniej ja to tak widzę. 

Opublikowano

Trzymanie pawia powinno być karalne.

Mieszkam na odludziu. Około 1200m dalej gość trzyma pawia. Słychać go u mnie.

Fajne to było jak za dzieciaka na wycieczce w Łazienkach obok Belwederu zobaczyć można było. Ale nie żyć w towarzystwie tego krzykacza

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Było to kiedyś u jednego. Fruwały wszędzie. Jeszcze pióra w domu są dla ozdoby. Jednego tego koguta czy samca czy jak to się tam zwie auto nawet przejechało... Ale to żona gospodarza miała upodobania do tego, potem kaczki zaczęła chować a teraz synowa po niej to przejęła. Nasadza, lęgną się, ma stawek, trochę trawy. Posieje pszenicy, nasadzi ziemniaków i cała rodzina ma mięsa kupę bo brojlery też chowa a i jakieś gąski tam łażą.

Zaciął bym pawia to pióropusz bym zrobił, dla pafnucego np

19 minut temu, kris91 napisał:

Upij ją, to będzie miała nie jednego 🙊🙊😂😂😂

Raz mi się nachlala z koleżanką przez tyle lat. Ale co ja z nimi problemu miałem to ja wiem. 

15 minut temu, hubertb napisał:

Tak są głośne, do tego dochodzi problem ucieczek o którym wspomniał Piotr. Kogut efektowny ogon ma po 3 latach. Męki więcej niż pożytku przynajmniej ja to tak widzę. 

Na ucieczki to bym mu co zaradził 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Raz mi się nachlala z koleżanką przez tyle lat. Ale co ja z nimi problemu miałem to ja wiem.

A co żeś myślał, że dwie obskoczyć to tak samo jak jedną? Nic z tego 🙊🙊🙊🤭

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Trzymanie pawia powinno być karalne.

Mieszkam na odludziu. Około 1200m dalej gość trzyma pawia. Słychać go u mnie.

Fajne to było jak za dzieciaka na wycieczce w Łazienkach obok Belwederu zobaczyć można było. Ale nie żyć w towarzystwie tego krzykacza

E tam. U nas żurawie często mordy drą to i lokalski do pawi by się przyzwyczaili. Choć i tak ponoć nieźle na mnie i Merylin gadają że "teraz to się mogą mądrzyć jak pewną nieruchomość sprzedali" 😂 a kij im w oko, jedną rzecz jeszcze ogarną i zamykam im gospo 

Opublikowano

W Sandomierzu byłem ostatnio, to tam facet chodził miał że 200piór pawich na handel.

Zastanawiałem się nawet czy to pióro pawia czy idealna chińska produkcja🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v