Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak przednią , Tomek będziesz na dyszel wysypywać 🤔😛

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Przednią bierz dzieloną i uchylną dołem 🤣

Nie rób ta se ze mnie jajec. Ja tak myślę że im więcej tych kombinacji tym szybciej trzeba będzie pianka uszczelniać🤔

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Tomek zastanów się dobrze jeszcze. 

Pogadaj z fachowcem o tej możliwości podmiany. 

Robisz przyczepę praktycznie raz na całe życie, była by bardziej uniwersalna. 

Przednia burta nie ma potrzeby być otwierana. 

Dla mnie zbędny koszt i brak zastosowania. 

Co do cała czy dzielona to decyduj sam. 

Dla mnie dobra dzielona. 

Na kołach 22,5 nie ma widoczności z mf 6120 na przyczepę przez metrową burtę. 

Do sieczki z kukurydzy robią na pierwszej burcie nadstawkę z siatki. 

Można zrobić wizjer z pleksy w burcie żeby było widać. 

Tylko pytanie czy by nie zaciekało podczas deszczu. 

Tak se myślę że zrobię dzielone obie, prawa i tył uchylne dołem i w tylnej i prawej szyber do zboża i już koniec przemyśleń.

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Wiesz to nie tak. W tamtym roku też tak zrobiłem przyszedł grad i po 15 minutach nie miałem ani jednej papryki, pomidora i ogórka.

A to tego już nie przewidzisz. W tamtym roku u mnie leciały gradziny wielkości kurzych jaj, ale folie oszczędziło. Zawsze pomidor/papryka/ogórek swój. Bez porównania smak z tym z marketu.

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Tak se myślę że zrobię dzielone obie, prawa i tył uchylne dołem i w tylnej i prawej szyber do zboża i już koniec przemyśleń.

jak byś nie zrobił, to i tak stwierdzisz na koniec, że mogłeś inaczej. ;)

Opublikowano

Paprykę zacząłem pod folią trzymać, bo lepiej mi się udaje jak w gruncie. A zamiast pomidora pod folią to więcej w gruncie sadzę i jest picabelo. Jutro może zajmę się powoli sianiem pomidora.

Opublikowano
16 minut temu, sadownik12 napisał:

Paprykę zacząłem pod folią trzymać, bo lepiej mi się udaje jak w gruncie. A zamiast pomidora pod folią to więcej w gruncie sadzę i jest picabelo. Jutro może zajmę się powoli sianiem pomidora.

Zapytaj @damian303 o odmianę bo w zeszłym roku miałem od niego i super były pomidory 

Opublikowano

Ja to tak wszystko dla siebie/znajomych/rodziny. Nie sprzedaje, hobby takie. Ale z papryki słodkiej to Traviatta F1, pomidor to bazuje głownie na malinowym VP1 jesli chodzi o folię. grunt robię na Polfascie f1 i starych zagranicznych odmianach od hodowcy z innego forum. Między innymi Valencia, Church, Howard German, Costoluto Genovese.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zapytaj @damian303 o odmianę bo w zeszłym roku miałem od niego i super były pomidory 

A on pewnie hurtowo tacki robił. Ja potrzebuję małych opakowań, bo nie będę brał po 1000 nasion. A tak te odmiany mogę kupić w jakości profi ale w opakowaniach po 15-20 nasion. Polfasta kupiłem z dwa lata temu i dalej go sieję, bo tyle nasion w opakowaniu było 😝

Opublikowano
1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

Ja to tak wszystko dla siebie/znajomych/rodziny. Nie sprzedaje, hobby takie. Ale z papryki słodkiej to Traviatta F1, pomidor to bazuje głownie na malinowym VP1 jesli chodzi o folię. grunt robię na Polfascie f1 i starych zagranicznych odmianach od hodowcy z innego forum. Między innymi Valencia, Church, Howard German, Costoluto Genovese.

A on pewnie hurtowo tacki robił. Ja potrzebuję małych opakowań, bo nie będę brał po 1000 nasion. A tak te odmiany mogę kupić w jakości profi ale w opakowaniach po 15-20 nasion. Polfasta kupiłem z dwa lata temu i dalej go sieję, bo tyle nasion w opakowaniu było 😝

On kupował dużą ilość ale wątpię żeby nie można było jakiejś mniejszej ilości nasion kupić. Wkońcu prawdziwy smak pomidora, malinowe się chowają 

Opublikowano
6 godzin temu, donweter1989 napisał:

I bielizna produkcji Czechoslovakia🤭

Co ty  bielizna -cala,cała

6 godzin temu, donweter1989 napisał:

I bielizna produkcji Czechoslovakia🤭

@Bananek ,,zdrowie " jak to wczoraj mówiłeś

IMG20220227000926.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Witojcie🙋‍♂️

Żeby ten dzień był dobry dla wszystkich oprócz Władymyra

Witać 🙋‍♂️

Daj się chłopu nacieszyć chwilą bo ta długo nie będzie trwać. 

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

@Bananek ,,zdrowie " jak to wczoraj mówiłeś

IMG20220227000926.jpg

Baks dobry z ciebie zawodnik jak ty po 2 w nocy takie zdjęcia jeszcze jesteś w stanie zrobić😁

Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Witać 🙋‍♂️

Daj się chłopu nacieszyć chwilą bo ta długo nie będzie trwać. 

Też tak myślę ale zwykłych ludzi szkoda i z jednej i z drugiej strony bo przecież te jego soldaty też wszyscy na ochotnika nie przyszli 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Baks dobry z ciebie zawodnik jak ty po 2 w nocy takie zdjęcia jeszcze jesteś w stanie zrobić😁

Kierowcą był,,Jerzyk dzisiaj nie pije,, 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Czesc Pany. Padało w nocy ale tylko trochę a teraz szron. Koty cała noc się wydzierały idzie wiosna.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Dzieńdoberek wszystkim 

-1 lekko powiewa 

Wstawać śpiochy a szczególnie ten co zeszedł do podziemia😁

Adam fasolę zasiałeś?

Czy na dał woda ?

Opublikowano
9 godzin temu, Karol6130 napisał:

Można zrobić wizjer z pleksy w burcie żeby było widać. 

Tylko pytanie czy by nie zaciekało podczas deszczu. 

Zależy jaki profil burty. Jak duży trapez to bez problemu wstawi w tym wytłoczeniu. Na tym profilu jak np Pronar ma też się da tylko trzeba ramkę zrobić i na klej do szyb jak się wklei to jest szczelnie.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

Adam fasolę zasiałeś?

Czy na dał woda ?

Fasolę sieje zawsze po Kazimierzu czyli po 4 marca tylko jest problem z kupnem odmiany która sieję.

Może u  was jest.

Potrzebna na Cito🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v