Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany co Wam powiem to Wam powiem. Krokodyl mi dotarł po swietach. Dzisiaj mysle,zaczne sie uczyc operowac ladowarką,jak siadlem.to bym do tej pory wywozil obornik ale narazie wystarczy. Mocy to ona ma, raz to prawie spadlem😄

13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale dzień pracowity

Ziemniaki posadzone

Pszenżyto i pszenica opryskana od ziela

Jęczmienie od grzyba

Ale powoem wam że kiedyś lżej było

Starość zagląda w pesel.

No to moze pomóc trochę? Kiedy do notariusza jedziemy? Zostawisz sobie aby na kartofle miec i ogród😀

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Bananek napisał:

Niedobrze. Od poniedziałku wydatki. To źle wróży na cały tydzień. 400 zł lżejszy. Albo inaczej, lżejsi. Małżonka tyż się zgrosiła. 

IMG_20220425_135942.jpg

Kto to wybierał? Ja to owocych dziś nakupił eleganckich 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932bis napisał:

Marek a co to za sprzęt 🤔

To dawaj 

Nagrzewnica mf 

@Pafnucygorzej bo mi trochę olej odmą przerzucay i  dmucha ciekawe czy zawory czy pierścienie

Mus pokrywę ściągać 😔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał:

Niedobrze. Od poniedziałku wydatki. To źle wróży na cały tydzień. 400 zł lżejszy. Albo inaczej, lżejsi. Małżonka tyż się zgrosiła. 

IMG_20220425_135942.jpg

31 minut temu, Belaruss820 napisał:

Pany co Wam powiem to Wam powiem. Krokodyl mi dotarł po swietach. Dzisiaj mysle,zaczne sie uczyc operowac ladowarką,jak siadlem.to bym do tej pory wywozil obornik ale narazie wystarczy. Mocy to ona ma, raz to prawie spadlem😄

No to moze pomóc trochę? Kiedy do notariusza jedziemy? Zostawisz sobie aby na kartofle miec i ogród😀

E! Nie ładnie tak! 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

E! Nie ładnie tak! 

Ja tu tylko oferuję pomoc. Z racji ze mam w miarę blisko to mógłbym pomóc. No ale w sumie czy warto jezdzic te mokradła osuszac czesto?kopac rowki do sąsiada 🤔

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja tu tylko oferuję pomoc. Z racji ze mam w miarę blisko to mógłbym pomóc. No ale w sumie czy warto jezdzic te mokradła osuszac czesto?kopac rowki do sąsiada 🤔

No i odrazu rozsądnie gadasz, ja tam i z takich mokradeł będę się cieszył 🤭

• Haha 1
Opublikowano

Kurna piękny pierwszy burzowy deszczyk. Około 5mm spadło. Super bo przed deszczem rozlany rsm na pszenicę jarą i posypany mocznik na młodą porzeczkę.

Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

Nagrzewnica mf 

@Pafnucygorzej bo mi trochę olej odmą przerzucay i  dmucha ciekawe czy zawory czy pierścienie

Mus pokrywę ściągać 😔

Bardzo? Ubywa ile? 

Opublikowano
1 minutę temu, Szymi40 napisał:

Pan  Bóg  ci w dzieciach  wynagrodzi   a  Jarek  na dzieci zapłaci.

To w takim razie powódź wolę niż za taką opłatę deszcz oddawać 👀

Przestało padać, ciekawe czy jutro wytrzyma 🤔 Po pomidory by się zdało kopnąć i saletrzak pod qq rozsiać.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Pafnucy napisał:

Bardzo? Ubywa ile? 

Właśnie nie ubywa ale dmucha zdrowo bo jest wpięta w miskę to aż olej bulgocze myślę że to prowadnice zaworowe bo nie kopci nie pobiera oleju tylko filtr który jest na odmie jest mokry od oleju 

A może wystarczy luzy na zaworach ustawić 🤔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Właśnie nie ubywa ale dmucha zdrowo bo jest wpięta w miskę to aż olej bulgocze myślę że to prowadnice zaworowe bo nie kopci nie pobiera oleju tylko filtr który jest na odmie jest mokry od oleju 

A czemu wpięta w miskę ? To bez sensu trochę rozwiązanie

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A czemu wpięta w miskę ? To bez sensu trochę rozwiązanie

No tak ma 6480 z pokrywy zaworów idzie do separatora z filtrem powietrze wraca na turbine a olej ma skapnąć w miskę, o takie korwa coś 

16509009578655309328457152203383.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No tak ma 6480 z pokrywy zaworów idzie do separatora z filtrem powietrze wraca na turbine a olej ma skapnąć w miskę, o takie korwa coś 

16509009578655309328457152203383.jpg

A no to tak to ma sens. Myślałem że całe powietrze wraca do miski 🤣

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Myślałem że całe powietrze wraca do miski 🤣

Ty wiesz co by się działo z olejem przy takim połączeniu? Nie mówię już o cierpiących uszczelniaczach z powodu ciśnienia spalin w skrzyni korbowej.

Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

A może wystarczy luzy na zaworach ustawić 🤔

Jeździc, obserwować... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v