Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

to aż skręcało z gotowego żarcia i czy wszystko dopilnowane... Lepiej w domu poleżeć. 

znaczy co ?

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Dojdzie do tego że będę przyjeżdżał choć by kamieni nie było 😁%%

Zapraszam!!% będą ty tylko z pęto z wędzarni przywieź 😁

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Wiem. Do tej pory pryskałem po wschodowo bo i pyrz łatwo zniszczyć. Ale teraz trudno trafić z pogodą bo ciągle wieje a sąsiada mam takiego że bez kija nie podchodź. 

Adengo ja pryskam po wschodowo,czystka do jesieni ale tanio nie jest

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Wiem. Do tej pory pryskałem po wschodowo bo i pyrz łatwo zniszczyć. Ale teraz trudno trafić z pogodą bo ciągle wieje a sąsiada mam takiego że bez kija nie podchodź. 

Kij za słaby odrazu pole trzeba brać 😁 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nawet i klucz 13, wystarczy, śrubokręta nie wożę a na środku pola czymś odblokować trzeba a klucz w skrzynce... Choć w 2020 chyba ani razu mi się nie udało 🤔 W 2021 raz i w tym roku też raz jak na razie.

W ciapku swoim czy dziadka nigdy niezablokowalem biegów ale zaraz w domu na 60 to nagminnie to robiłem a szczególnie szybkie przełączanie z wstecznego na 3 🤭

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

olej. wszystkiego nie zjedzą.

No, akurat moja wina. Czyściłem z ziarna skrzynię na polu. Pewnie przez to się zleciały.

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932bis napisał:

E szkoda , sam to jakoś zutylizuje 

No a jakbym właśnie rozlał opryskiwaczem i wymieszał z ziemią np pod facelie 🤔

Też wypali ?

Jeszcze nie zasiałeś?

Nie wypali, tylko czy to facelii potrzebne?

Fakt że ja miałem na bdb stanowisku, ale nie dałem grama nawozu.

Pola masz gnojone to bym azotu chyba nie dawał, ewentualnie maks 20kg N

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Matko bosko alem się dziś urobił, dejta spokój... 

I po co Ci to było 🤔

ech pazerne te Kurpioki, musik bardziej jak Rusiny  ,albo  Ryśki 🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

@Krzak weź odkręć te cztery śruby zdejmij dźwignie  przy zgaszonym ciągniku spróbuj długim śrubokrętem poprzesuwać te wodziki.

Nawet i klucz 13, wystarczy, śrubokręta nie wożę a na środku pola czymś odblokować trzeba a klucz w skrzynce... Choć w 2020 chyba ani razu mi się nie udało 🤔 W 2021 raz i w tym roku też raz jak na razie.

U sąsiada trzynastka płasko oczkowa po dziś dzień jeździ w skrzyni. 😉 Też odblokowywał takim i się wyślizgnęła.

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

A u mnie kamieni w polu nie uświadczysz. Za to dzisiaj dostałem telefon, że mi stado gołębi w kiełkującym jęczmieniu siedzi i trzeba było dreptać. Ciekawe czy idzie to jakoś przegonić. Bo petardy odpadają- za blisko domy i będzie jojcenie.

Czarna pszenica🤭

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

W ciapku swoim czy dziadka nigdy niezablokowalem biegów ale zaraz w domu na 60 to nagminnie to robiłem a szczególnie szybkie przełączanie z wstecznego na 3 🤭

Ja najczęściej wsteczny- 3 i jeszcze nigdy nie zablokowałem. A zanim kupiliśmy ciągnik to może 3 godz 60 jeździłem 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No króliki zawsze miałem, w maju się jeździło to parę kopek siana było... Nie ma to jak w domu. 

a nie prościej bele siana kupić?

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Norma 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Piniondzów szkoda... Lepiej z dala od obcego świata, w swoim świecie żyć. Sąsiad nie pobronował po konnym siewniku, pełno ptactwa, ale mówi, że ma to w nosie, "gęsto posiałem, wszystkiego nie zeżrą", no i teraz nawet ładnie zielono...

Nie przesadzaj. Te 2- 2,5k wydać, żeby wrzucić troszkę na luz i coś nowego zobaczyć to znów nie jest cena z kosmosu. Ale nie ma też co kogo uszczęśliwiać na siłę.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

U sąsiada trzynastka płasko oczkowa po dziś dzień jeździ w skrzyni. 😉 Też odblokowywał takim i się wyślizgnęła.

A kluczy to kilka jeździ cały rok, dwa do obsypnika, jedna 13 do skrzyni i kilka "o tak o", żeby było czym zęby w kultywatorze oczyścić po robocie. Do tego ze 4 zawleczki na zapas, rękawiczki, a teraz nawet i wrzuciłem tą przystawkę na wałek starego typu, przynajmniej się nie zgubi...

Opublikowano
stempos1980 napisał:

4 minuty temu, Krzak napisał:

Dziękuję ślicznie za wyprowadzenie z błędu 🙂

A lżej wchodziły potem?

Przed zablokowaniem dobrze było i po odblokowaniu źle? To jak ześ te biegi rozblokowywał ? 

Normalnie śrubokrętem żeby wszystkie te wcięcia w jednakowej poz były.

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja też sporo ciapkiem się najeżdżę i jeszcze skrzyni nie zakleszczyłem. Ciekawe od czego to zależy 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

I po co Ci to było 🤔

ech pazerne te Kurpioki, musik bardziej jak Rusiny  ,albo  Ryśki 🤔

Dobrze zarobiłem to jakoś to zaakceptuje 🤭 a i pohandlowalem trochę ze Ślązakami, na dniach na te pedalasie muszę jechać. Gdzieś tam pod łomżę 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Czy przypadkiem nie jechałeś dziś koło mnie czerwonym?

Nieee, wczoraj rano kolega jechal tym na gąskach. 

A reszta chyba na placu stoi. Drugi zestaw jeździ mniejszy z jd7820. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie.

hmmm. no niby zwięźle i na temat, ale czy na pewno? czy nie więcej pracy i pln ów włożysz w tą samą ilość sianka?

1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Ja też sporo ciapkiem się najeżdżę i jeszcze skrzyni nie zakleszczyłem. Ciekawe od czego to zależy 🤔

podobno od długości wstążki czerwonej na lusterku... :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v