Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

No bym wynajął, ale wiesz że ja to nie płatnik 🙊

tak mi ostatnio na myśl wpadło kupić jakiego R120, i puścić go w wynajem, może i by to się jakoś kręciło

Przed chwilą, V12 napisał:

Ja obserwuje okolice i kto poszedl do roboty, albo za granice to chwila i pokupowal przewymiarowane traktory, maszyny ziemi nie przybylo im a dalej zboża rzepak, dla mnie to slaba ekonomia zysku . ja obrabiam 3 staruszkami z lat 80 i styka byle dalej tak byly bez awaryjne 

A inne produkcje niz klasyczne, to sie zgadzam z zyskiem ale tam to inne problemy sa 

napisałem to w innym kontekście, u nas też stare traktory zostały, bo trzeba w inne rzeczy doinwestować, które też tego potrzebują

Opublikowano
Łolek napisał:

Na tym zdjęciu elegancko  A tak na serio to o której będziesz 😁

Pozory mylO. O 11 kończę, potem kosiarkę do znachora wiozę, zakupy do szkoły zrobię i mogę być. A, jeszcze mięsko do badania bo wczoraj się z wetem minąłem przez Agresta.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A ja tam wolę 20ha. Obrabiać ciągnikiem z klimą i wygodnie z lat 2000. Po to pracuje żeby żyć wygodniej.

wiadomo, całe życie starym ursusem się telepać po polu nie da, ale są sprawy i wazniejsze

• Like 3
Opublikowano
6465 napisał:

A ja tam wolę 20ha. Obrabiać ciągnikiem z klimą i wygodnie z lat 2000. Po to pracuje żeby żyć wygodniej.

O, i mi przypomniałeś żeby zamówić zestaw do sprawdzania szczelności i nabijania izobutanem w traktorzu. Dzięki Tomek.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

To i tak już jest stary ciągnik, ja wolę młodsze z 10 lat

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Pozory mylO. O 11 kończę, potem kosiarkę do znachora wiozę, zakupy do szkoły zrobię i mogę być. A, jeszcze mięsko do badania bo wczoraj się z wetem minąłem przez Agresta.

A to już daj spokój sam dam radę może następnym razem, ale dzięki za zaangażowanie 👍

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Ja mam z 2011 i klimy brak,fotela pneumatycznego brak,radyjka brak, co tam jeszcze brak....aaa oleju hydraulicznego czasami tez brak🤣

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

O, i mi przypomniałeś żeby zamówić zestaw do sprawdzania szczelności i nabijania izobutanem w traktorzu. Dzięki Tomek.

Pokaż jak to wygląda 

Zestaw oczywiście 🤭

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

tak mi ostatnio na myśl wpadło kupić jakiego R120, i puścić go w wynajem, może i by to się jakoś kręciło

napisałem to w innym kontekście, u nas też stare traktory zostały, bo trzeba w inne rzeczy doinwestować, które też tego potrzebują

Ale to jakaś gruba kaucja by musiała być żeby się kto nie domyślił desek z palet ładować 

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

Poka rembaka. Pożyczysz pokajtać 🤔

Ale to szwagier kupił. 

Opublikowano
1 godzinę temu, V12 napisał:

Z etatu to sie kupuje S-klase i ładny garnitur i jedzie na mazury w wolnym czasie. A nie do gospodarek dokłada, jak gospodarka na fynda nie zarbi sama to sie robi tym co sie ma,albo bierze kredyt i z gospodarki spłaca.

Zawsze z usmiechem patrze jak etatu, dokladaja do grzebania w ziemi, nie dosć ze czas im zabiera to jeszcze dotuja z innej pracy. 

Hobby kosztuje

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Rychło wczas, po połowie marca się siało i było dobrze. Choć siew o takiej porze w moich stronach, dużego areału a nie paru arów mógłby być dla owadów korzystny.

Nie było czasu na te wynalazki

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jak ktoś szanuje swoje życie i zdrowie to lepiej niech nie pcha tego do traktorów. 

Ostatnio naprawiałem merca w którym ktoś o litości zamiast r22 nabił lpg. Tylko przypadek sprawił że nie uszkodziłem kombajnu do klimatyzacji. 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, gregor1284 napisał:

To nie chodzi o złowienie tylko o siedzenie nad tą wodą

Dla mnie to bez sensu tak siedzieć, ja jadę tam co duża ryba i w godzinę mam już rybę do 3kg.

Gdybym nigdy nic nie złapał większego to na pewno bym nie lubił łowić a złapałem nie raz jak byłem mały i dlatego ze złapałem  takiego jakby bakcyla ze to lubię.

Tak jest ze wszystkim jak byś wygrał kilka razy w lotka jakąś nie duzą kwotę a nie małą to tez byś złapał bakcyla i latał codziennie do kolektury.

Nawet znajomi z dzieciństwa co tez jakby osiągali sukcesy w wędkowaniu to łowią po dziś dzień a kto nic nigdy nie złowił jak był mały to nie łowią wo gule po dziś  dzień.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

dokumenty w kieszeń i jazda dokarmiać jeczmien. 

już widzę jakiegoś pożytecznego co zaraz piorin wezwie bo zobaczy z opryskiwaczem w dzień 🥺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v