Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, 6465 napisał:

Będzie 500 do hektara ornego qq i 250 do łąki.🙆

Ale to dla tych co zwierząt nie maja

Dla tych co mają to 250 do ornego i 250 do łąk jak ubezpieczine, jak nie ubezpieczone to 50% stawki.

Zwierzę gnój gnój do nawożenia i połowa nawozu.

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Dziękuję w jego imieniu. 9. On 2013.

a wydawało mi się że rok starszy od mojego, ale nie

to moja starsza od twojej o rok

1 godzinę temu, klama958 napisał:

https://archiwum.allegro.pl/oferta/fiat-cinquecento-700-young-1997r-przebieg-57875-km-i6846184271.html  Wie ktoś moze jaki to kod lakieru bedzie? Albo cos podobnego? Bo C-328 mi się marzy w podobnym kolorze :)

na moje oko kod 380/A

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

25 minut temu, 6465 napisał:

Będzie 500 do hektara ornego qq i 250 do łąki.🙆

Ale to dla tych co zwierząt nie maja

Dla tych co mają to 250 do ornego i 250 do łąk jak ubezpieczine, jak nie ubezpieczone to 50% stawki.

Zwierzę gnój gnój do nawożenia i połowa nawozu.

gdzie to przeczytałeś

to bambry zachodniopomorskiego się wkurwią, bo do 50ha a tak strajkowali

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

gdzie to przeczytałeś

to bambry zachodniopomorskiego się wk***ią, bo do 50ha a tak strajkowali

Nie ma żadnych dopłat. Jest tylko o nich mowa od 3 miesięcy.

Miasto musi określić swojego wroga. Lepszy rolnik jak polityk.

Nam ciągle dają a chleb i tak drożeje. Pszenica po 3000, dopłaty już 4 albo 5 raz dają i ciągle nam mało. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, DANDYS napisał:

gdzie to przeczytałeś

to bambry zachodniopomorskiego się wk***ią, bo do 50ha a tak strajkowali

Jak to mówią; jeszcze Maciek w d... a już mu kaszę studzą🤣

Trzeba działać u źródła, tam, gdzie rolnicy ponoszą koszty. To są nawozy, które będą pierwszym elementem tarczy. Rolnicy od wielu miesięcy odczuwają skutki polityki Putina. Chcemy chociaż częściowo pokryć straty wynikające z wysokich cen nawozów. To 500 zł do każdego hektara do 50 hektarów. W przypadku łąk to 250 zł do hektara, do 50 hektarów. Jeśli będzie wola KE, będziemy wdrażać rozwiązania pomagające producentom

– poinformował szef rządu.

https://wpolityce.pl/gospodarka/590425-rzad-przedstawia-pierwsza-odslone-tarczy-antyputinowskiej

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

podkreślić, "my chcemy "

"jak unia pozwoli "

tyle w temacie 

gość przywiózł nawozy to gadał że telefony się rozdzwonily o nawozy bo dopłaty będą 😂🤣🙉

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

A wiesz coś czy go wyburzą pod drogę czy zostanie?

Na tę chwilę taka przyszłość czeka ten młyn niestety, kiedy to nastąpi nie wiadomo, perspektywa pewnie kilku lat.😔

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Żeby samemu przeżyć. Dla kogoś się poświęcać? Po co. Żadnej gwarancji nie ma, że to potem zaprocentuje.

A ja mam to w...

Niedawno straciłem sens życia 

Oddał bym wszystko żeby to wróciło 

Także ten sprzęt co Banan kupił jest warty tylko parę złotych, szczęście obdarowanego bezcenne

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ale że  jak?

Premier jakąś tarczę anty Putin zapowiada i obiecuje rolnikom 500zl. Do hektara ornego i 250 do łąki do max. 50ha.

2 minuty temu, Andpol napisał:

Jak każdemu to eko rolnik też dostanie co nawozu nie stosuje?

Nic o nawozach nie wspomniał.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Premier jakąś tarczę anty Putin zapowiada i obiecuje rolnikom 500zl. Do hektara ornego i 250 do łąki do max. 50ha.

Nic o nawozach nie wspomniał.

W drugim artykule jest że chcą na wzór zwrotu paliwowego. czyli połączyć z fakturami. 

Ale i tak nic z tego nie będzie raczej. 

przecietny producent rolny nie jest już elektoratem pisia i można go tylko wykorzystać do przerzucania wściekłości narodu za drogą żywność. 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

ten sprzęt co Banan kupił jest warty tylko parę złotych, szczęście obdarowanego bezcenne

Zgadza się. Choćby kosztował kilka tysięcy to dla dziecka zrobi się wszystko.

6465 napisał:

33 minuty temu, Bananek napisał:

I nic wydać nie musisz? 😉

Czy dadzą czy nie to i tak to samo muszę wydać🤷

Póki co to tylko o dostawaniu 10k pisałeś.

stempos1980 napisał:

29 minut temu, Bananek napisał:

2016

Mój też 2016

O to trzech ancymonów. Stemposowy, bratrolnikowy i banankowy.

• Like 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Że teraz?

Tak.

Coś żywego  jej weszło do ucha i nie może wyjac sama

A, to moja sąsiadka miała. Jakiś chrabąszcz. Mówiła, że wrażeni takie jakby głowę od środka ktoś rozwiercał. Zwariować idzie.

Agrest napisał:

Gruszką wyssać dziada, jak gluty z nosa dzieciaka.

A u nas w chusteczki smarkają....

Gruszki na jesień dopiero będą. Kto doczeka do wtedy z żukiem w uchu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v