Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na zdrowie im wyjdzie. a jak leczy pieski z wybierania jajek z kurnika, czy ganiania kur 🙉

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

na zdrowie im wyjdzie. a jak leczy pieski z wybierania jajek z kurnika, czy ganiania kur 🙉

Ja niestety musiałem podłączać wieczorem przed wejściem do domu, bo już wytrzymać nie szło, skakał po drzwiach i się do domu pchał. Dwie noce z prądem przed drzwiami i spokój 

Opublikowano

jajko jak weźmie w pysk z wkręcony drutem, toto potem gniazda całe życie omija 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Życzenia dla żonki Od Adama

Dzięki w sumie to ona ma trochę pod górkę 3 urodziny 4 imieniny 6 mikołaj. Ekonomicznie bo prezent dostaje jeden. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Dzięki w sumie to ona ma trochę pod górkę 3 urodziny 4 imieniny 6 mikołaj.

Wystarczy nie obchodzić i już nie będzie po górkę. Wujek ma na imię Andrzej i urodził się 29 listopada... Ale powiedział dawno, że nie obchodzi i spokój.

Opublikowano
19 minut temu, stempos1980 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 potrzymaj mi piwo  i zobaczysz jak szybko 3p do dusi😁

Też bierzesz udział w tej chucpie 

Jak będziesz pyrkoł to pewnie i ch*j wie jaką maszyne mu założysz to pewnie że tak

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Prosto jak na naszych pańskich polach. A lasów to u nas praktycznie nie ma, pojedyncze drzewa. "Zadrzewienie" to niecałe 10% powierzchni. A gmina ma powierzchnię nieco ponad 24km2. 

Wiatr, mgła. -2.

Tu kiedyś były pańskie pola był dwór. Jeden rolnik co pracował tam a że były właścicielki dwie stare panny to część pół odpisały mu. 

Nasza gmina na 194km2 z czego połowa to lasy .

Edytowane przez mf362
Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

3p to dla mnie nie silnik do ciężkiej roboty. Do kosiarki, rozsiewacza itp. ok ale orka czy inna ciężka robota to 4 cyl. Minimum. Co do spalania to zależy w czym. W lekkiej robocie ok ale w ciężkiej spali więcej niż siuntka. W kombajnie mam 4 cyl Perkins ok.90km i spalanie na 1 ha wychodzi takie samo jak w claasie z hederem 5m i silnikiem Man czy tam Mercedes blisko 200km 

O 4 się nie wypowiadam bo nie miałem zbytnio do czynienia . To ile spala na 1 ha ?

Ja mam te ciągniki naście lat i widzę różnice 

Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Tu kiedyś były pańskie pola był dwór. Jeden rolnik co pracował tam a że były właścicielki dwie stare panny to część pół odpisały mu. 

Nasza gmina na 194km2 z czego połowa to lasy .

Jesteśmy najmniejszą gminą w powiecie, jedną z najmniejszych w Polsce. 

Trzeba się zbierać powoli na zebranie 🤔

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Też bierzesz udział w tej chucpie 

Jak będziesz pyrkoł to pewnie i ch*j wie jaką maszyne mu założysz to pewnie że tak

Zwykły kultywator 2.1 na szerokiej łapie tylko kólka w góre i zobaczysz jak się dusi na glinie

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jesteśmy najmniejszą gminą w powiecie, jedną z najmniejszych w Polsce. 

Trzeba się zbierać powoli na zebranie 🤔

Tak co tydzień o tych pszczołach debatujecie?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Łolek napisał:

Muszę od kolegi pożyczyć i więcej na trawnik nie wejdą 

Jaki chcesz? Na 230, na akumulator, wzmocniony na dziki? Takie mam i do maja możesz tresować psiaki😉

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
39 minut temu, Karol6130 napisał:
14 godzin temu, Qwazi napisał:

Miołeś być grzeczny😡

No byłem 

No załóżmy, że Ci wierzę🤔. Ty mnie lepiej swój adres podaj, bo mnie z Woźniakowa pytają, gdzie ten prezent na mikołajki zawieźć. A skoro byłeś grzeczny to niech Ci będzie 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

I To jest ciągnik dla @Aktywnyrolnik7245

Siuntkę za te 35 z turem przedać, czapkę drobnych dorzucić i inna robota😜

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-6341-z-turem-veto-sprowadzony-skandynawia-CID757-IDS9TwW.html

Nie no te parę szczegółów typu zablokowane hamulce czy podnośnik nie sprawny za te pieniądze to szczegół 🙄 można wybaczyć, a jak się samemu zrobi to chociaż wiadomo co się ma :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v