Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

ja po 5 minutach się wyniosłem.

A co Ty kura 🐓 że się wynosisz?🤭

Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

Skurczysyny tak nisko startują, że dorzuciłby. 😉 

A kurna częściej niż w Warszawie starty. 

A Litwinki brzydkie...... Jak zwykle. Nic się tam nie zmienia. Muszę tam chyba zaprowadzić swoje geny. 😉 

To jeszcze brzydsze by były

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Jakby ktoś chciał podpisik złożyć to ksiądz proboszcz z mojej parafii zaprasza. Ma przy ołtarzu książkę, w której mają się podpisywać osoby, które już nigdy nie będą pić alko.

I podpisałeś się 🤣?

• Haha 1
Opublikowano
donweter1989 napisał:

Jakby ktoś chciał podpisik złożyć to ksiądz proboszcz z mojej parafii zaprasza. Ma przy ołtarzu książkę, w której mają się podpisywać osoby, które już nigdy nie będą pić alko.

Ja bez książki nie piję. Ale czy do nigdy..... 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

I podpisałeś się 🤣?

Taaa kurła, jak se będę chciał to se będę pił, a jak nie to nie. Nie będzie mi życia układał. W zeszłym tygodniu go na lufie widziałem więc niech od siebie zacznie.

• Like 1
Opublikowano
donweter1989 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ja bez książki nie piję. Ale czy do nigdy..... 🤔

Ja też, ale może mi się kiedy zachce znowu. A gdyby tak ołówkiem się wpisać 🤔

Ołówkiem dobra myśl.

Opublikowano

Ta moja parafia to ma talent do księży. Jednego nam zamordowali, kolejny wakacje z organistką spędzał, następny nocniki w kościele chciał rozstawiać bo mu ludzie licho klękają jak by im się sikać chciało, a obecny to się chyba konkurencji w spożyciu boi.

• Haha 2
Opublikowano

Kuźwa znajomy 42 lata leczył się długi czas u rodzinnego na zatoki, powracało cały czas. Ostatnio zemdlał, do szpitala, tomografia i wyszło, że ma guza przy mózgu 3cm. k**wa lecz się u konowała co nie wyśle na badania tylko leki umie wypisywać to teraz masz... 90szt bydła, 40 dojnych i czwórka dzieci poniżej 10 lat. Masakra

• Sad 2
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Z dwojga złego wolę to niż chodzić na czteropak kilkaset metrów czy kilometr 👀

U nas są takie asy co kilka kilometrów do kolegów pod sklep ciągnął z buta i to nawet kilka razy dziennie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

U nas są takie asy co kilka kilometrów do kolegów pod sklep ciągnął z buta i to nawet kilka razy dziennie.

Czasami zazdroszczę tym pijaczkom.....

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa znajomy 42 lata leczył się długi czas u rodzinnego na zatoki, powracało cały czas. Ostatnio zemdlał, do szpitala, tomografia i wyszło, że ma guza przy mózgu 3cm. k**wa lecz się u konowała co nie wyśle na badania tylko leki umie wypisywać to teraz masz... 90szt bydła, 40 dojnych i czwórka dzieci poniżej 10 lat. Masakra

U nas w gminnym ośrodku takie same asy. Recepty przepisywać dalej, jedyne ich zajęcie. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Lekarz znajomemu wynalazł covid, zawinęli go na szpital bo rady sobie nie dawał z bólu. Po przebadaniu wyszło że to zatoki 🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Czasami zazdroszczę tym pijaczkom.....

Już się kilku wykruszyło, Najbardziej wytrwali zostali na palcu boju. Zdrowia im można zazdrościć, bo to np. czterotygodniowy ciąg alkoholowy to już jest wyczyn. 

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał:

U nas w gminnym ośrodku takie same asy. Recepty przepisywać dalej, jedyne ich zajęcie. 

w normalnych krajach tym się zajmują pielegniarki wyższego szczebla, lub tzw felczerzy. 

a w tak bogatym kraju to lekarz za fest stawkę przedłuża receptę, lub wyciąga drzazgę, czy zdejmuje szwy .

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Już się kilku wykruszyło, Najbardziej wytrwali zostali na palcu boju. Zdrowia im można zazdrościć, bo to np. czterotygodniowy ciąg alkoholowy to już jest wyczyn. 

Nie wyczyn a systematyczność 🤭

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

w normalnych krajach tym się zajmują pielegniarki wyższego szczebla, lub tzw felczerzy. 

a w tak bogatym kraju to lekarz za fest stawkę przedłuża receptę, lub wyciąga drzazgę, czy zdejmuje szwy .

A w jakich to normalnych krajach się  leczyłeś, że masz porównanie? 

Mi odkąd pamiętam nigdy lekarz nie zdejmował  szwów - przyszedł obejrzał i albo pozwalał pielęgniarce  zdjąć albo kazał czekać  jeszcze parę  dni. 

Opublikowano
23 minuty temu, Leszy napisał:

Mi tak samo wtedy co choroba się uaktywniła 4 razy w ciągu 2msc zapalenie płuc miałem w środku lata... z wagi spadło 15kg, a ten za każdym razem tylko antybiotyk zmieniał. Siostra zawiozła mnie w końcu na sor, młody lekarz spojrzał na historie leczenia za głowę się złapał i mówi pani jedzie do domu po ubrania, a pan biegiem na oddział bez dyskusji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v