Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, hubertb napisał:

Nie po prostu wał w Zetorze wchodzi do mostu na "środku" dzięki temu nie ma przegubów. Bólem tego rozwiązania jest to że jeśli pojawi się chociaż minimalny luz na osi sworznia to siły działające na wał są olbrzymie. Można "poprawić" fabrykę i dołożyć przegub samochodowy, lub po prostu dbać o stan przedniej osi. 

Czyli może być przyczyna bo luzy już były 

Opublikowano

kolejny dzień pizdzi i słońce świeci. sasiad sial w zeszłym tygodniu wyke to chmura pyłu, a po walowaniu posiewnym to i kolor traktoru zginął pod warstwą pyłu. 

jutro szansa na 3 litry, następnie może po 6 kwietnia 🥴

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a ja ponad 30 a czasem i taki transport nie typowy się trafia...

było mieszkać bliżej cywilizacji a nie na zadupiu:D

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ale w kombi by bylo lepiej 😉🤔

kiedyś gadałem z jednym typem, 35km w jedną stronę do roboty pastuchem w kombi jeździł, pytam go czemu powietrze wozi, a on na to że jak w lato będzie na wakacje jechał to będzie mu się łatwiej zapakować

takie pojęcie, 360 dni jeździć kabaryną i wozić powietrze, żeby na 6 dni móc się na spokojnie spakować

ale kastoramę dopiero otwożyli 🙋‍♂️ a czy zadupie 🤔 hmmm ja mam 3 samochody i różnych gabarytów i ten najmniehszy najwięcej pali a jeździ się różnie...

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

ale kastoramę dopiero otwożyli 🙋‍♂️ a czy zadupie 🤔 hmmm ja mam 3 samochody i różnych gabarytów i ten najmniehszy najwięcej pali a jeździ się różnie...

Sławek nie kupuj chociaż w Liroj Merlejn bo bojkot na nich 😛😛

Opublikowano
43 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Rysiek tyle co ten Zetor robi to by ten twój "łursys" się rozleciał już dawno 

Można i tak to tłumaczyć, ale tak jak hubertb napisał, luz na osi swoje zrobił 

30 minut temu, stempos1980 napisał:

Tata płaci za naprawy to się nie szanuje ale jak sam zacznie płacić za wszelkie naprawy to wtedy zmieni tok myślenia ale będzie za późno 😁

Mechanicy lubią to 😉

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

A niedaleko mnie Dino budują 🙄 tak blisko że pieszo będzie można iść po piwo 🙊

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Po drodze do Radomia jest Dino to na jesieni na przeciwko w ciągu 2 miesięcy postawili 🐞 i uruchomili  taka konkurencja

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Jeśli miałbym kupować większy samochod, to na pewno nie postawiłbym na kombi, pewnie coś w stylu caddy, Kangoo, a najchętniej tak jak ma @Agrest t5 multivana abo jakiego trafica czy Vivaro 

8 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dino to niedługo będzie w każdej wsi po jednym 

Screenshot_20220328-103555~2.png

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Wiem bo 1,5km dalej w mieście już Dino stoi i właśnie robili je koło 2 miesięcy 🙊

A te Dino będzie na polu przy głównej ulicy 

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Po drodze do Radomia jest Dino to na jesieni na przeciwko w ciągu 2 miesięcy postawili 🐞 i uruchomili  taka konkurencja

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

nigdy nie byłem w dino i raczej na moją wioskę się nie wybierają 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Nie po prostu wał w Zetorze wchodzi do mostu na "środku" dzięki temu nie ma przegubów. Bólem tego rozwiązania jest to że jeśli pojawi się chociaż minimalny luz na osi sworznia to siły działające na wał są olbrzymie. Można "poprawić" fabrykę i dołożyć przegub samochodowy, lub po prostu dbać o stan przedniej osi. 

Massey ferguson i renault ma to samo 

Opublikowano

Czy poradzi ktoś jak w Poznaniaku 6 z 1996 r. zrobić drobny wysiew (trawa z koniczyną)? Są te kółka zamocowane i jedne i drugie, ale znajomy nie wie jak użyć tych do drobnego wysiewu.

Opublikowano
4 minuty temu, Młody1997 napisał:

Czy poradzi ktoś jak w Poznaniaku 6 z 1996 r. zrobić drobny wysiew (trawa z koniczyną)? Są te kółka zamocowane i jedne i drugie, ale znajomy nie wie jak użyć tych do drobnego wysiewu.

odłączasz napęd na koła grubego wysiewu i domykasz denka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v