Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Liczysz że poznasz go po tym że zacznie się jąkać z nerwów???

Albo po nocy mu tą kupkę podpala, jest też taka opcja (oby nie)

I ja dostałem paczkę od @sadownik12, miało być trzy krzaczki, a tu wychodzi na to że zostanę papryczanym potentatem na mazowszu, i może jeszcze @stempos1980 przegonię 

@sadownik12- dziękuję raz jeszcze,jestem twoim dłużnikiem 

Ziemniaki obredlone, Braciak pomidory przykrywa bo się mrozu boi, moja też co tam w ogródku jest poprzykrywala

IMG_20220517_155806_186.jpg

W tym roku z rozsady nie jestem zadowolony, pogoda ch*jowa była i takiej wielkości toto powinno być dwa tygodnie temu. Ale co zrobisz. Jak będziecie mieć weny to dobre sosiwa z tego stworzycie.;)

Opublikowano
Agrest napisał:

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Kuźwa zrobiłem herbicydami w zbożach a tu mróz nadają 🤨

Masz na pocieszenie jarą z listopada🤭

Było siać w tym samym czasie to byś daaaawno o herbicydach zapomniał😂

20220517_165711.jpg

U mnie Agest też Meloman z 75 cm ma aż sam byłem zdziwiony🤔

Opublikowano

Banan, patrzaj.

Świeżynka, szwagier przed rzepakiem ukręcił 1,5 beczki. 

Klon z domieszką spadzi.

20220517_195247.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Harenda , siew 19 luty. Stanowisko po około 50 cio letnim sadzie, 3a. Dzierżawa na rok. Areał około 0,48ha🤭

20220517_165711.jpg

11 minut temu, Agrest napisał:

Masz na pocieszenie jarą z listopada🤭

20220517_165711.jpg

Eeee,  to kiedy był wreszcie ten siew?  W listopadzie, czy w lutym?

• Haha 1
Opublikowano

Tesciowa z zoną tez kwiaty pookrywala, na ogrodzie włóknina i prześcieradła😀 @Agrest moze Ty bedziesz wiedzial, rododendron niby ogrodowy a zmarzl,a ten co mogl zmarznąć to nic mu nie jest. Lawenda na jesieni przywieziona i wkopana i jakas taka nijaka,przyjęła sie ale cos nie chce bujać. Jeżynę tez posadzilem,miala wilgoc z miejsca dkad wzialem(od rodziców), posadzilem a tylko rosną pnącza ogromne ale nie owocuje,juz drugi rok sie męczę z nią,w pierwszym roku miala kilka zalążków owoców ale.nawet nie dojrzaly. Co jest z nimi nie tak? Podłoża dawane takie jak trzeba. Żona złapała bakcyla ogrodowego i co chwile cos nowego, mielismy juz truskawki na balkonie i miętę.

Opublikowano
3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

U mnie Agest też Meloman z 75 cm ma aż sam byłem zdziwiony🤔

Kurna, edytowałem bo luty z listopadem pomyliłem🤦‍♂️

Na zdjęciu pszenica jara Harenda z lutego

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Edytowałem. 19 luty. Nie wiem jak ten listopad się tam znalazł

2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tesciowa z zoną tez kwiaty pookrywala, na ogrodzie włóknina i prześcieradła😀 @Agrest moze Ty bedziesz wiedzial, rododendron niby ogrodowy a zmarzl,a ten co mogl zmarznąć to nic mu nie jest. Lawenda na jesieni przywieziona i wkopana i jakas taka nijaka,przyjęła sie ale cos nie chce bujać. Jeżynę tez posadzilem,miala wilgoc z miejsca dkad wzialem(od rodziców), posadzilem a tylko rosną pnącza ogromne ale nie owocuje,juz drugi rok sie męczę z nią,w pierwszym roku miala kilka zalążków owoców ale.nawet nie dojrzaly. Co jest z nimi nie tak? Podłoża dawane takie jak trzeba. Żona złapała bakcyla ogrodowego i co chwile cos nowego, mielismy juz truskawki na balkonie i miętę.

