Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Dla mnie to bez sensu tak siedzieć, ja jadę tam co duża ryba i w godzinę mam już rybę do 3kg.

Gdybym nigdy nic nie złapał większego to na pewno bym nie lubił łowić a złapałem nie raz jak byłem mały i dlatego ze złapałem  takiego jakby bakcyla ze to lubię.

Tak jest ze wszystkim jak byś wygrał kilka razy w lotka jakąś nie duzą kwotę a nie małą to tez byś złapał bakcyla i latał codziennie do kolektury.

Nawet znajomi z dzieciństwa co tez jakby osiągali sukcesy w wędkowaniu to łowią po dziś dzień a kto nic nigdy nie złowił jak był mały to nie łowią wo gule po dziś  dzień.

Chłopie ja jadę odpocząć a nie ze ja musze złapać jakąś tą rybę. Na mnie te posiedzenie na rybach działa jak dla nie jednego z tu obecnych działa Wódka. Na komercję jeździsz po te ryby czy na dziką wodę? 

• Like 4
Opublikowano
Łolek napisał:

9 minut temu, Krzak napisał:

Wiesz tam hektar czy dwa to można mieć jako hobby i nieraz dołożyć tego tysiaka czy dwa rocznie nawet. Ale zeby gospodarzyć pełna para i jeszcze u prywaciarza rypać to ciężki temat.

Jak ktoś ma do tego zamiłowanie to dołoży tak jak by w motor kasę pchał czy w znaczki. Co to jest ten hektar

A i apropo opłacalności gadałem ostatnio z wujkiem 65+ czemu nie rzuci gospodarki ma że 20 ha i usługi bizonem robi. To mi odpowiada ty ale wiesz jaka z tego kasa jest? Czyli idzie zarobić ale to jest facet po szkole rolniczej zna się na tym i nie kupuje fendtow tylko robi maszynami made in PRL.

No to się kurna dorobił widać po maszynach 

Chyba że se wyspę na Pacyfiku kupił a te maszyny tak dla zmylki

Żebyś wiedział że się dorobił tylko że w sprzęt nie inwestował. Zresztą po co lepszy sprzęt na 20 ha?

Hehe nie dorobił się bo Ursusa ma. Śmiać mi się chce z takiego podejścia.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzak napisał:

Wiesz tam hektar czy dwa to można mieć jako hobby i nieraz dołożyć tego tysiaka czy dwa rocznie nawet. Ale zeby gospodarzyć pełna para i jeszcze u prywaciarza rypać to ciężki temat.

Jak ktoś ma do tego zamiłowanie to dołoży tak jak by w motor kasę pchał czy w znaczki. Co to jest ten hektar

A i apropo opłacalności gadałem ostatnio z wujkiem 65+ czemu nie rzuci gospodarki ma że 20 ha i usługi bizonem robi. To mi odpowiada ty ale wiesz jaka z tego kasa jest? Czyli idzie zarobić ale to jest facet po szkole rolniczej zna się na tym i nie kupuje fendtow tylko robi maszynami made in PRL.

Zależy od jakiej sumy dla kogo zaczyna się kasa i kto czego od zycia chce. Robi z wioski typ u znajomego za 10zl na godzinę i taki wspólny nasz znajomy mówi do niego "weź Ty się zastanów toć to nawet ukraińce więcej zarabiają" a ten mu zripostował krótko. "ja nawet i za 3zl  na godzinę bym robił, bo 3 zł to już jest bochenek chleba" 🤷‍♂️

46 minut temu, sadownik12 napisał:

Co za zj***na pogoda. Rano szyby trzeba było skrobać... No już mam dość. Takiego roku dawno już nie było. Zero wiosny. Chciałem dzisiaj chwasty potraktować i d*pa. 

Trzeba się wyluzować 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Chłopie ja jadę odpocząć a nie ze ja musze złapać jakąś tą rybę. Na mnie te posiedzenie na rybach działa jak dla nie jednego z tu obecnych działa Wódka. Na komercję jeździsz po te ryby czy na dziką wodę? 

Na swój staw a jak bym ryby nie przyniósł to stara mnie zabije.

