Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Covid mnie trochę przybił i roboty trochę więcej jak przewidywałem się narobiło. 

Mocno Cię po czochrał? 

Opublikowano

Ze 4 dni to słabo było, a tak to o, jestem 😁

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Czytać etykietę co tam Toto zwalcza i w jakiej fazie.

Fiołka o tej porze chyba nie weźmie a i przytulię pewnie tylko osłabi.

W zaawansowanych fazach przytulię rumian i bratka łapie mustang forte.

Na miotłę można dodać axial50/fraxial 50, albo Pumę 069 lub zamienniki.

Ja pszenicę jarą potraktowałem właśnie zamiennikiem pumy za chyba 89zł i mustangiem forte za 60zł.

Dzięki za opowiedz.

Toto niby działa na to wszystko, tylko można pryskać do fazy 1 kolanka. 

A jak by tak dać snajper 600sc(diflufenikan, chlorotoluron)  + mustang forte? 

W przypadku mieszanin stosuje się pełne dawki każdego środka? Nigdy nie stosowałem 2 herbicydów 

Opublikowano
hubertb napisał:

59 minut temu, Krzak napisał:

24 zł/h na tutejsze warunki to niezle.

netto czy brutto? 

do łapy

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Agrest

Po jakim czasie byłyby widoczne przypalenia pszenzyta po grzybówce

Dziś nic nie widać.

Po tygodniu 

Opublikowano
32 minuty temu, FarMaster napisał:

Dzięki za opowiedz.

Toto niby działa na to wszystko, tylko można pryskać do fazy 1 kolanka. 

A jak by tak dać snajper 600sc(diflufenikan, chlorotoluron)  + mustang forte? 

W przypadku mieszanin stosuje się pełne dawki każdego środka? Nigdy nie stosowałem 2 herbicydów 

Zależy czy mają chociaż jedną wspólną substancje jeśli tak, obniżasz dawkę. 

• Thanks 1
Opublikowano
50 minut temu, kris91 napisał:

No nawet lekarz powiedział, że wydolność organizmu mam 80-latka, ale postarają się to zmienić i nie bardzo im to się udało 😂😂😂

Może zmieniają ci wydolność na dziewięćdziesięciolatka? 🤔 

45 minut temu, danielursus3p napisał:

Covid mnie trochę przybił i roboty trochę więcej jak przewidywałem się narobiło. 

A Ty co tu robisz? Już Ci przestały przeszkadzać rozmowy nie na twoim wyższym poziomie? 🤣😂🤣😂🤣😁

13 minut temu, HF86 napisał:

sezon w pełni 

16515731505873055046260624344734.jpg

Choć jeden pedałów nie tyka. 😉 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Jak na wysiłkowy mnie wzieli, to aż lewe powietrze przez maskę brałem bo aż tak słaby przepływ mi dali 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Zrobi się przez parę dni okład z młodych piersi i powinienem odżyć, w sumie sama się nawet trochę stęskniła (A niby tylko kolega ja 🤔), ale jakie tam rezydentki były 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
kris91 napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

Jak na wysiłkowy mnie wzieli, to aż lewe powietrze przez maskę brałem bo aż tak słaby przepływ mi dali 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Zrobi się przez parę dni okład z młodych piersi i powinienem odżyć, w sumie sama się nawet trochę stęskniła (A niby tylko kolega ja 🤔), ale jakie tam rezydentki były 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Temat klemy powrócił? Świetnie. Teraz już nie wypuść ptaszka z garści.

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

gdzie Ciebie rechabilitowali?

Opublikowano
34 minuty temu, Bananek napisał:

Już Ci przestały przeszkadzać rozmowy nie na twoim wyższym poziomie?

Ależ jaki ja poziom reprezentuję? Śmiać mi się dalej chce z "katolików" co mają diabła za skórą. Palcem nie muszę chyba pokazywać o kim mowa. Sołtys mnie wywołał to się odezwałem właściwie po dłuższej nieobecności na forum. Jak przeszkadza ci moja obecność, opuszczę temat, żaden problem.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

18 minut temu, Bananek napisał:

Już Ci przestały przeszkadzać rozmowy nie na twoim wyższym poziomie?

Ależ jaki ja poziom reprezentuję? Śmiać mi się dalej chce z "katolików" co mają diabła za skórą. Palcem nie muszę chyba pokazywać o kim mowa. Sołtys mnie wywołał to się odezwałem właściwie po dłuższej nieobecności na forum. Jak przeszkadza ci moja obecność, opuszczę temat, żaden problem.

Mi nie przeszkadza, bądź ile chcesz. Ale odchodziłeś z takim fochem i pogardą, że jakoś mi zapadłeś w pamięć. Rozumiem, że mnie też masz na myśli pisząc o katolikach.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Z fochem i pogardą? Nie. Mylisz słowa, być może celowo.

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

nie wypuść ptaszka z garści.

Ja hetero 😱😱😱

7 minut temu, HF86 napisał:

gdzie Ciebie rechabilitowali?

Na górce kardiologii, wszyscy po 70 lat i ja, 80 🙊🙊🙊

Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

? 🤔 

Choć jeden pedałów nie tyka. 😉 

marzenia z dzieciństwa. hulajnoga, deskorolka, rolki na następny sezon 

Opublikowano
HF86 napisał:

marzenia z dzieciństwa. hulajnoga, deskorolka, rolki na następny sezon

Na rolki to uważaj. U nas jedna przez rolki owdowiała, a za pół roku w ciążę zaszła. 😉

Opublikowano
30 minut temu, Bananek napisał:

Nie mylę, dobrze widziałem.

Źle widziałeś.

Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Teraz już nie wypuść ptaszka z garści.

Ptaszka w garści może mieć zawsze gniazdo dla ptaszka raczej potrzebne ;) 

Albo żeby choć na jajkach ktoś posiedział. 😉

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v