Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Konieczne woda ma niesamowicie pustoszący dla odlewu silnika wpływ. 

Tu bardziej chodzi o tą zajebistą nakrętkę.... Po za tym w latach 80 robiono to już z takiej plasteliny że koła zębate spokojnie pilnik może zniszczyć. 

No moja 86 rocznik ostatni wypust "zwykłej"  ,i nie wiem o czym ty tu mówisz 🤔 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

ile rozrzutnik obornika kosztuje?

U mnie stawka 250 za 3t z transportem lub 100 za przyczepkę samochodową. Ale na szczęście w tym roku nikt nie pyta i oby tak dalej 

1 minutę temu, MarcinO10 napisał:

A zdarzyło Ci się zbierać praktycznie surową trawę? Bo "podobno" pasówki do mokrej sianokiszonki się nie nadają...

💩Prawda, jedyne co to może bela stawać ale to trzeba zbicie zmniejszyć lub materiał wcina się we wszelakie listwy zgarniające i trzeba je odkręcić. Mówię na przykładzie swojej prasy 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ale na szczęście w tym roku nikt nie pyta i oby tak dalej 

U nas to wymarło, jeden krowiarz kiedyś tym handlował to brał najpierw stówę potem 150 za rozrzutnik z załadunkiem i rozwiezieniem ale to kilka lat do tyłu... W międzyczasie paru małych się wykruszyło a reszta ile ma swojego tyle wywozi. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A tam... 

no daj spokój. płyn aż tak drogi nie jest...

Opublikowano

Mam trochę kompostu ale chcę dwukolke obornika dokupić. To od rodziny i nie chcą kasy ale wypada zapłacić tylko nie wiem ile.

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

Wtedy... 

I co wtedy? Straszysz mnie?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U nas to wymarło, jeden krowiarz kiedyś tym handlował to brał najpierw stówę potem 150 za rozrzutnik z załadunkiem i rozwiezieniem ale to kilka lat do tyłu... W międzyczasie paru małych się wykruszyło a reszta ile ma swojego tyle wywozi. 

Ja na ogół nie sprzedaje, jedynie nieraz na działki ale jak w tym roku na szybko policzyłem to względem ceny nawozów tona powinnna kosztować ponad 100zł przy duuużej zniżce

Opublikowano
5 minut temu, MarcinO10 napisał:

A zdarzyło Ci się zbierać praktycznie surową trawę? Bo "podobno" pasówki do mokrej sianokiszonki się nie nadają...

tak z ciekawości. a jakie się nadają?

1 minutę temu, Krzak napisał:

Mam trochę kompostu ale chcę dwukolke obornika dokupić. To od rodziny i nie chcą kasy ale wypada zapłacić tylko nie wiem ile.

wypijeta litra i będzie... znów wesoło...

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Dokładnie alternator i akumulator 75Ah. Chociaż 30 odpaliłem chyba na takim od matiza czyli 40Ah

Mf 174v  ma miejsce na aku  gabarytów malucha. Rocznik 87.  I byle trochę prądu miał na pół obrotu wieńca i pali

Koło zamachowe robi robotę.

Nowym ciągnikom na zasilenie kontrolek brakuje🤣🤣🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

Straszysz mnie?

oczywisćie. czy wcześniej czy później wp***dol masz . abym tylko się uparł i cię znalazł tam na antoninach czy innych chudowolach.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

No co mi tu schemat skrzyni pokazujesz , widziałem już parę bez dekla na żywo 😛

Opublikowano
Pafnucy napisał:

5 minut temu, MarcinO10 napisał:

tak z ciekawości. a jakie się nadają?

wypijeta litra i będzie... znów wesoło...

Dosyć tego balu juz 😊

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

oczywisćie. czy wcześniej czy później wp***dol masz . abym tylko się uparł i cię znalazł tam na antoninach czy innych chudowolach.

Mogę się dołączyć 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mf 174v  ma miejsce na aku  gabarytów malucha. Rocznik 87.  I byle trochę prądu miał na pół obrotu wieńca i pali

Dokładnie 7211 jeśli ma sprawny rozrusznik zapalam na 55Ah. Z racji obwieszenia go światłami ma założony 110Ah+ alternator 120A. Od kiedy to założyłem czyli jakieś 8 lat temu nikt nawet nie zajrzał do schowka akumulatora. 

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Dosyć tego

oj tydzień szybko zleci.

Opublikowano
23 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tak masz racje , takiego ciągnika szkoda dawać tym rozwojowym farmerom

Ty tu nie dyskutuj tylko sie za kobitę bier bo ci pomożemy  ty farmerze nie postępowy 

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Mogę się dołączyć 🤭

daleko masz. przekażę i od Ciebie dupkowi.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

Dosyć tego

oj tydzień szybko zleci.

Nieee w tym tygodniu chce na miting iść. Może jeszcze anticol jakiś żeby mniej kusilo jak kryzys przyjdzie.

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

No co mi tu schemat skrzyni pokazujesz

Ów nakrętka a właściwie gwint ulega ścięciu. Mechanicy tez mają na to takie sposoby że pała mała, od spawania do klejenia przez punktowanie. Wszystko uja daje. Szarpnij 30 kilka razy i masz skrzynie do rozbiórki. 

Opublikowano

Nieee w tym tygodniu chce na miting iść.

no sie kończy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v