Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Orginał masz tu

5ae1a4a4a7bbf_daneprzyczepAutosan.jpg.71

Nie wiem co to ale d46 d47 d50 d55 mają 2,23 , przynajmniej  te co ja spotkałem 

Opublikowano

no z pewnością nie zaszkodzi. kiedy siejesz jęczmień?

1 minutę temu, slawek74 napisał:

ja i tak na szybkie dzialanie pół tony kredy sypię

Opublikowano (edytowane)

Tak, zazwyczaj po zewnątrz tyle mają, moja ma tyle wewnątrz

A to co podałem, to dane techniczne producenta z NORCOM-u (program dla diagnostów z danymi homologacyjnymi

WYchodzi na to, że moja jest też dłuższa o 10cm, ale akurat przednia i tylna burta mieści sie na podłodze z nawisem na zewnątrz i nic tu nie trzeba było zbytnio przerabiac, natomiast boki już tak

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał:

Nie oglądałam ani jednego ani drugiego. Poczytam co to, może obejrzę. Dzięki. 

Tego ruskiego nie oglądaj. Wytrzymałem do niecałej połowy. I tak za długo. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Po niile. Od połowy stycznia nie kupiłem ani łebka. Zmniejszam pogłowie. Zmieniam trochę strategię. 

niech zgadne. brak chętnych do sprzedaży po 300 zł weryfikuje twoje plany 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Wymiary🤦‍♂️

Wiem wiem, żarty sobie robiłem

1 godzinę temu, Bananek napisał:

bo dziś Bananek słomiany wdowiec.

Jednak pojechała do @szymon09875???

1 godzinę temu, Łolek napisał:

A za tym już tylko bezkresne stepy i dzikie ludy 

Przestaniesz być moim kolegom jak tak będziesz pisał

11 minut temu, jahooo napisał:

Orginał masz tu

5ae1a4a4a7bbf_daneprzyczepAutosan.jpg.71

Dziś przed południem mierzyłem skrzynie w d47, wyglądała na oryginalną zabudowę, i przednia burta ma szerokość 2,23cm, a boczne burty zachodzą na podłogę max 1cm

Po mojemu to one tak miały fabrycznie

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

pafnucy pola brak bo bym posiał trochę

w dzierżawę weź. przebij sąsiada. daj 3 i dopłaty. ;)

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

O kurde, to był żart , gdzie ja teraz kolegów znajdę 😉😁 to się nie powtórzy 🤞

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dziś przed południem mierzyłem skrzynie w d47, wyglądała na oryginalną zabudowę, i przednia burta ma szerokość 2,23cm, a boczne burty zachodzą na podłogę max 1cm

Po mojemu to one tak miały fabrycznie

Tak dokładnie 👍 ja mam d46 burty liche ale orginalne 2,23 , sąsiada d55 tak samo a drugi ma dwie d47 i też 223

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Marek ja jestem wierny kolega 🙂

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Ja specjalnie dla ciebie tam pojechałem, bo kiedyś o tym gadaliśmy a ty tak.... Ty dziki człowieku z Azji

Opublikowano
Pafnucy napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

pafnucy pola brak bo bym posiał trochę

w dzierżawę weź. przebij sąsiada. daj 3 i dopłaty. ;)

po co przebijać ten rok sporo zweryfikuje

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Tak dokładnie 👍 ja mam d46 burty liche ale orginalne 2,23 , sąsiada d55 tak samo a drugi ma dwie d47 i też 223

u mnie w środku ma 223 , bo gość, który mi dorabiał ramki rąbnął się z wymiarem, po zewnątrz 233, mam z boku dospawane dwie winklówki 60 żeby nie było dziury między podłogą  a burtą

Opublikowano

czego się spodziewasz?

1 minutę temu, slawek74 napisał:

po co przebijać ten rok sporo zweryfikuje

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

u mnie w środku ma 223 , bo gość, który mi dorabiał ramki rąbnął się z wymiarem, po zewnątrz 233, mam z boku dospawane dwie winklówki 60 żeby nie było dziury między podłogą  a burtą

Zychar tez dorabia przednia burtę jako 223cm 

https://zychar.pl/sklep/burty-do-przyczepy-d47?gclid=Cj0KCQiAybaRBhDtARIsAIEG3knx-kxkwDr8fObdStegAdb6pGnHT7okjYt7KgTikxODviScA6WijfUaAi1pEALw_wcB

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ja specjalnie dla ciebie tam pojechałem, bo kiedyś o tym gadaliśmy a ty tak.... Ty dziki człowieku z Azji

Pamiętam rozmowę, 

No ja mieszkam niby na terenach zasiedlonych przez Mongołów to prawie z tą Azją trafiłeś 

Ale nie bardzo dziki jestem bo jak mnie kobita po plecach albo ogonie  głaszcze to się łasze i mruczę nawet 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, HF86 napisał:

25 minut temu, Bananek napisał:

Po niile. Od połowy stycznia nie kupiłem ani łebka. Zmniejszam pogłowie. Zmieniam trochę strategię. 

niech zgadne. brak chętnych do sprzedaży po 300 zł weryfikuje twoje plany 🤔

Niet. Miałem od tamtej pory 3 cieluny w tej cenie. Odmówiłem. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

I jeszcze prawie że Akpila od Zenka kupiłeś😁😔🤪

A dzięki tobie i twojemu kumplowi wyszło mnie osobiście 1,33zł/km😁

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

No nie będę Ciebie przekonywał , ale nowsze na bank miały 2,23 , sąsiad ma d 55 od nowego 1988 r i tam jest 223 cm ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v