Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DANDYS napisał:

k**wa już się zaczyna, ziemia się kręciła 30-40tysva wystawiają po 70-80tys

To jakieś piochy chyba po 30-40 tys, i to było z 5 lat temu, dobra ziemia już wtedy miała taką cenę. Nie kupiłeś, to już niczego teraz nie kupisz, chyba że w ogrodniczym worek dwa ziemi..

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

To lux, a mnie się jeszcze fucha trafiła na wieczór od kolegi z af

Matko jedno co za dzień 🙆‍♂️

Ja muszę do rozsiewacza założyć hydraulikę bo kumpel dzwonił że jednak przyjedzie go wziąć :o

Opublikowano
11 minut temu, danielursus3p napisał:

Miałem się wziąć i ja dziś za talerzowanie ugorku, ale suucho kurcza, uj z tego bedzie

To nie padało nic u Ciebie od środy?

Opublikowano

Padało, ale wydaje mi się że w kilku letnim ugorze nic nie zrobię bez konkretnego deszczu.

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja muszę do rozsiewacza założyć hydraulikę bo kumpel dzwonił że jednak przyjedzie go wziąć :o

To kasiorę capniesz

Znasz tego kolegę co do mnie przyjedzie 

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Padało, ale wydaje mi się że w kilku letnim ugorze nic nie zrobię bez konkretnego deszczu.

A coś chcesz tam siać czy tylko przetalerzowac żeby perz urósł?

Opublikowano
28 minut temu, PAN88 napisał:

A coś chcesz tam siać czy tylko przetalerzowac żeby perz urósł?

Brzózek się trochę rzuciło, potalerzować z miesiąc odczekać posiać wapno gruberem przemieszać albo talerzówką i poplon z rzodkwi peluszki i facelii posiać. W październiku glifo i na wiosne plan na kukurydze

Opublikowano
31 minut temu, PAN88 napisał:

Z roku na rok coraz gorzej z pracownikami.

A masz już co kopać?.

Bo ja dopiero 15stego dokończyłem sadzenie

Między 12 a 15 już by było ale i tak jest za mokro a tu gdzie było ostatnio podlane jest bagno.

Opublikowano
30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Hinderhoffer, unasienione.

Ja mam Beskidki zaklepane. Ale nieunasiennione.

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

za szybki, nie skończył garażu a. już robi, i myślałem że będzie tam maszyny robił a on motorki 😄

Władzio mial wjechac na warsztat jako pierwszy a on dalej stoi i moknie. Na ktoryms filmie.mowil ze ciagniki bedzie mozna robic na tym zapolu co wiata stoi ze srodkiem bedzie sie wjezdzac i pod skosem stawac. Ale jak on moze naprawiac ciagniki jak belarusa robil mu drugi okoliczny jutuper case puma team lubelskie. Jak ruszy warsztat na full to napewno mechanika zatrudni bo inaczej tego nie widzę.

47 minut temu, Krzak napisał:

A kanapa jaka wstawil😊 ale dobre on ma teraz te rzepaki bo ja się nie znam ale oglądam Grzesia

Jechalem ostatnio koło tego texasu. Rzepak tragiczny. W Parczewie mają ludzie piekne rzepaki,a ten to nierówny i rzadki.

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Ciekawe gdzie znajdę tych Polaków do pracy? Głupie dogadywanie sobie daruj.Ciezka robota siedzieć i rozsadę w kubki wrzucać i nic poza.Jakoś przed wojną do kopania ziemniaków albo cięcia kapusty za 16zl potrafili przyjść

Przed wojną to wszystko było tańsze.  

1 godzinę temu, Krzak napisał:

Gdzie tak płacą po 20-25 zł w gospodarstwach. Chyba fantazja was ponosi. Albo ja w innym państwie żyje.

W innej rzeczywistości. 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

za szybki, nie skończył garażu a. już robi, i myślałem że będzie tam maszyny robił a on motorki 😄

Władzio mial wjechac na warsztat jako pierwszy a on dalej stoi i moknie. Na ktoryms filmie.mowil ze ciagniki bedzie mozna robic na tym zapolu co wiata stoi ze srodkiem bedzie sie wjezdzac i pod skosem stawac. Ale jak on moze naprawiac ciagniki jak belarusa robil mu drugi okoliczny jutuper case puma team lubelskie. Jak ruszy warsztat na full to napewno mechanika zatrudni bo inaczej tego nie widzę.

A kanapa jaka wstawil😊 ale dobre on ma teraz te rzepaki bo ja się nie znam ale oglądam Grzesia

Jechalem ostatnio koło tego texasu. Rzepak tragiczny. W Parczewie mają ludzie piekne rzepaki,a ten to nierówny i rzadki.

A u mnie firma tez ma kolo Parczewa robić odrazu mi się z Grzeskiem skojarzyło. Może ten texas to sam piach ale podobno na innych kawałkach ładna ma pszenicę i rzepak.

Opublikowano
Baks00 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

jak ktoś umie coś zrobić to 30 na budowie minimum a zdolniejszych to i 50 i brak ludzi...

Najwięcej jest takich co umią, powiedzieć umią 🤦

mówię o konkretny pracowniku rozmawiałem z gościem co dachy robi i drugim co dudowa domów nie mówię o tych co tylko trzonek od łopaty a sam ładnych parę lat robiłem po budowach...

ale znowu dolewa...

Opublikowano
Krzak napisał:

Belaruss820 napisał:

A u mnie firma tez ma kolo Parczewa robić odrazu mi się z Grzeskiem skojarzyło. Może ten texas to sam piach ale podobno na innych kawałkach ładna ma pszenicę i rzepak.

Grzesiu do Niemiec potrzebuje, 12tys niby wyjazd w niedzielę,

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Jest ryzyko, że zgryzą?

U mnie praktycznie zerowe. Nie ma matki, sam czerw zakryty i parę mateczników. Jutro robię dwa odkłady, somsiad mi daje jeden za robotę u niego bo pieniędzy nie biorę, czasem jakiś alkohol postawi i raz w roku porządny odkład daje. Dzisiaj sobie spożyliśmy porządnie pod ten deszczyk i jest legancko, 8mm i dalej spokojnie pada, w maju póki co 40mm. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v