Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieci dorosłe to niech zapieprzają na gospodarstwie, a Ty bież żonę i zalicz jakiś weekend

2 minuty temu, Łolek napisał:

Powiem wam że na 17 lat gospodarki raz pojechaliśmy z żonką na 3 czy 4 dni do Uniejowa odpocząć baseny sauny hotel prywatne kąpiele w kadziach osobiści masażyści  obiady  kolacyjki romantico erotico ale to raz bo tak spasowały terminy wycielen dzieci miały wolne itd ale chętnie powtórzę i polecam każdemu 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Od prawie 7 lat nie opuściłem chałupy na dłużej niż 12 godzin, kurła letni wieczór z browarem na huśtawce albo cytrynówka o zmierzchu z sąsiadami jak wiosną w zeszłym roku i nic więcej nie potrzeba.

Jak nie

Najpierw zjeść dobrego kotleta, później zakręcić pirueta, później sp.... z wora i spać do następnego wieczora 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dzieci dorosłe to niech zapieprzają na gospodarstwie, a Ty bież żonę i zalicz jakiś weekend

Sam wiesz że to nie takie proste to musi się zgrać kilka czynników 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Najpierw zjeść dobrego kotleta, później zakręcić pirueta, później sp.... z wora i spać do następnego wieczora 

Gdzie? Na weselu ślub był na 14, o 19 przyjechałem, to znaczy przywieźli mnie do chałupy kury zamknąć a potem do po 3 jakoś do domu.

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Sam wiesz że to nie takie proste to musi się zgrać kilka czynników 

No wiem, kosztować może, ale wiesz że raz się żyje. 

Mam brata na takie sytuacje. 

Znajomy na wyjazdy ściąga brata, co brat wydoi to jego, a chłodnia coś koło 4000

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Znajomy na wyjazdy ściąga brata, co brat wydoi to jego, a chłodnia coś koło 4000

I taki się pewnie przyłoży bo im lepiej zrobi tym więcej zarobi 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pieniądze to h*j tam tylko chłopak jeden musi mieć urlop drugi wolne od grania obora bez wycielen zapaleń itd no i teraz ten ebany srovid ale jeszcze wrócę tam na te masaże 😉👍

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Od prawie 7 lat nie opuściłem chałupy na dłużej niż 12 godzin, kurła letni wieczór z browarem na huśtawce albo cytrynówka o zmierzchu z sąsiadami jak wiosną w zeszłym roku i nic więcej nie potrzeba.

Nic tak dobrze nie smakuje jak zimne piwko w żniwa na polu o zachodzi słońca 🤗🤗🤗

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gdzie? Na weselu ślub był na 14, o 19 przyjechałem, to znaczy przywieźli mnie do chałupy kury zamknąć a potem do po 3 jakoś do domu.

No i lux👍

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

No kasa, coś co Merlyn nosi w torebce 

Ona nie nosi kasy w torebce. Ogólnie my mało tej kasy jadamy, a jak jus kupi to do szafki wkłada i wyjmuje tylko jak ma ja przyrządzić. Tak bez sensu to nie nosi. W torebce to prędzej jakich kombinerek czy izolacji bym się spodziewał. Ty nie zdajesz sobie  sprawy co kobiety potrafią nosić w torebkach, ale to jest niezbadane. 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Idzie pan w miasto, po co wesele 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Nic tak dobrze nie smakuje jak zimne piwko w żniwa na polu o zachodzi słońca 🤗🤗🤗

Zasadniczo to się zgadzam, choć w żniwa w polu nie spożywam bo u mnie to raczej tempo ekspresowe i po drogach się trzeba poruszać. Ale nie powiem, przy ziemniakach jak się całą sobotę w polu siedziało to się "zapasik" wzięło ze sobą a człowiek zmęczony i wypocony to za moment uleciało, wypiłeś i nawet nie poczułeś.

1 minutę temu, 6465 napisał:

No i lux👍

Następne może za 5 lat, chyba, że się sąsiad szybciej zdecyduje.

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Idzie pan w miasto, po co wesele 

W jakie miasto, panie kochany...

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jutro będę koło ciebie. Na batalionów chłopskich.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Zasadniczo to się zgadzam, choć w żniwa w polu nie spożywam bo u mnie to raczej tempo ekspresowe i po drogach się trzeba poruszać. Ale nie powiem, przy ziemniakach jak się całą sobotę w polu siedziało to się "zapasik" wzięło ze sobą a człowiek zmęczony i wypocony to za moment uleciało, wypiłeś i nawet nie poczułeś.

W tym roku do mnie w zniwa wpadł kolega z 6-pakiem. Ojciec kosił ja pracowałem i za miedzą też kosili. I mimo że roboty jeszcze dużo to wszyscy się na chwilę zatrzymali. Zrobili piwko, pogadaliśmy chwilę i dalej do roboty. I to jest życie a nie robią metr od siebie i tylko rękę w kabinie podniesie i jedzie dalej  

Przed chwilą, 6465 napisał:

Jutro będę koło ciebie. Na batalionów chłopskich.

W szpitalu? 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

W tym roku do mnie w zniwa wpadł kolega z 6-pakiem. Ojciec kosił ja pracowałem i za miedzą też kosili. I mimo że roboty jeszcze dużo to wszyscy się na chwilę zatrzymali. Zrobili piwko, pogadaliśmy chwilę i dalej do roboty. I to jest życie a nie robią metr od siebie i tylko rękę w kabinie podniesie i jedzie dalej  

No przy zrzucaniu to się posiłkowałem i to nie jednym ale nie w polu. Bo wykosiłem część w sobotę wieczorem, rano w niedzielę zrzucone i bez % a po 15 telefon, że kombajn blisko i może by nagadać żeby wykosił to wio autem się zorientować a potem traktorem. Wykosił za moment ale przy zrzucaniu sobie pofolgowaliśmy z ojcem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v