Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawiozłem parę akumulatorów na złom i 600 zł wpadło , gruby już obcięli 5 gr na 1,85 , to czas wyciągać samozbierającą

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Atest służy po to żebyś mógł wsypać środek chemiczny do beczki a nie poruszanie po drodze

Nie rozumiesz jak atest się skończy a używany opryskiwacz nie będzie się przemieszczał po drogach publicznych można wyrejestrować i używać koło domu ile się chce .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki jakieś oświadczenie to się spisuje przy kupnie/sprzedaży opryskiwacza bo tu sprzedający mi mówi że musimy spisać bo chce mieć czysto w papierach , "kończy działalność rolniczą" 

Do piorin pewno 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Nigdy nie próbowałem, w sumie w probiotyki też nie wierzyłem ale po 3 latach stosowania uważam że gleba poprawiła się mocno. 

Jakieś biohumusy czy co masz na myśli? 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A jakby właściciel zgłosił że zezłomował ?

I tak jak nie będzie atestu a Cię sprawdza to bałagan 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nie rozumiesz jak atest się skończy a używany opryskiwacz nie będzie się przemieszczał po drogach publicznych można wyrejestrować i używać koło domu ile się chce .

Do  pierwszego spotkania piorunu na polu.

Opryskiwaczem bez atestu możesz poruszać się wszędzie i go używać tylko i wyłącznie do stosowania nawozów nie środków chemicznych

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, slawek74 napisał:

jak sprzedał to gdzie? bo jak nie przedstawi kwitu to paragraf się znajdzie i kasa płacić. w czym Ci przeszkadza by go legalnie kupić i zgłosić do atestu ?

Jak to tak nie mieć problemu, trzeba jakiś wymyślić 😂

13 minut temu, galan99 napisał:

Dopóki cie ktoś nie podpierdzieli że oprysk zwialo na jego uprawę i popaliło albo jaki inny incydent. 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Dopóki cie ktoś nie podpierdzieli że oprysk zwialo na jego uprawę i popaliło albo jaki inny incydent

Albo sąsiad zachwycony twoim nowym nabytkiem 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

EmFarma Plus™ (probiotics.pl) 

Gleba z "gliny" zrobiła się bardziej sypka lepiej się ją doprawia itp. Jakiś fantastycznych efektów w plonach brak. 

Ale grunt że sama struktura gleby się poprawiła. U mnie piachy ale orali ukraińce to takie Baryły się wywalały. Tyle że u nas to może z gnojem być przesadzone w opór 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Albo sąsiad zachwycony twoim nowym nabytkiem 

Tu każdy coś na sumieniu ma to wszyscy siedzą spokojnie 😂

5 minut temu, HF86 napisał:

obornikiem pola nie skaleczysz 

Kiedyś nam się dużo za dużo nasypało. W sumie po takiej dawce to i teren powinien się podnieść 😂

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Tu każdy coś na sumieniu ma to wszyscy siedzą spokojnie 😂

Kiedyś nam się dużo za dużo nasypało. W sumie po takiej dawce to i teren powinien się podnieść 😂

eko super ksiawiery z godpodarstwa z certyfikatem 6 cm dywaniki poscielil i jeszcze z tego film nagrał 🙊🤦‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

U mnie piachy ale orali ukraińce to takie Baryły się wywalały.

Na budowie s19 obniżali  teren na moim pasie pola i okazało się że jestem właścicielem czarnoziemu tyle ze trzeba by orać na metr. Jak zacząłem interesować się ile lat uprawiany jest teren okazało się że ponad 200lat. Na "pańskich polach" jest  majątek kościoła i szkoła oraz cmentarz tam z racji lepszej uprawy ziemia nadal jest czarna. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Na budowie s19 obniżali  teren na moim pasie pola i okazało się że jestem właścicielem czarnoziemu tyle ze trzeba by orać na metr. Jak zacząłem interesować się ile lat uprawiany jest teren okazało się że ponad 200lat. Na "pańskich polach" jest  majątek kościoła i szkoła oraz cmentarz tam z racji lepszej uprawy ziemia nadal jest czarna. 

Uu też jest ciekawie. Znajomy zbieral górkę i pod górka znalazła się czarna ziemia. Na łące jak kopałem to jest warstwa czarnej ziemi, pod tym z 10-15cm jest warstwa jakbyś zrębki wysypał a pod tym jest ił

Opublikowano
43 minuty temu, Pafnucy napisał:

Duzo na sezon ton spalasz? 

w kończącym się sezonie 1920kg ekogroszku, i 12m3 drewna (raczej marnej jakości-dużo desek, palet)

dziś muszę trochę dociąć, niby jeszcze na parę dni mam, ale coś czuję że może braknąć

43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Był 2.500 tona?

popierdzieliłem, Gold był po 2500, teraz zjechał na 2400

Silvera ostatnio nie było, teraz po 2250 jest

• Like 2
Opublikowano

bryczkę trzeba zapinac i po cielunki jechać. będzie więcej obornika, bo pieniędzy niekoniecznie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v