Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

@Agrest na tym paragonie brakuje robocizny. 

@bratrolnika tak możesz to zmienić ale skoro tak wskazuje to co to auto ze stanów? 

Na drugiej fakturze

34 minuty temu, DANDYS napisał:

ale ceny po zawyzane chyba że na dobrych czesciach robione

Zgadza się. Ale jeszcze jakoś do przelknięcia. Ale w innym jak sprawdziłem ceny części i te jego z narzutem to oniemiałem. Nawet 80% sobie dołożył.

Opublikowano

Kutfa, znalazł awarię w c328. Seger z wałka klawiatury spadł i wałek się wysunął. Zawory stanęły i stracił moc. Było we wtorek zajrzeć to by qq skończył siać. A tak dziś pada to zakupy się jakieś zrobi.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jaki przelicznik przyjąć przy wymianie obornika na gnojowicę? 

To zależy na co i kiedy. 

Na trawy teraz to jeden jeden. 

Pod pług to 2 gnojowicy na jeden obornika 

Tak mnie się zdaje 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

To zależy na co i kiedy. 

Na trawy teraz to jeden jeden. 

Pod pług to 2 gnojowicy na jeden obornika 

Tak mnie się zdaje 

On mi teraz gnojowice a ja mu obornik pod jesienna orkę. Ale teraz niechby zabrał ten obornik to już bym się wywiązał z umowy i spokój. Patrzyłem ceny to obornik 80zl/tona, gnojowica 15zl/m3

Opublikowano
31 minut temu, hubertb napisał:

@Agrest szczerze mówiąc to ja w tym paragonie nie widzę nic strasznie drogiego. Tyle że ja nie zakładam maksia, hansa itp. Tylko markowy zamiennik lub oryginał. 

To zastrzeżeń nie mam bo wiem że jakiś narzut jest standardem. 

Liczba roboczogodzin mnie przytłoczyła. 

Ale zapłacone to teraz zapomnieć i żyć dalej.😁

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

On mi teraz gnojowice a ja mu obornik pod jesienna orkę. Ale teraz niechby zabrał ten obornik to już bym się wywiązał z umowy i spokój. Patrzyłem ceny to obornik 80zl/tona, gnojowica 15zl/m3

No to prawie tak jak pisałem, zależy komu bardziej zależy 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

Liczba roboczogodzin mnie przytłoczyła.

Tu niestety kłania się to jacy ludzie pracują w zawodzie oraz ile warsztat ma sprzętu. Np. zaciski i jarzma piaskuje a potem do myjki. Montaż nowego zestawu wtedy to moment. Jak to samo zaczniesz drapać ręcznie godzina ucieknie. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

uczy się padać. oj żeby chociaż z 20 litrów było, to by było miło 🙂

Opublikowano
gregor1284 napisał:

24 minuty temu, Uziu92 napisał:

za rozrząd CONTI z pompą do forda z allegro z hurtowni dałem 360-370 zł, w carsie taki sam stacjonarnie 650.

Datę na rolkach patrzyłeś? 

z 21 roku było wszystko.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v