Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu to dzielone było ponad sto lat temu bo to nie są "pańskie" pola. Tu większość miała po takiej wąskiej kicie, długiej na 1,5-2km.

U nas są takie działki ale jest dużo lasów.

Screenshot_2022-12-03-23-01-09-651_com.google.android.apps.maps.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Łolek napisał:

U mnie właśnie psy światłowód ugryzły i telewizje i internet w pizdiec 

Psy na karnego jeża. No co jak co, ale światłowód, żeby sołtys kontaktu ze światem nie miał. Nieładnie😔

Niedzielne dzień dobry. 1° na termometrze, bez opadów, mgły i innych bonusów. Najlepsze życzenia dla każdej Barbary, Basi, Basieńki ale też i wszystkich Fiipów, Felków i Hirków 😄

Opublikowano
7 godzin temu, jacor73 napisał:

Kłamiesz, jak pytałem się czy przy pryskiwaczu gaz w podłodze, to pisałeś, że tylko 1200, teraz piszesz, że zawsze w każdym ciągniku. To jak to z Tobą Marcinku jest, oszukujesz zawsze całą brać AF?

k**wa wam to trzeba wszystko tłumaczyć jak krowie , chodziło mi o roboty w polu orka , kultywator,itd nawet w kosiarce 

7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Pierdu pierdu a chłop śliwki rwie 

To znaczy co , według Ciebie 3p spala więcej od 60 , to chyba masz złoma 

Opublikowano
11 minut temu, superfarmer02 napisał:

Mam zupełnie odwrotnie odczucia... 

Nie wiem dlaczego 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Qwazi napisał:

Psy na karnego jeża. No co jak co, ale światłowód, żeby sołtys kontaktu ze światem nie miał. Nieładnie😔

Niedzielne dzień dobry. 1° na termometrze, bez opadów, mgły i innych bonusów. Najlepsze życzenia dla każdej Barbary, Basi, Basieńki ale też i wszystkich Fiipów, Felków i Hirków 😄

Dziwi mnie tylko jak one go znalazły przypięty do elewacji w narożniku 5cm tylko na płaskiej ścianie i tam go ujebły 🤬🤬🤬

Chyba jednego muszę sprzedać bo za bardzo rozrabiają😔

Cześć wszystkim 🙋‍♂️

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

Na sztuki czy na wagę?

No trochę ważą 

Żeby ktoś znajomy chciał i żeby dobrze miał bo człowiek się już przyzwyczaił do nich 

Może wyrosną. Trzeba cierpliwości 

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

No trochę ważą 

Żeby ktoś znajomy chciał i żeby dobrze miał bo człowiek się już przyzwyczaił do nich 

Może wyrosną. Trzeba cierpliwości 

Marek małego pastucha i z kablem i krzewami będzie spokój 😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Według mnie 3p lepsze choć niby słabszy , niskie spalanie ,silnik bardziej czuły  , zakopiesz go a nie zdusisz jak zwykłej 60 

:o dociążyc 3p mocniej i też się nie okopie ;)

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

8 godzin temu, mf362 napisał:

U nas są takie działki ale jest dużo lasów.

Screenshot_2022-12-03-23-01-09-651_com.google.android.apps.maps.jpg

Prosto jak na naszych pańskich polach. A lasów to u nas praktycznie nie ma, pojedyncze drzewa. "Zadrzewienie" to niecałe 10% powierzchni. A gmina ma powierzchnię nieco ponad 24km2. 

Wiatr, mgła. -2.

Opublikowano
13 godzin temu, 6465 napisał:

Pewno po to żeby sprawdzić ile czasu Karol wytrzyma 😂

Młode małżeństwo sobie kupiło dojarke 

Kobita nie chciała ten tego no to chłop się połączył pod dojarke 

Minęło naście minut chłop krzyczy że boli, już nie może 

Każe żonie czytać instrukcje żeby to wyłączyć 

Żona czyta i mów, przykro mi kochanie, ale ona wyłącza się dopiero po udojeniu 2000litrow 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem dlaczego 

3p to dla mnie nie silnik do ciężkiej roboty. Do kosiarki, rozsiewacza itp. ok ale orka czy inna ciężka robota to 4 cyl. Minimum. Co do spalania to zależy w czym. W lekkiej robocie ok ale w ciężkiej spali więcej niż siuntka. W kombajnie mam 4 cyl Perkins ok.90km i spalanie na 1 ha wychodzi takie samo jak w claasie z hederem 5m i silnikiem Man czy tam Mercedes blisko 200km 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Tylko nie na dzika pastucha bo mogą tego nie przeżyć 🤔

Nie no on krowy grodzi  i nie wiem czy tam nie ma czasem regulacji jebniecia 

Opublikowano
13 godzin temu, stempos1980 napisał:

To do którego teścia jedziesz czy to skok w bok?🤔🤔🤔🤔

No gdzie w bok 

Z prawej Mariuszówna, z lewej Sławkówna

Mogę jedynie uciec do przodu 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v