Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Luzem wsypię. 😉

Agrest napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Jeszcze słowo i wsadzę spowrotem. 😉 

Tylko nie popsuj, złóż jak było😁

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Na etat poszedłeś z tego dobrobytu?

Ano pracuję sobie. 😉 

IMG_20220420_073739.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

A mówiłem pryskaj?

Ja kilka ha herbicydów w porzeczce zrobiłem. Wczoraj nad ranem spadło 1,5mm. Rosa cały dzień bo bezwietrznie, ale na herbicydy lux.

Tak mówiłeś 🤨 , a jak na złość jakieś przeziębienie się wczoraj przyplątało 🥴 mięśnie bolały , dziś troche lepiej 

@Agrest ty masz dobre sprawdzone prognozy. Zobaczył byś czy na Zelów dziś nadają deszcz 🙂

Opublikowano
pedro2 napisał:

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

100 litry

100 litry

Niech spadnie Ci niech spadnie Ci

Jeszcze raz jeszcze raz niech spadnie Ci 

Tygodniowo po 100 litry niechaj spadnie Ci.

🤣🤣 A dziękuję, niechaj pada będę się cieszył. Czekam 😃 ale niech też i ciebie dosięgnie. Wtedy ma radość będzie o stokroć większa. I hvj Ci w karabin 🤪 masz za swoje

wystawiłeś deszczomierz? solidnie wlało

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Będę miał na pamięci jeśli ktoś mi zaprószy ogień. No Damian, wyszło z Ciebie wreszcie to co od dawna podejrzewalem. Przywróciłeś mi wiarę w siebie i w to, że jeszcze potrafię ocenić ludzi, nawet na odległość. Dzięki. 

Kurde, życzysz mi akurat tego wszystkiego co już mam. 😉 Dzięki. 

To może w dzień nadrobi. 🙊 U mnie bez przerwy od wczoraj pada. Taki równiutki. Nie za mocny, w sam raz na wschody i podreperowanie ozimin. 

Ostygnij 

Opublikowano

z dyrektorką i całe ciało pedagogiczne na rozkładówce 😆

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Czary mary czary mary niech deszcz idzie na germany

Jakies słabe są Twe czary, weź se wypij z dwa browary(rogate)

Ja za godzine musze na cmentarz jechać na robote a tu termometr mi piszczy ze mam gorączkę. Jeszcze ten deszcz... zawsze,ale to zawsze teraz jak mam wolne to albo dzieci chore i pilnowac musze,albo pogoda do bani i nic nie zrobie pożytecznego.

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Co za 30 miały niebieskie kadłuby?

Normalne c-330 ,bez dodatkowych oznaczeń ,w latach 70 tych

9 minut temu, Agrest napisał:

A tym nakarmię kury

Chcesz mieć jajka robaczywe?

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Jakies słabe są Twe czary, weź se wypij z dwa browary(rogate)

Ja za godzine musze na cmentarz jechać na robote a tu termometr mi piszczy ze mam gorączkę. Jeszcze ten deszcz... zawsze,ale to zawsze teraz jak mam wolne to albo dzieci chore i pilnowac musze,albo pogoda do bani i nic nie zrobie pożytecznego.

Narazie drobna mżawka, wisznice jabłoń padało kroplastym 

Niech idzie w pis du na miesiąc odemnie gdzie chce aby nie umnie.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Ursus932bis napisał:

Tak mówiłeś 🤨 , a jak na złość jakieś przeziębienie się wczoraj przyplątało 🥴 mięśnie bolały , dziś troche lepiej 

@Agrest ty masz dobre sprawdzone prognozy. Zobaczył byś czy na Zelów dziś nadają deszcz 🙂

Będzie.

Po 16 będziesz miał idealnie, jutro też super na doglebówkę

https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-3080295/Polen/Łódzkie/Powiat bełchatowski/Zelów

Opublikowano
27 minut temu, DanielFarmer napisał:

wystawiłeś deszczomierz? solidnie wlało

Z wczorajszym 29mm. Ale u Radka chyba sporo więcej, na radarze widać jak za Łomżą przybierało na intensywności. @radekz200 nie popłynął?  😉

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Gdzie kurom. Toż to źródło białka. Wcinaj.

Nazbierać Ci? Przyzwyczajaj dzieci bo niestety to może być ich przyszłość.  Moje już jedzą😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v