Bywa. Rododendrony zimują u nas ale zmarznąć mogą.

Mi się nie udawały, za to azalia rośnie. Jak świeżo kupiony to mógł być przeazotowany, przesuszony, przesadzany w donicę z uszkodzonym korzeniem, przelany, zasolony...

Lawenda - było przyciąć wiosną na 3-5cm. U mnie teraz już piękna zielona ma że 3cm przyrostu i mega pokrzewiona.

Jeżyny - pewnie wrażliwa na szarą pleśń i całe kwiatostany zamierają. A może przemarza, może phytophtora...

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Pomyłka ludzka rzecz ,nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Ale przez ten listopad, to mogłeś Marcina wpędzić w depresję. Wczesny siew, stanowisko przyzwoite, wody widać też nie brakuje, to i oko cieszy

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

@Agrestchyba trzeba do ciebie na praktyki iść 

Sam nie umię a przykład ze mnie brać?🤔😂

Żebyś Ty wiedział jaki ja leń i wszystko na ostatnią chwilę odkładam...

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Pomyłka ludzka rzecz ,nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Ale przez ten listopad, to mogłeś Marcina wpędzić w depresję. Wczesny siew, stanowisko przyzwoite, wody widać też nie brakuje, to i oko cieszy

Miałem to odmianę sianą kiedyś 9 listopada. Pewnie temu pomyliłem. Oddała wówczas 7,3t. Dlatego wróciłem do niej.

To dzierżawa na rok. 3a po sadzie który pewnie rósł tam z 50lat. Wilgoć trzyma bo próchnicy przez lata się uzbierało.

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Masz na pocieszenie jarą z lutego🤭

20220517_165711.jpg

Już mnie bardziej nie dobijaj 🥴 , ale pszenica piękna 😍 , u nas takiej nie ma nawet ozimej , a i tradycji siewu przewódki w okolicy zerowe .zresztą na tych naszych ilastych glinach to w listopadzie przeważnie błoto i tak by wygniło ...  

A co do oprysków to pewnie bym wcześniej nie zrobił bo zimowe dopiero niedawno jechałem 🤷🏼‍♀️

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

Liczysz że poznasz go po tym że zacznie się jąkać z nerwów???

Albo po nocy mu tą kupkę podpala, jest też taka opcja (oby nie)

I ja dostałem paczkę od @sadownik12, miało być trzy krzaczki, a tu wychodzi na to że zostanę papryczanym potentatem na mazowszu, i może jeszcze @stempos1980 przegonię 😁

@sadownik12- dziękuję raz jeszcze,jestem twoim dłużnikiem 

Ziemniaki obredlone, Braciak pomidory przykrywa bo się mrozu boi, moja też co tam w ogródku jest poprzykrywala

IMG_20220517_155806_186.jpg

Może 🤭

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał:

Widzi pan ,to oszust 🤨

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

sprzedaje szwagier ? lubię miodek oby nie rzepakowy...

Sprzedaje na targu. A i z domu biorą

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Bywa. Rododendrony zimują u nas ale zmarznąć mogą.

Mi się nie udawały, za to azalia rośnie. Jak świeżo kupiony to mógł być przeazotowany, przesuszony, przesadzany w donicę z uszkodzonym korzeniem, przelany, zasolony...

Lawenda - było przyciąć wiosną na 3-5cm. U mnie teraz już piękna zielona ma że 3cm przyrostu i mega pokrzewiona.

Jeżyny - pewnie wrażliwa na szarą pleśń i całe kwiatostany zamierają. A może przemarza, może phytophtora...

Znajomy z praktyk jak opowiadał to nie takie żeczy się działy, z moreli się brzoskwinia robiła a porzeczki kolor zmieniały... 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

?🤔😂 leń i wszystko na ostatnią chwilę odkładam...

Oj chyba ja bardziej ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v