Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

taki sad jest bezcenny w dopłatach .

A czemu, jak to nie jest ekologia, przynajmniej w papierach

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

Rysiek potnij to na dechy mogą być i krótkie do 3/4m 32mm to węgla kupisz

Juź wszystko wczoraj pocięte na kłódki.

Na węgiel to się proste sprzeda a nie karakuły.

prostych nie masz na zbyciu ?

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Nikt o handlu nie myśli a jeśli by nawet to nikt tego raczej nie wyprostuje

Tzn znając życie jeszcze na pradziadków stoi i za dużo spadkobierców.

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Juź wszystko wczoraj pocięte na kłódki.

Na węgiel to się proste sprzeda a nie karakuły.

O to to, krzywulców różnych I u mnie w lesie masa, proste zostawiam chyba że kornik zaatakował A takich też dużo co roku😬

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Z tych tańszych to jak się trafi 

Z kosy NAC też byłem zadowolony ale jak szwagier kupił dom z działką to mu dałem i on dalej ja tam dociera

https://osp.pl/artykuly/volkswagen-doslownie-rozpadl-sie-po-czolowym-zderzeniu-z-audi-zginely-dwie-osoby,26349/zdjecia/102871

A ty chcesz passata.

Zobacz co audi zrobiło z niego

Matko bosko. @Łolek że 20 lat temu to by jeszcze go ogarnęli 😂

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

ja sieje 4ha owsa, 🙈 8lubinu 🙈🙈

Łubin na propsie 🙊

miałem mniiej ale że taki cyrk to pierdole, ale jest jeszcze pszenica jęczmień pszenżyto zasiane

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PAN88 napisał:

Tzn znając życie jeszcze na pradziadków stoi i za dużo spadkobierców.

Nic tak nie godzi ludzi jak kasiorka. Jest działeczka pasowna niedaleko, połowa gospodarstwa na troje dzieci z czego jeden z nich zmarł i po nim 4 spadkobierców 🤦‍♂️ale towarzystwo łase na pieniążki 

17 minut temu, Agrest napisał:

A czemu, jak to nie jest ekologia, przynajmniej w papierach

Jest u nas gość z tego waszego Opola i mówił że ludzie sady dzierżawią, na jakich to zasadach? 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nic tak nie godzi ludzi jak kasiorka. Jest działeczka pasowna niedaleko, połowa gospodarstwa na troje dzieci z czego jeden z nich zmarł i po nim 4 spadkobierców 🤦‍♂️ale towarzystwo łase na pieniążki 

Jest u nas gość z tego waszego Opola jest i mówił że ludzie sady dzierżawią, na jakich to zasadach? 

Opole to ja mam lubelskie za Wisłą. 35km.

Nie orientuję się w temacie.

2 minuty temu, jarecki napisał:

ja by to ładnie ogarnął to i koło 5  z dopłat , ekologia  , stare odmiany .

Stare odmiany to były chyba tylko do 0,4ha, a tu sam idared.

Opublikowano

No stąd , od siebie 😁

Południowo wschodni kraniec mazowieckiego😁

A co myślał że Ślązak, lubelak albo inny Ukrainiec?🤣

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

ja by to ładnie ogarnął to i koło 5  z dopłat , ekologia  , stare odmiany .

Ta ,żebyś się nie zdziwił

Chciałem puścić w dopłaty sad a koniec końców skończył w piecu

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Łe a ja myślałem że lulek 🤦‍♂️ który okręg wyborczy jeśli można zapytać? 

Powiat i gmina Lipsko.

Jeśli o wynik wyborów chodzi to pisowski okręg 🤭

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

No stąd , od siebie 😁

Południowo wschodni kraniec mazowieckiego😁

A co myślał że Ślązak, lubelak albo inny Ukrainiec?🤣

Ja ci k... dam ukrainiec , czekaj, znajde ja te twoje zapyziałe podwórko

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Ojciec kupil NAC-a to mowi ze szybko sie łańcuch wyciaga i idzie bokiem jak tnie i jakies problemy ze smarowaniem(niby jest ale i tak sie grzeje prowadnica,probowal rozne oleje). Ale ogólnie z marki zadowolony bo kose spalinową tez ma

Do chińczyka prowadnica stihla i jest ok

Opublikowano

A to utożsamiasz się? Przecie Ty Lubelak🤣

8 minut temu, soltys48 napisał:

Ta ,żebyś się nie zdziwił

Chciałem puścić w dopłaty sad a koniec końców skończył w piecu

I jak z tymi karpami i równaniem dołòw temat załatwiłeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Leżą tak jak i ja 

Kolega ma to wziąć w celu zasypiania jakiegoś bajorka ale on niezbyt szybki i jak mu zejdzie dłużej niż do marca to biorę koparkę i będą głęboko zakopane.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

dla takich jak ty, zza Wisły to my tu wszyscy ukraińcy podobno

Opublikowano

Absolutnie nie. Ukrainiec to Ukrainiec. 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Leżą tak jak i ja 

Kolega ma to wziąć w celu zasypiania jakiegoś bajorka ale on niezbyt szybki i jak mu zejdzie dłużej niż do marca to biorę koparkę i będą głęboko zakopane.

To ugorem leży?

Przed chwilą, robert55555 napisał:

Z tego względu z chleba rezygnuję. Właśnie skończyłem skromną przekąskę - schab musztarda, ser żółty, musztarda, schab.🤣

20220105_161244.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v