Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał:

to te słynne ałdi co sie niepsuje ? :D 

Na wiadomo ... Ałdi się nie psuje 😎

12 minut temu, brodziak81 napisał:

Toż to chyba sahara.

Nieee, to nasze czarnoziemy 🙊

1 minutę temu, tracker napisał:

Raczej Australia.  Siać oziminy to tyle nie wywieje.

Mieszankę zimową ? Gorczycę zimową ? Kukurydzę zimową ? Buraki zimowe ? Ziemniaki zimowe ?

Jak byś nie wiedział to na polach nie tylko zboża zimowe się sieje 😉

Opublikowano

Zmienia się klimat. Połowa marca a buraki cukrowe posiane i ziemniaki zasadzone ...

U mnie sąsiad kilka lat temu na stoku posiał buraki cukrowe, co ulewa to moją gospodare zalewało, za pierwszym razem to naniosło z 10 - 15 cm ziemi ... taki mamy obecnie klimat, susze i gwałtowne burze.

Opublikowano
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

ANTONOW  teraz z bliska

🙆🏻‍♂️😭😥😢

https://youtu.be/MiMdOo8wapo

Kurna jak słyszę tego typa i widzę te jego clickbaitowe tytuły na tym i na innych jego kanałach to mnie telepie. Zgrywa mądrale, a chu*a się zna na lotnictwie.

Masz tu pełne nagranie od kapitana tego samolotu. Filmik z Polskim napisami.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Śniegu nie ma ale zaspy są 

IMG_20220404_123804.jpg

IMG_20220404_123812.jpg

Żnin  dobrze  kojarzę ?  kuźwa  to od ciebie  ten piasek do mnie  zawiewa  siwo na dworze.   A  ja  myślałem  że  tam dobre gleby....

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Lekko się kurzy 😉

IMG_20220404_123156.jpg

IMG_20220404_113616.jpg

Tego kombajna nie chcesz sprzedać

Ursus932 napisał:

6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Myślę że  nie tylko  taką🙆‍♂️

5 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie dziwne że w cenie złomu jak rozerwany i już to dobrze nie będzie orać po spawaniu

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie było tematu 🤭

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Upss, musiała to jakaś siuntka targać🤭

Jakby był ok to już wczoraj by na podwórku stał , i polerowanie  😛

Utarguj stówę lub 2 i bierz pospawasz i elegancko będzie.Jak nie chcesz daj na niego namiary

Opublikowano
28 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Utarguj stówę lub 2 i bierz pospawasz i elegancko będzie.Jak nie chcesz daj na niego namiary

No kuźwa tak myślę , przecież sprzedał by to 

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła 1.5 ha pola wpadnie😎

Uprawić posiac zebrać bez dopłat i podatku.

Trza musi brać, akurat mam jeszcze owsa na tyle.

To koszt nie wielki a zawsze przyczepa zboza będzie😎

Ah te bambry, jak by mogli to by rowy orali...

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Szymi40 napisał:

Żnin  dobrze  kojarzę ?  kuźwa  to od ciebie  ten piasek do mnie  zawiewa  siwo na dworze.   A  ja  myślałem  że  tam dobre gleby....

Pod Żninem i za Żninem już dobra ziemia 🙄 ja 15km od Żnina i u nas najlepsza klasa to 4b 

30 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Kombajn co roku ziemniaki kopie 😉

Opublikowano

To żeś jeszcze zaoranego rowu nie widział? I to wcale nie pole jakiegoś bambra 😋

superfarmer02 napisał:

17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła 1.5 ha pola wpadnie😎

Uprawić posiac zebrać bez dopłat i podatku.

Trza musi brać, akurat mam jeszcze owsa na tyle.

To koszt nie wielki a zawsze przyczepa zboza będzie😎

Ah te bambry, jak by mogli to by rowy orali...

Opublikowano

Kurna ile tego paliwa samoloty przepalą. Znowu na moim niebie się tankują. Cały dzień cysterna kręci kółka, a co jakiś czas podlatują inne samoloty do tankowania.

A jak się co spierdol i się ro***erdoli? Przecież zniszczą mi godpodarkę😪

Opublikowano

jak wylądują to już konserwator zabytków nie pozwoli na kolejny start. 

więc Antoni się bawi puki może 😎

Opublikowano
Ursus932 napisał:

28 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

No kuźwa tak myślę , przecież sprzedał by to 

Weź od gościa tą talerzówkę też warto

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Pa 2:20 nie namalowali germany🙆🏻‍♂️

https://youtu.be/CttiHzQFW6E

To straszne. Nie wiem jak to przeżyję. 

Wisz co? Nie bardzo mnie interesuje w której części swiata lepią te piły. 

Wiem tylko ze lwpiej miec coś do czego czesci da sie kupic

W tamtym roku kupilem sobie szlifierke jakieś tam hecht. No calkiem dobra. zj***ł sie włacznik i weź dokup. Do bosza kupi. 

Tak ze pod tym wzgledem też trzeba patrzeć

Po za tym śwagier ma sthila juz kilka lat i chwali. A te wynalazki, no to róznie bywa. 

Opublikowano
Agrest napisał:

Kurna ile tego paliwa samoloty przepalą. Znowu na moim niebie się tankują. Cały dzień cysterna kręci kółka, a co jakiś czas podlatują inne samoloty do tankowania.

A jak się co spierdol i się ro***erdoli? Przecież zniszczą mi godpodarkę😪

Po moim niebie miesiąc krążyły i to całą dobę 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v