Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Dziad932 i @szymon09875 ponoć znacie się na d35 jak nikt inny. Mam d35 stary typ i przy wymianie łożysk natknąłem się na takie osłony, 2 były takie same, jedna wybrakowana a jedna jakby jeden element miała za dużo. 

o co to chodzi? Było coś takiego w oryginale?

IMG_20220521_163010.jpg

IMG_20220521_163006.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Skracasz przy takim nawożeniu ?

Akurat wtedy nie skracałem. Wejdź sobie na stronę coboru popatrz jakie odmiany rekomendują i siej. Aby nie za gęsto bo chooj z plonu będzie 

Bardziej dochodowa jest hybryda, ale i nakład musi być większy. 

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy w Polsce się  sprawdzi .

Polska - prognoza pogody - czerwiec

kraj: Polska w czerwiec charakteryzują temperatury od najniższej wynoszącej 13°C oraz najwyższej sięgającej 23°C W miesiącu: czerwiec pogoda jest dość łagodna, ale na wszelki wypadek warto zabrać ze sobą dodatkową warstwę ubrań..

W miesiącu: czerwiec w kraju: Polska należy spodziewać się wielu deszczowych dni. Trzeba spodziewać się deszczu średnio od 15 do 22 dni, więc weź ze sobą przeciwdeszczową kurtkę, która zapewni pozostanie suchym!

Nasza prognoza pogody daje świetne wyobrażenie, czego możesz się spodziewać po pogodzie w kraju: Polska w miesiącu: czerwiec.

Jeśli planujesz odwiedzić kraj: Polska w najbliższej przyszłości, zdecydowanie zalecamy przejrzenie prognozy pogody przeznaczonej dla tego miejsca przed przyjazdem.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
44 minuty temu, HF86 napisał:

a postaw tam jakiego ukra i niech sprawdza 🤣

lakme ma kontrolkę wbudowaną czy linia nie zerwana. 

Co Ty myślisz że ja mam nieograniczoną ilość ich?! 🙊Ale wczoraj jeden nazbierał ujów od Merylin ajjajjaj 😂

Opublikowano
27 minut temu, Mecha napisał:

@Dziad932 i @szymon09875 ponoć znacie się na d35 jak nikt inny. Mam d35 stary typ i przy wymianie łożysk natknąłem się na takie osłony, 2 były takie same, jedna wybrakowana a jedna jakby jeden element miała za dużo. 

IMG_20220521_163010.jpg

IMG_20220521_163006.jpg

Z tego co kojarzę to była osłona metalowa jedna coś jak na drugim zdjęciu. Tak przynajmniej było jak rozbierałem jedna oś, ale czy to oryginał to nie wiem. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co Ty myślisz że ja mam nieograniczoną ilość ich?!

Teraz o to nie tak trudno 👀 Siostra twierdzi, że w Krakowie teraz łatwiej wieczorem spotkać Ukraińców niż porządnie schlanego "swojego". 

Opublikowano
34 minuty temu, Mecha napisał:

IMG_20220521_163010.jpg

IMG_20220521_163006.jpg

Nie pomogę ,bo jeszcze nie miałem okazji rozbierać piasty 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Teraz o to nie tak trudno 👀 Siostra twierdzi, że w Krakowie teraz łatwiej wieczorem spotkać Ukraińców niż porządnie schlanego "swojego". 

Mnie tu nowych elit nie potrzeba, na cholere mi ukurwiniec pijak. Wśród lokalnego menelstwa takich do wychlania bym nazbierał, a i Pet by się pisał na taką formę pomocy

Opublikowano
PAN88 napisał:

1 godzinę temu, HF86 napisał:

w mojej mazursko podlaskiej wiosce pod Augustowem. 

Szczęściarz. 

Szczęściarz, że pada czy że w wiosce pod Augustowem? 🤔

Pada od rana z małą przerwą na uprawki. Jeszcze temperatura mogłaby być o jakieś 10°C wyższa.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na poboczach, w rowach, w krzakach, za sklepem sypiasz? 

Zdarzało się pod płotkiem siana 👀 Ale to jak młody i głupi byłem, teraz jestem trochę mądrzejszy pod tym względem.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Szczęściarz, że pada czy że w wiosce pod Augustowem? 🤔

Pada od rana z małą przerwą na uprawki. Jeszcze temperatura mogłaby być o jakieś 10°C wyższa.

Że pada. W nocy z piątku na sobotę popadało tyle że wczoraj po południu siejąc grykę kurzyło się.

Wróciłem teraz do domu i w piecu rozpaliłem bo zimno

Opublikowano
PAN88 napisał:

Od 10:00 piec u mnie chodzi na 70°C. 😉 Wodę już nagrzał do 65° i na grzejnikach 45°C.

Za oknem piękny, rzęsisty deszcz.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zdarzało się pod płotkiem siana 👀 Ale to jak młody i głupi byłem, teraz jestem trochę mądrzejszy pod tym względem.

Ba to się nie liczy. Kiedyś jak ciągnik prawie wywaliłem do rowu to też na rowie drzemałem. Aż sąsiady przybiegli z pomocą a ja Legancko na kocyku sobie śpię. Słaby pijak z Ciebie Pjoter. 

Opublikowano
8 minut temu, PAN88 napisał:

Że pada. W nocy z piątku na sobotę popadało tyle że wczoraj po południu siejąc grykę kurzyło się.

U mnie w nocy wczoraj i dziś dolało. Dzisiejszej nocy to tak dobre 2h padało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v