Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
gregor1284 napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

Ludzie to są qrvy, wam powiem. Umówiłem się z typem z olxa, że kupię u niego pewna rzecz (prezent młodemu miał być), wszystko pięknie, ładnie, ugadalim się, żeby do czwartku przetrzymał, a ten mnie zapewnił, że to nie chodliwa rzecz to nie sprzeda. Dziś od rana telefonu nie odbierał, na smsy nie odpisywał, ale i tak koło niego musiałem być bo kilka spraw do załatwienia. Żona gada, a weź z mojego telefonu zadzwoń. Typ odebrał, ale jak mu powiedziałem, że ja to ja to od razu, że sprzedał i się rozłączył. Co za śledź yebany.

Wy już między sobą w wała się zaczynata robić? 😂

Gość ma kurpiowskie korzenie. Nie ma się co dziwić, że jest ujem. 😉

Opublikowano (edytowane)

Cena za mb jak mniemam więc 65zł za 2m słupek bez malowania, cynkowanie to jakieś 11zł, malowanie załóżmy 5. Daje nam 80zł za słupek. W castoramie 68zł, ścianka z wyliczeń wychodzi 1mm. 

Słupek ogrodzeniowy 4 x 6 x 200 cm ocynk - Słupki - Castorama

Oszczędność znikoma przy kilku słupkach przy dużym ogrodzeniu znaczna. 

Kurde ale ceny za profile, jeszcze nie tak dawno było sporo taniej... 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
3 godziny temu, Uziu92 napisał:

wszystko w granuli mam. Saletrosan i saletrę, ale jaki sens sypać i żeby leżało na wierzchu. Trzeba by posypać i wylać choć 3 beczki na ha wody.

Ja też czekam na przyszły weekend ma padać to może w czwartek 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Najszybszy sposób na przestawienie rozrzutnika 

IMG_20220317_121102.jpg

do Bananka na usługę jedziesz?

Opublikowano
32 minuty temu, hubertb napisał:

Cena za mb jak mniemam więc 65zł za 2m słupek bez malowania, cynkowanie to jakieś 11zł, malowanie załóżmy 5. Daje nam 80zł za słupek. W castoramie 68zł, ścianka z wyliczeń wychodzi 1mm. 

Słupek ogrodzeniowy 4 x 6 x 200 cm ocynk - Słupki - Castorama

Oszczędność znikoma przy kilku słupkach przy dużym ogrodzeniu znaczna. 

Kurde ale ceny za profile, jeszcze nie tak dawno było sporo taniej... 

tak, cena za metr

mam zdjęcie cennika z przed dwóch lat, i po każdej zmianie, mogę wrzucić

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Najszybszy sposób na przestawienie rozrzutnika 

IMG_20220317_121102.jpg

włącz wałek, włącz wałek!!!:D

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie stać go na mnie 😂

Bo jeszcze nie czas na niego 

W przyszłym tygodniu może ruszę 

Dziś ten miał test, mogłem brać 3m

IMG_20220317_131231.jpg

kurła, Karol, tego nowego weź przepal, bo łozyska zardzewieją

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Darek, było kupić dziesięć lat temu stali, tarcz i elektrod na przyczepy. 

Teraz byś dołożył siłowniki, przewody, prąd i farbę😂

dwa lata temu zanim ceny zaczęły rosnąć dobry kolega z forum mówił mi kup stal, nie stracisz

nie posłuchałem, myślałem wtedy: ile może wzrosnąć, 30%, 40%??? okazało się że cena x3 względem tego co było w 2020

dodam jeszcze że 10 lat temu to ja mogłem sobie co najwyżej elektrodą oko wydłubać, i byłem biedny jak mysz kościelna

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Łatwiej by miał zakręcić wałkiem niż pociągnąć 

Jak kręcę jednym palcem wałek adaptera to i taśma się posówa

Duży po niedzieli może pochodzi w rozrzutniku, pługu. 

Tym mi się dobrze pracuje, 10 lat zrobiło swoje. 

W dużym siedzenie pneumatyczne, w tym mechaniczne, no i trochę ciszej. 

Nie kupisz wszystkiego na raz. 

Też bym chciał sporo rzeczy w tym roku mieć, narazie przy tych cenach dużo wypada z planów zakupowych 

Edytowane przez Karol6130
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Gość ma kurpiowskie korzenie. Nie ma się co dziwić, że jest ujem. 😉

Tak blisko się znacie żebyś jego pochodzenie znał? Teraz się rodziny będziesz wypierał jak Cię wydymał? 😉

53 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, dzisiaj 3 obejścia do odwiedzenia ale mam cichą nadzieję, że się od strzała w pierwszym już załatwi, w sumie najbliżej... Ja to już jak Gregor prawie 👀

W sensie ze figlarz taki czy że dziad? 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie kupisz wszystkiego na raz. 

To nie o zakupy chodzi. 12 lat temu rozpoczęliśmy budowę domu, i przez kolejne 5 lat wszystkie zarobione pieniądze ładowaliśmy w budowę, dosłownie wszystkie. Inni zmieniali auta, jeździli na wakacje, a my wszystko w tą chałupę.  

Naprawdę była bieda

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie stać go na mnie 😂

Bo jeszcze nie czas na niego 

W przyszłym tygodniu może ruszę 

Dziś ten miał test, mogłem brać 3m

IMG_20220317_131231.jpg

Mój też po już testach 

IMG_20220316_073146.jpg

• Like 2
Opublikowano

to coś musik miedzy gazem A skrzynią biegów popsute 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

3 m ciągam Classen 100 kunia i chciawszy głębiej zrobić i szybciej pojechać to puchnie.

To mój 140 i 3m jak w łące  głęboko to max 12 km rozwijał tylko to usrojstwo 1,8 t waży 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v