Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Stoi w Lini w której płot ma przebiegać, toć nie będę omijał. Grabów 200 mam do w sadzenia. 

To jest krzew weź przesadź, w ogrodniczym jaśmin słusznego rozmiaru to 2 stówy. 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

W okresie lęgowym chyba nie wolno.

Kora z kasztanowca jest kupowana i chyba warto by go okorować po wycince 

To max średnica pnia w odziemku 15cm 

7 minut temu, hubertb napisał:

Ponoć za***iste kary są też za wydobycie czarnego dębu ale nie znam w ogóle tematu tyle co zasłyszane. 

Oj tam, weź go znajdź 😉

5 minut temu, hubertb napisał:

To jest krzew weź przesadź, w ogrodniczym jaśmin słusznego rozmiaru to 2 stówy. 

Może i tak się zrobi. Poyjem zobaczem, póki co to na drzemkę bym się udał bo o 4 już wyjeżdżałem dzisiaj 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

A teraz zobaczcie jaki majątek zdobędzie przez 30 lat pracy krowiarz, a jaki pracownik na etacie, no w ogóle różnicy nie ma ;)

Zostań krowiarzem, co stoi na przeszkodzie zrobisz majątek nakupisz nieruchomości nawet zytka nie będziesz musiał siać bo po co 

Myślałem że tylko ludzie z miasta pieprzą takie bzdury 

• Like 4
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

I po pracy 

Ehhh alem siem urobił

I to tak w dzień? 🤔🤔🤔

radekz200 napisał:

W trakcie 😂

😳😳 Trawę już byś miał do pasa 😩

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

I to tak w dzień? 🤔🤔🤔

Dlaczego ? 😛 juz od południa i zachodu i tak zakryła ziemie 😛 od wschodu i północy dopiero wschodzi 😂😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na chlorotoluron za późno. Diflufenikan ma działanie doglebowe głównie więc totalnie bez sensu.

Na Pumie jest napisane że w wypadku mieszania z innym nie zmniejszać dawki

Miotłę to mam jeszcze w bardzo wczesnej fazie wzrostu, można powiedzieć że wyrosła dopiero po tym jak opadła woda na polach.Wczoraj dopiero udało mi się pierwszy raz przejechać prze ten kawałek.Jest tego kilkadziesiąt arów, może zaryzykuje z toluoronem.najwyżej zrobi się poprawkę, kiedyś też na taki bagnie pryskałem usługowo pszenicę lancetem po połowie maja i też dał radę 

Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

W święta będziesz interesy robił ? Toć to trzeba odpoczywać :o

hipokryci....

Przecież gnoju nie wywalam ani kukurydzy nie sieje ...

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Tak to fakt pamiętam krowę w domu nie dało sie zapomnieć nie dało się też spóźnić czy wyjechać na dłużej. Błogosławię dzień w którym borówka odjechała w świat!

Przy opasach lepiiiii 🤭 ile razy już wieczorem w ogóle nie futrowałem bo nie byłem w stanie 🙈 i w oborze cisza 

Opublikowano
4 godziny temu, stempos1980 napisał:

Co za furę kupileś

VW polo

Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał:

I po co Ci to było? Praca szkodzi zdrowiu. 

No właśnie nie wie 🤷

23 minuty temu, kris91 napisał:

I to tak w dzień? 🤔🤔🤔

Bo tam wieczorami nie pracują 🤷

5 minut temu, Leszy napisał:

Z sił już opadły 😜 

Tak mnie gadali 🤣 że pewnie już nie miały siły wyć 🙊

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

A w czym ona pomoże trawie? 

To Ty  nie wiesz? 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Zastaw to zobaczysz, po rekach mie całować będziesz 🙊🙊🙊

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tak mnie gadali 🤣 że pewnie już nie miały siły wyć 🙊

A ci co tak gadali to co w tym czasie robili?// 😜 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Lub długów pełno 🤣

Etat też z długami. 

Co do rodziny krowiarza to faktem jest że pomagają, ale nie wszyscy. 

U nas dużo już gospodarstw co rodzina nie pomaga 

Kto nie uległ propagandzie prow ma nie tylko gospodarstwo ale i inny majątek 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Powiedz? 

To Ti nie wiesz, że jak trawa osłonięta od wiatru szybciej rośnie bo ma cieplej, jak Ti gospodarzysz? 🙆‍♂️🙊🙊🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v