Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, DANDYS napisał:

tak na palecie, po cenie rynkowej, żadne tam oddanie zniknę a później będzie że nawóz wziął i zaginął 😄

To jak zainteresowany to na pw. 

Podaj kontakt i możesz słać kuriera

Opublikowano
Łolek napisał:

25 minut temu, DANDYS napisał:

podesłać kuriera 500kg potrzebuje

widać że te Łolkowe to pqzerne

Za mało nic bym nie zarobił, i nie pazerne tylko przedsiębiorcze 😉

miałeś pomóc biednemu mało rolnemu a nie jeszcze zarabiać..., 😀

Agrest napisał:

15 minut temu, DANDYS napisał:

tak na palecie, po cenie rynkowej, żadne tam oddanie zniknę a później będzie że nawóz wziął i zaginął 😄

To jak zainteresowany to na pw. 

Podaj kontakt i możesz słać kuriera

no ok wieczorem się odezwę bo jeszcze w pracy , tak sprawdzałem to coś koło 200zl transport ,

Opublikowano

Na pewno, paleta to 200 do 250. Tylko konkretnie rozmiary trzeba podać bo można się zdziwić

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, radekz200 napisał:

8x7,5= 1 worek pszenicy 

Mam 100kg pszenicy. Kumpel dla kur chcial to mu zawioze. Pyta sie czy w 100zl sie zmiesci. A ze ma.wulkanizacje to mi kola przełoży i wywazy w touranie dodatkowo. Chyba dobry deal? Z jednej strony pszenica po 1650 netto,ale ze to moj kolega z pracy z ktorym najlepiej sie pracuje to nie bede zdzieral. Wyjdzie w sumie na to samo co bym musial doplacic za wywazenie i przekladke

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
24 minuty temu, DANDYS napisał:

no ok wieczorem się odezwę bo jeszcze w pracy , tak sprawdzałem to coś koło 200zl transport ,

Ale te małorolne to ponoć kasiury majo że hej 😉😁

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Już się zagoiłeś, że znów w ścieżki się pchasz?

Dziś pierwsza wypłata za wywrotkę - 620zł😁

Ale bark boli, nie położę się na nim

Opublikowano
Łolek napisał:

24 minuty temu, DANDYS napisał:

Ale te małorolne to ponoć kasiury majo że hej 😉😁

a no tak z etatu przecież dokładam 😀

i po zniwach kupuje swiniaka też będę kielbe kręcił,

Opublikowano
Agrest napisał:

Dziś pierwsza wypłata za wywrotkę - 620zł😁

Opłaciło się? Nie sądzę. Siostry teść złamał nogę będąc w pracy, ale złamał tak paskudnie, że już nigdy do żadnej pracy nie wrócił. Po dziś dzień ta noga jest cieńsza i niedowładna. Jak dostał rentę to baba zza okienka powiedziala: i co, opłaciło się złamać? Po tych słowach gość mało nie przypierdzielił babie kulasą przez ten otwór w szybce. Mowił, że nigdy wcześniej i nigdy potem nikogo już tak nie opieprzył.

soltys48 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

U mnie? Do żniw to ona będzie miała z 400kg. 😉

Przecież miałeś mi ją przywieźć

Zanim ona do Ciebie przyjdzie to schudnie o połowę

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Myślę że bez tego walka osuszulbyś szybciej 

Ototo, mnie też tak uczyli, że jak suszenia błota to z podniesionym wałkiem. 

Ostatni ul zdezynfekowany, parownicę wyszorować i starczy na dziś... Jutro Posejdon i po krój się kopnąć parę kilometrów od chałupy... 

Parę kropel spadło i niebo szczelnie przykryte chmurami.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Oczekiwanie na transport z maszynami 🥳🥳🥳 może coś ciekawego będzie, a jak nie to niech jedzie dalej na północ kraju 🙄

Pochmurno ale padać niestety nie chce...

Co wiezie? Od ciebie na północ to już tylko wielka woda.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Oczekiwanie na transport z maszynami 🥳🥳🥳 może coś ciekawego będzie, a jak nie to niech jedzie dalej na północ kraju 🙄

Pochmurno ale padać niestety nie chce...

Lepszy mały handelek niż duży szpadelek 👍

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v