Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kuga- tarcze hamulcowe - 450zł- 500z , klocki 200zł, olej+filtry- 300 lub 400zł, pół dnia roboty. Mi wychodzi za serwis kugi 1400zł a liczę w ciemno i pewnie coś tam jeszcze wypadło. Nie widzę tu "ruchania" 

Opublikowano
Łolek napisał:

Jak chcesz to możemy ci pomóc, daj namiar na narzeczoną a ty się zrelaksuj

Daj spokój. Wtedy już by do reszty znienawidził użyszkodników agrofoto. 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ceny z częściami. 

Kroją niesamowicie. Nie wiem czy to są już normalne ceny czy u nas tak walą. 

W każdym razie kiedyś szwagier oddał starego vw na wymianę rozrządu do serwisu vw. Się okazało że taniej zrobili jak lokalne warsztaty. Po 1000km zaczął gdzieś puszczać olej na pasek. W ramach gwarancji wymieniony nowy zestaw.

Który w prywatnym zakładzie by tak zrobił?

Moj znajomy mechanik co do niego tylko jeżdżę to jakby taka usterka sie trafila to by poprawił. Ale.chyba tylko dlatego ze sie dobrze znamy i sporo % przelaliśmy. Musze jechac jeszcze za wahacz sie rozliczyc bo wymienialismy ostatnio. Za wymiane oleju nic nie chcial.ode.mnie wziąć(mialem.swoje filtry i olej)

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nikt bo poza ASO wymienia się przy okazji uszczelniacze na wale i wałkach. W aso tylko pas i rolka stanowi kpl rozrządu pompa cieczy jest czynnością dodatkową

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Odkładów lepiej nie transportować. Mam z tym niemiłe doświadczenia. Zbyt słabe to na jakiekolwiek podróże. Robisz odkład i niech stoi w jednym miejscu.

Zobaczymy, jednak wolałbym wywieźć gdzieś dalej na jakiś czas. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ceny z częściami. 

Kroją niesamowicie. Nie wiem czy to są już normalne ceny czy u nas tak walą. 

W każdym razie kiedyś szwagier oddał starego vw na wymianę rozrządu do serwisu vw. Się okazało że taniej zrobili jak lokalne warsztaty. Po 1000km zaczął gdzieś puszczać olej na pasek. W ramach gwarancji wymieniony nowy zestaw.

ja już się oduczyłem w małych zakładach robić, teraz znalazłem taki warsztat który ma na miejscu wszystko, łącznie z własną stacją kontroli pojazdów, odstawiam rano, i z reguły na wieczór samochód do odbioru

a u tych macherów co po garażach robią, to weź przyprowadź, niech stoi z dwa tygodnie, to się kiedy zobaczy, potem ci zrobią, i tak skasują nie mniej niż ten poważny zakład

• Like 1
Opublikowano

co tam pół dnia roboty jest? 2-3godziny i wjeżdża następny i z przerwą na dwie fajki i popisanie jeszcze z kobieta, jak robicie tyle czasu jedno auto to nie dziwie sie że takie ceny bo z czego to utrzymać

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

ta to nadszedł ten czas że trzeba sp***dalać z tej firmy.... a mnie wkurwil

Brat wczoraj złożył wypowiedzenie. 

W listopadzie było by 11 lat pracy w tej firmie. 

Ukraince go zdenerwowały, od czasu tej wojny mają jak pączki w maśle. 

W ciągu trzech tygodni odeszło dwóch co się naprawdę znają. 

Kierownik już nigdy nie będzie spał spokojnie, tak samo szef. 

Kecapy nic nie potrafią sami zrobić, nawet przy naprawach nie rwą się do pomocy. 

Jak ściągneli żony z dziećmi to i pracować się im bardzo nie chce. 

Opublikowano

Wczoraj w jednej firmie gdzie mają części do ciągników ,maszyn  i warsztat ,  byłem po jakieś pierdoły to przy okazji zapytałem o sprawdzenie pompy Zetora na stole ,  450 zł 🤨 jprd

Opublikowano
Karol6130 napisał:

23 minuty temu, DANDYS napisał:

ta to nadszedł ten czas że trzeba sp***dalać z tej firmy.... a mnie wkurwil

Brat wczoraj złożył wypowiedzenie. 

W listopadzie było by 11 lat pracy w tej firmie. 

Ukraince go zdenerwowały, od czasu tej wojny mają jak pączki w maśle. 

W ciągu trzech tygodni odeszło dwóch co się naprawdę znają. 

Kierownik już nigdy nie będzie spał spokojnie, tak samo szef. 

Kecapy nic nie potrafią sami zrobić, nawet przy naprawach nie rwą się do pomocy. 

Jak ściągneli żony z dziećmi to i pracować się im bardzo nie chce. 

to i i nas tak że dobzi operatorzy się zwalniają, przyjdą tacy świeżaki i co to za robota jest z nimi, eh szkoda gadać, zostają tylko zaufani podpierdalacze, a kto mądry złapie trochę fachu i nara

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Wczoraj w jednej firmie gdzie mają części do ciągników ,maszyn  i warsztat ,  byłem po jakieś pierdoły to przy okazji zapytałem o sprawdzenie pompy Zetora na stole ,  450 zł 🤨 jprd

200 razem z wtryskami w marcu. u fachowca a nie patlakow co tylko piniendze umieją liczyć a o robocie pojecia brak. 

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Daj spokój. Wtedy już by do reszty znienawidził użyszkodników agrofoto. 😉

Ooo przepraszam pana ja nikogo tutaj nie znienawidziłem 🤷🏼‍♀️

Troche się z @szymon09875 przekomarzamy , tylko 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

200 razem z wtryskami w marcu

Za 200zł gość rozebrał ci pompę i do tego sprawdził wtryskiwacze? Czy tylko założył do stołu i sprawdził dawkowanie? 

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Nikt bo poza ASO wymienia się przy okazji uszczelniacze na wale i wałkach.

Pierwsze słyszę by w prywatnym warsztacie wymieniali uszczelniacze przy wymianie rozrządu,o ile nie ciekną.

Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

Jak chcesz to możemy ci pomóc, daj namiar na narzeczoną a ty się zrelaksuj 

Marek nie bądź taki do przodu 🙂, tu chodzi że ta brzydsza połowa by chciała już a ta ładniejsza może jeszcze chwilę poczekać ...

Opublikowano

Tam gdzie naprawiam od 25 kat przy okazji rozrządu idzie pompa wody i napinacz, a co którąś wymianę dochodzą koła, przy wymianie oleju sprawdza zawieszenie i reguluje hamulce, olej jego filtry jego za robotę 100 czy 150

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v