Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeczmien z dzisiejszym odżywianiem 100 N i jak tak dalej pujdze to 4 tony aby było 😪

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Bo go nawet nie będzie, zostanie gleba biała od soli.

Zresztą 200kg N ma dziś nie małą cenę. No bo ile w pieniądzu to będzie na hektar? 

Opublikowano
hubertb napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

Zerknę co mam.

Zrób zdjęcia w golfie stosowano K-jet i KE-jet. 

Obawiam się, że zostały przewody, wtryski, śruby drążone i rozdzielacz.

Opublikowano (edytowane)

Rozdzielacz osadzony jest na przepływomierzu, zrób fotę tego co masz, to powiem Ci co to jest. 

Nie wiem czy kogoś to zaciekawi ale napisze o kosztach naprawy: 

wtryskiwacze(nowe oscylują w cenie 130zł szt.)

przewody- stalowe oddaje do cynku, w stalowym oplocie poddaje czyszczeniu w ultradźwiękach około 50zł trzeba liczyć 

rozdzielacz zestaw naprawczy to koszt około 500zł bez względu na ilość cylindrów.

przepływomierz - 900zł tyle kosztuje nowy potencjometr

warm up regulator- zestaw naprawczy 250zł

regulacja, prace przy czyszczeniu(szkiełko i soda), montaż -1000zł 

nowa pompa paliwa- 300zł 

nowy akumulator paliwa- 850zł

naprawa układu biegu jałowego 1000zł

naprawa układów elektrycznych i elektronicznych 2000zł 

Zwykle jak mam samochód u siebie w tydzień daje radę naprawić. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Imieniny Ani 

99% kobiet o imieniu Anna w Polsce (a jest ich ponad 1milion) świętuje 26 lipca

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

To się sieje odmiany krótkosłome i wtedy skracanie jest zbędne. 

ojciec kiedyś taką pszenice zasiał, to było w połowie lat 90, wiosną miał już ją przyorać bo takie niskie było, a w żniwa się okazało że był rekordowy plon

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

To jak Ty kobitę poznałeś. Jak z obcymi ludźmi się boisz gadać 🤣🤣

może ona nie wie że jest z nim:D

Opublikowano

Dzisiejszy dzien zakoncze siewem dynii. A ze jutro wolne to chyba trzeba bedzie sie rozliczyc za ten obornik. Dodatkowo co wam powiem to wam powiem,ale wczoraj w robocie znalazlem jedną wade montażową i moglbym ją usunąc bo dziala na naszą niekorzysc troche, a wzywając serwis to potrwa z tydzien jak nie lepiej. Ale czy mi sie chce robic tam po godzinach🤔tzn w dzien wolny od pracy. Reszta ekipy nie ma pojecia jak to naprawic

Opublikowano
26 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiejszy dzien zakoncze siewem dynii. A ze jutro wolne to chyba trzeba bedzie sie rozliczyc za ten obornik. Dodatkowo co wam powiem to wam powiem,ale wczoraj w robocie znalazlem jedną wade montażową i moglbym ją usunąc bo dziala na naszą niekorzysc troche, a wzywając serwis to potrwa z tydzien jak nie lepiej. Ale czy mi sie chce robic tam po godzinach🤔tzn w dzien wolny od pracy. Reszta ekipy nie ma pojecia jak to naprawic

To się nie wychylaj bo potem już zawsze będziesz takie rzeczy robił oczywiście za darmo 

• Like 5
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

co wam powiem to wam powiem,ale wczoraj w robocie znalazlem jedną wade montażową i moglbym ją usunąc bo dziala na naszą niekorzysc troche, a wzywając serwis to potrwa z tydzien jak nie lepiej. Ale czy mi sie chce robic tam po godzinach🤔tzn w dzien wolny od pracy. Reszta ekipy nie ma pojecia jak to naprawic

A ja robię takie sprawy poza godzinami pracy. I płatne mam prywatnie. 😉 Tylko ćśśś. Dogadujesz się z kim trzeba i dorabiasz na boku.

Opublikowano
31 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tak jak Łolek pisze, nie wychylaj się 

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

To jak był i ma wiedzę, to niech nam Kazimierz opowie. 😉

Ja wiem że Cię w tamtą stronę kręci ,a szukasz ratunku ode mnie ,no co ja mogę🤷‍♂️ 😉,pytaj o coś co ja wien ,np .ETZ 250 ile  ma cylindrów ,jakimi szpilkami  i jakim kluczem jest dokręcana głowica do cylindra w WFM ,i WSKi dlaczego o 1 mm ,. ,czemu WFM nie ma cewki ładowania  ,czemu każda WFM ma jeden tłumik ,a u mojej dwa ? . Plus dobre 20 ,cisza zachmurzenie ,no by mogło z 15 mm polecieć z chmurki ,azot rzucony w czas na trawy ,ale bez opadów ,kicha🤷‍♀️😐 .

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

ni chuja, nie bądź głupi jest od tego serwis, co im za to płaci

Opublikowano
kizak napisał:

Ja wiem że Cię w tamtą stronę kręci ,a szukasz ratunku ode mnie ,no co ja mogę🤷‍♂️ 😉,pytaj o coś co ja wien ,np .ETZ 250 ile  ma cylindrów ,jakimi szpilkami  i jakim kluczem jest dokręcana głowica do cylindra w WFM ,i WSKi dlaczego o 1 mm ,. ,czemu WFM nie ma cewki ładowania  ,czemu każda WFM ma jeden tłumik ,a u mojej dwa ? .

No to opowiada czemu to wszystko powyżej. 😉 A z deszczem niech jeszcze z dzień poczeka. Skończyłby siać. Dziś święto i tylko lezec zostało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v