Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

miałem 1,6 zetec. żyleta,

z disli to na tdci psioczą

Jedynkę czy dwójkę miałeś? No ja w Fieście mam ten silniczek , nie ma bardzo co się tam psuć. Tylko brakuje 6 biegu w trasę . 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Taki jest plan ale nie teraz.

Ale co do 1.8 TDCi konstrukcji forda to jakoś nie podchodzi mi🤔

Jak chcesz diesla to 1.6 tdci 90 koni prosty bez dwumasowa i DPF tylko trochę słaby na focusa . 2.0 tdci ładnie się zbiera ale tak koszty utrzymania. 

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Jedynkę czy dwójkę miałeś? No ja w Fieście mam ten silniczek , nie ma bardzo co się tam psuć. Tylko brakuje 6 biegu w trasę . 

jedynkę. dobrze wspominam. jak po szynach się tym jeździło. i całkiem bryczne jak na 100 koni.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

🤔

Michał pewnie poczeka

Poczekam. Nie ma problemu. Mogę poczekać nawet aż do podpisania umowy. 😉

• Like 1
Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 minuty temu, songo napisał:

moim zdaniem ford nie ma dobrych silników,

1,8 ttdi   1,6 zetec,    albo namber 1   2,0tdci.

one są raczej średnie na tle dobrych konstrukcji konkurencji. Najlepsze jakie ford wydal ale konkurencja robi lepsze.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, songo napisał:

diesel od DPF, po turbo, 2mase, wtryski i jeszcze pasek rozrządu

Tak tak, każdemu się psuje dwa razy w miesiącu , najbardziej tym co nie mają i nigdy nie mieli 

wystarczy że masz pecha i na start 15tys nie twoje :D ale później te 100tys bezawaryjnej jazdy powinno być ;)

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak tak, każdemu się psuje dwa razy w miesiącu , najbardziej tym co nie mają i nigdy nie mieli 

Najczęściej jest tak jak poprzedni właściciel tylko oleje zmieniał i paliwo łał . To następny nabywca może trafić na koszty eksploatacji części z racji wieku czy przebiegu. 

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale co do 1.8 TDCi konstrukcji forda to jakoś nie podchodzi mi🤔

Jak najdalej... Miałem to i koszty utrzymania spore. Kumpel miał 1.6 w cmaxie i też ciągle coś było. Może to i wina eksploatacji nie wiem 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie, nie przymierzałem.

Więc nie mamy póki co o czym gadać 🤷‍♂️

2 minuty temu, songo napisał:

wystarczy że masz pecha i na start 15tys nie twoje :D ale później te 100tys bezawaryjnej jazdy powinno być ;)

Za co 15tys.zł??? Już nawet nie chce mi się pisać ile diesli miałem i co w nich robiłem, a raczej czego nie musiałem robić

Z tego co pamiętam to na ropę masz tylko ciągniki, więc nie przepisuj dalej głupot które wyczytales w internecie 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Pewnie buda zgniła

jeszcze się trzymał, ale... sie na innym zatrzymał... 😟

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Za co 15tys.zł??? Już nawet nie chce mi się pisać ile diesli miałem i co w nich robiłem, a raczej czego nie musiałem robić

Z tego co pamiętam to na ropę masz tylko ciągniki, więc nie przepisuj dalej głupot które wyczytales w internecie 

Darku co do zmiany auta to duży musi być wymieniony najpierw🙄

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

kurna. tyle śniegu, jak ja tera z gnojem w pole sie dostane??🙆‍♂️

Po co pisałeś o tym gnoju. Przylazłem tu się odprężyć a ten musiał przypomnieć..... 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Najczęściej jest tak jak poprzedni właściciel tylko oleje zmieniał i paliwo łał . To następny nabywca może trafić na koszty eksploatacji części z racji wieku czy przebiegu. 

To jak wy te samochody kupujecie??? Bo kolor ładny??? Ja wiem że do silnika nie zajrzysz, ale nawet po wierzchu oglądając można dużo sobie wywnioskować o stanie auta 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Bo ty masz ciężka nogę i taki diesel chodzi jak ta lala . Najgorsze to kupić od kobiety albo emeryta który boi się wcisnąć gazu. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek nie mam ogrzewanego garażu  bo bym zimą coś podobnego kupił i zrobił od podstaw , i byś się zdziwił 

Przecież przyjdzie wiosna to na zewnątrz zrobisz a teraz wszystko pokupisz tylko Ty pogadasz a jutro będziesz inną pokazywał 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Bo miałeś z "poprzedniej" epoki, kup po 2015, to zobaczysz jaka może być skarbonka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v