Jadę pryskać zboże.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 godziny temu, Krzak napisał:

Zależy od jakiej sumy dla kogo zaczyna się kasa i kto czego od zycia chce. Robi z wioski typ u znajomego za 10zl na godzinę i taki wspólny nasz znajomy mówi do niego "weź Ty się zastanów toć to nawet ukraińce więcej zarabiają" a ten mu zripostował krótko. "ja nawet i za 3zl  na godzinę bym robił, bo 3 zł to już jest bochenek chleba" 🤷‍♂️

46 minut temu, sadownik12 napisał:

Co za zj***na pogoda. Rano szyby trzeba było skrobać... No już mam dość. Takiego roku dawno już nie było. Zero wiosny. Chciałem dzisiaj chwasty potraktować i d*pa. 

Trzeba się wyluzować 

Pozytywny gość ten co za tą dychę robi. Szczęśliwy człowiek.

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Pomidorów 16 sztuk wczoraj kupione, 60zł zapłacone, popiołu drzewnego w każdy dołek nie liczę, drożdże, powiedzmy 10zł. Swojego czasu nie liczę bo co miałbym za ten czas robić? Bezużytecznie leżeć?

Tak jeżdziłem po polu i myślę ,coś w tym jest ,.  Zarabiasz u kogoś ale jesteś ,,poddany'' ,a tu u siebie ,ile to tyle ,ale na swoim ,jakby mniej zależny ,a jak na swoim ,to jakby  ,inaczej ,łatwiej .... .   Bo tak jak z dziećmi     ,na swoje patrzysz to tak nie widzisz i łatwo wybaczyć jak co spsuje ,a obcy to już tak jakby prawie gorszy.

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

że łeb boli i żygać się chce???

kurde, jak tak to w życiu na ryby nie pojadę

Nie. Jak wrócisz z ryb to się czujesz jak już po kacu.

5 minut temu, Strongman napisał:

Na swój staw a jak bym ryby nie przyniósł to stara mnie zabije.

To Ty idziesz po rybę a nie na ryby 😉

4 minuty temu, Krzak napisał:

Pozytywny gość ten co za tą dychę robi. Szczęśliwy człowiek.

Ta, co zarobi to w gospodarkę ładuje. Jalowki wysokocielne dwa tygodnie temu po 4 tysie sprzedawał 🤭

Opublikowano

Znów na pszenicy Ozimej i pszenżycie ozimym jest rosa. Dawać saletrę amonowa i saletrzak? Zaszkodzi  zbożu?

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie. Jak wrócisz z ryb to się czujesz jak już po kacu.

To Ty idziesz po rybę a nie na ryby 😉

Ta, co zarobi to w gospodarkę ładuje. Jalowki wysokocielne dwa tygodnie temu po 4 tysie sprzedawał 🤭

Kiedyś ojciec mówił tak     ,,węda moknie ,dusza schnie ,przyjdż do domu ,zrzeć się chce''

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Krzak napisał:

Żebyś wiedział że się dorobił tylko że w sprzęt nie inwestował. Zresztą po co lepszy sprzęt na 20 ha?

Mnie śmieszy twój zachwyt i łykanie takiej gadki jakie to kokosy są na 20 ha, no ale szkołę rolniczą skończył to zmienia postać rzeczy 

Weź się pierdyknij w globus, bez urazy bo bzdury tutaj wypisujesz 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Łolek napisał:

Leje się, leje się leje się 

IMG_20220427_123408.jpg

tyz ja dzisiaj przez krainę fendziazy musiałem przejechać. ino siok na drodze. zero poszanowania dla starowinki siuntki która ma tylko nadzieję dojechać i szczesliwie powrócić po udanej misji 🥺

16510586335294303161493910180605.jpg

Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

Jakby ryby nie brały to zawsze można wziąć małżonkę i się po bzykac na łonie natury 🙃

Ta, nawet piosenka o tym była jakich chyba wędkarz napisał. "pamiętasz te noc w tataraku" 

Opublikowano

Czy jeżeli na jesieni chcę wyorać łąkę ( TUZ) to musze składać jakieś podanie do agencji czy coś? Czy tylko w następnym roku jak będę składał dopłaty to muszę tylko zmienić uprawę? Nie będzie z tym problemu?

Opublikowano
Łolek napisał:

57 minut temu, Krzak napisał:

Mnie śmieszy twój zachwyt i łykanie takiej gadki jakie to kokosy są na 20 ha, no ale szkołę rolniczą skończył to zmienia postać rzeczy 

Weź się pierdyknij w globus, bez urazy bo bzdury tutaj wypisujesz 

on już się pierdykną przez to tak pisze 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v