Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem ale są dokłade te siłowniki 👇 dwukierunkowe jakieś 

A chciałem kupić 5340 byłem 2 oglądać powyżej 2000 roku , ale jak na mnie tu wsiedli że gdzie to dawać 70 tyś za taki ciągnik itd. to masakra mówię pasuje , a teraz człowiek żałuje . No tak to jest słuchać kilku obcych ludzi 🙄

IMG20220323075816.jpg

Chciałem dobrze mówiłem tłumaczyłem jak koledze jak rodzinie a ty zetor i zetor 

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem ale są dokłade te siłowniki 👇 dwukierunkowe jakieś 

A chciałem kupić 5340 byłem 2 oglądać powyżej 2000 roku , ale jak na mnie tu wsiedli że gdzie to dawać 70 tyś za taki ciągnik itd. to masakra mówię pasuje , a teraz człowiek żałuje . No tak to jest słuchać kilku obcych ludzi 🙄

IMG20220323075816.jpg

Przerobiony na siłownik jednostronnego działania, ja tak mam wtedy istotnie podnośnik opada długo. 

Opublikowano
MonteChristo napisał:

-2* LLU Za to ty tak umiesz uprawiać oziminy i kukurydzę, ze jeździsz starym fendtem i farmerem, 🤪😁🙊

bo lubię 🤔 takie hobby mam a ja mało rolny ...

Łolek napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

ja po 5 minimum szczepię

co zrobisz ja nie raz jeden na dziesięciu tutaj walczę 🤭😉🤠

owies to dla konia 🤭 i tych co nie umią uprawiać ozimin i kukurydzy 🤪😁🙊

-2* LLU

Slawek z całym szacunkiem ale teraz to już pier**lisz 

czasem trochu trzeba 😁🤪 nudno by było 🤔🤭😜

Opublikowano (edytowane)

I po pierwszej rundzie. I teraz gnoja o glebę.... 

16480197034964089319741114598090.jpg

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

34 minuty temu, Łolek napisał:

Slawek z całym szacunkiem ale teraz to już pier**lisz 

🤝🏻🙋🏻‍♂️

Bo łodkond sprzedał hujdyra to i ja zauważył że coś się w łebie przestawiło.

przeca stoi po stodołą 🤔

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Wiem że później stosowali carraro 🤷

Nie tykałem tego pokrętła , jest max w stronę błotnika , a ma dwa siłowniki z tyłu i węże takie cienkie to gdzie szybko odpadnie 

Już jest plan po robocie wywalić to w cholerę 

może olej w skrzyni zmień

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Marcin teraz to ty pierdaczysz  nic nie wyrzucaj 

I nie kupuj nic bez napędu jak coś to4514 traktor bez napędu po oranym to dopiero męka 

A tłumaczyłem kup coś innego z rewersem,  ech ot uparty on

Odkąd pamiętam u nas był ciągnik bez napędu ,i jakoś się robi , pewnie na zakrętach jest ciężko 🤷

A wyrzucę bo to wk***ia stac na końcu pola i czekać aż opadnie maszyna , przecież sam podnośnik wystarcza 

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Chciałem dobrze mówiłem tłumaczyłem jak koledze jak rodzinie a ty zetor i zetor 

Bo moje gospodarstwo nie stać na utrzymanie drogich zagranicznych ciągników

13 minut temu, hubertb napisał:

Przerobiony na siłownik jednostronnego działania, ja tak mam wtedy istotnie podnośnik opada długo. 

Też wywalę to 

Opublikowano (edytowane)

zostaw, zobacz co za klajster masz w skrzyni. wyczyść filtr siatkowy na powrocie

a siłownik można przerobić - na drugim wejściu trzeba dać odpowietrznik i przestanie hamować opadanie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Ursus932 napisał:

15 minut temu, Łolek napisał:

Marcin teraz to ty pierdaczysz  nic nie wyrzucaj 

I nie kupuj nic bez napędu jak coś to4514 traktor bez napędu po oranym to dopiero męka 

A tłumaczyłem kup coś innego z rewersem,  ech ot uparty on

Odkąd pamiętam u nas był ciągnik bez napędu ,i jakoś się robi , pewnie na zakrętach jest ciężko 🤷

A wyrzucę bo to wk***ia stac na końcu pola i czekać aż opadnie maszyna , przecież sam podnośnik wystarcza 

jeszcze napęd sprzedaj kierownicę i fotel po co zbędny balast wozić 🤭

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

Nie ładuj tyle bo ci się łańcuchy skoszą 😂

Opublikowano
58 minut temu, hubertb napisał:

Tylko w co by taki lekarz poszedł? Żeby zarabiać więcej musiał by w tym kraju parać się handlem narkotykami albo polityką. 

Lekarz jak rolnik, pracuje zarabia. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Filtr siatkowy jest na ssaniu. Na powrocie jest dokładny. 

Filtry warto oglądnąć, bo one też mogą być zapchane, poza tym nie wiadomo, jaki ma olej w skrzyni

Opublikowano
radekz200 napisał:

14 minut temu, slawek74 napisał:

Nie ładuj tyle bo ci się łańcuchy skoszą 😂

Ja 🤔🤔🤔

hubertb napisał:

Filtr siatkowy jest na ssaniu. Na powrocie jest dokładny. 

tam może ze 20 lat olej nie zmieniaby a co mowa o filtrach 🤭🙆‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Bo moje gospodarstwo nie stać na utrzymanie drogich zagranicznych ciągników

Też wywalę to 

Tylko tak mówisz i zaprzeczasz sam sobie.

Tyle czasu było mówione kup coś normalnego a teraz wyjdzie na to że kupiłeś skarbonkę jak dostanie w tyłek i kwiatki zaczną wychodzić

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-4512-zadbany-unikat-CID757-IDNCePX.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/fendt-farmer-309-lsa-turbomatik-CID757-IDOlzQA.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/ursus-4512-ciagnik-traktor-ursus-4512-oryginal-CID757-IDObbOX.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/fendt-farmer-309-lsa-turbomatik-z-turem-CID757-IDOg0K9.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/ursus-4512-od-rolnika-CID757-IDOqxQm.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

A co do pogody: był jakiś mrozek, teraz słonecznie. Powietrze rzadkie, bo z szosy każde jedno auto słychać. Coś jak pociąg do Sławka siostry. 😉 Musi idzie zmiana pogody. Akurat na rozpoczęcie etatu. Czyli robota nie na podwórku, a wewnątrz będzie.

Cieciem będziesz? 😂

Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

może olej w skrzyni zmień

14 minut temu, jahooo napisał:

zostaw, zobacz co za klajster masz w skrzyni. wyczyść filtr siatkowy na powrocie

a siłownik można przerobić - na drugim wejściu trzeba dać odpowietrznik i przestanie hamować opadanie

Jakiś axenol utto , tak poprzedni właściciel mówił 

11 minut temu, jahooo napisał:

Filtry warto oglądnąć, bo one też mogą być zapchane, poza tym nie wiadomo, jaki ma olej w skrzyni

Filtr ten koło baku ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v