Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Bieda tera z Passatami, musi ludzie wykupili żeby kapitał ulokować. Ehh ciężko kupić porządnego b5 96 rok 1.6 z LPG w kolorze kość słoniowa. No po prostu beżowy kruk, a i przebieg poniżej 200tys 

Kuzyn takiego odziedziczył po zmarłym teściu 1,6lpg. Tylko kolor taki wiśniowy.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ta glina się czasem u Ciebie wyoruje na wierzch?

Na dwóch kawałkach czasem się zdarza. Na innych jest głębiej.

to przeorz na zimeę na 3 biegu tak byś po trochu tego podglebia trącał na ten areal co masz starczy i trzydziestką

Opublikowano
6465 napisał:

21 minut temu, szymon09875 napisał:

Dokładnie, jakbyś zobaczył jakimi autami jeździ jedna z bogatszych osób nie daleko mnie, znana na całą Polskę to byś się zdziwił 🙄 ostatnio widziałem jak Vectra c pomykał albo Insignia pierwsza 😛

Mówisz o tym co ma piękne sady przy dk 10?  Ja myślałem że on to już tylko śmigłowcem lata🤔

stokłosa?

Opublikowano
23 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Czemu przykre 🤔 ja już się przyzwyczaiłem do tego

To nie chodzi o to że ty się przyzwyczaiłeś, ten twój nastrój też pewnie jest tym powodowany,

Nie wyobrażam sobie żeby z dziećmi nie rozmawiać czy do stołu razem nie usiąść 

Moje chłopaki rozmawiają z nami o wszystkim, o wódce, sexsie i o rzeczach o których wolałbym nie wiedzieć 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na dwóch kawałkach czasem się zdarza. Na innych jest głębiej.

Jak ja bym chciał mieć gliniaste podłoże. U mnie jak chce trochę głębiej płóg zapuścić to żółty piach.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Moje chłopaki rozmawiają z nami o wszystkim, o wódce, sexsie i o rzeczach o których wolałbym nie wiedzieć 

Trochę mnie to szokuje...

1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak ja bym chciał mieć gliniaste podłoże. U mnie jak chce trochę głębiej płóg zapuścić to żółty piach.

Jak nie popełnisz kilku błędów i pogoda dopisze to się jak to Pawlak mawiał złotem odpłaci. Przede wszystkim uprawiać od razu po orce bo jak zaschnie to są problemy. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Pierwszy raz jak oralem to pet gadał "no i na co tak głęboko, żółtego piachu nawywalasz", później zmieniłem po jakich 30 latach lemiesze i oralem tak że i żółty się wywalał. Skonczylo się topienie na tym kawałku i taki zielony mech na ziemi bo tam mokro w pyte 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Bo nikt mu cycepy nie znalazł odpowiedniej 

Przestał wzbudzać zainteresowanie. To choroba, mam nadzieję że uda się do jakiegoś specjalisty 

Opublikowano

Ja też co rok staram się troszkę głębiej tak żeby miejscami się piach sięgnął. I przez ten czas co gospodaruje już doprawilem glebę 10cm głębiej.

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

To nie chodzi o to że ty się przyzwyczaiłeś, ten twój nastrój też pewnie jest tym powodowany,

Nie wyobrażam sobie żeby z dziećmi nie rozmawiać czy do stołu razem nie usiąść 

Ja chcę sobie pogadać o gospodarstwie i o tym co się dzieje w świecie to jadę do sąsiada 

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Trochę mnie to szokuje...

Jak nie popełnisz kilku błędów i pogoda dopisze to się jak to Pawlak mawiał złotem odpłaci. Przede wszystkim uprawiać od razu po orce bo jak zaschnie to są problemy. 

Co cię szokuje  to że młodzi traktują mniej jak przyjaciela 

Jak się pierwszy raz któryś opił to nie chował się tylko do domu przylazł, bez krzyku pogadaliśmy na drugi dzień i  tyle, papierosy czy sex to nie jest coś zakazanego to normalne sprawy są 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v