Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

Była pamiętam 

Pioter Ty 98 rocznik co ty możesz o komunie wiedzieć, za komuny lekarze mi brata zmarnowali i byli nie do ruszenia bo oni się nigdy nie mylili a zresztą szkoda gadki, pogoda ładna święta się kończą po co sobie krew psuć 

NieDzielski i reszta tej covidowej bandy kretynow 200tys nadmiarowych zgonów spowodowali i co? Są do ruszenia? Widzisz to co chcesz widzieć, albo jeszcze inaczej. Widzicie to co wam jedyna słuszna telewizja reżimowa do tych pustych lbow nakładzie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wysiedlenia i zabieranie ostatnich zwierząt? Bo u nas to robili właśnie Niemcy.

Nie mam pojęcia z jakiego regionu Polski jesteś ale mój leżał w położeniu gdzie dostał się najpierw pod ruskich jako najeźdźców potem pod Niemców a potem znowu przyszli ruscy wyzwalać. Nikt tu ci nie powie że armia czerwona nas "wyzwoliła". 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

NieDzielski i reszta tej covidowej bandy kretynow 200tys nadmiarowych zgonów spowodowali i co? Są do ruszenia? Widzisz to co chcesz widzieć, albo jeszcze inaczej. Widzicie to co wam jedyna słuszna telewizja reżimowa do tych pustych lbow nakładzie 

widziałem zmarłych na covid. to mi wystarczy.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Nie mam pojęcia z jakiego regionu Polski jesteś ale mój leżał w położeniu gdzie dostał się najpierw pod ruskich jako najeźdźców potem pod Niemców a potem znowu przyszli ruscy wyzwalać. Nikt tu ci nie powie że armia czerwona nas "wyzwoliła". 

Zaraz obok Auschwitz.

Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

No wszystko na talony kartki i przydziały obowiązkowo trzeba było na państwi oddawać ileś zboża czy tucznikow k**wa żyć nie umierać  

Cementu nie było,jak ojciec chałupę stawiał to we wsi wszyscy po cement na remont kominów jechali bo 300kg można było wziąć i od nich odkupywal

Teraz ile hajsu idzie we wszystkich podatkach do państwa. Marek jakich Ty zmian oczekujesz jak za czasów jak zaczynałeś gospodarzyć i czasów teraźniejszych te same świnie posttalinowskie przy korycie? 

22 minuty temu, 6465 napisał:

Oranżadę jak kupili na moją komunie to pamiętam jak stała a napić się nie wolno było bo dla gości. A teraz kurde zamiast wody piwo piją. U nas wiadro z wodą stało i jak upał to barkiem można było się napić. A jak cukier do Gs przywieźli to cała szkoła w kolejce stała zamiast na lekcjach bo był przydział 3kg na osobę.

Do tej pory wolę wody się napić niż napoju, smoli mnie po tych napojach i zaslodkie to jakieś 

• Like 1
Opublikowano

Kurła @gregor1284 my to bym przy flaszce  sie dogadali w poglądach i przymysleniach o tym zgniłym świecie, a od 2 lat to ten świat tak gnije że smordu juz wąchać aż dusi

Opublikowano
19 minut temu, PAN88 napisał:

Może nie tyle rząd co służba zdrowia

Kto kieruję służba zdrowia? Kto wymyślał te idiotyczne przepisy i ludzie zdychali jak psy w karetkach przed szpitalami czekając na wynik testu? A jak kulawe krowy w Kalinowie targali do noża to afera. Bydle teraz więcej warte od człowieka? Ano. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

widziałem zmarłych na covid. to mi wystarczy.

Pewien jesteś że na c19 czy Ci tylko powiedzieli że na c19?

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

a idźta w ..uj z tymi ruskimi 🤦‍♂️za sprzedaż świni czy byka zlecenie na węgiel 🤦‍♂️ pojechał po wersalke kupił meblościankę albo 3 żyrandole 🤦‍♂️

teraz jedziesz, taki tiaktoi unia ni uja normy niet tiaktoia też nie będzie 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Zaraz obok Auschwitz.

Stąd takie myślenie. Tutaj armia czerwona sobie inaczej poczynała. Zresztą zabieranie ostatnich zwierząt ? Armia czerwona robiła dokładnie to samo co Niemcy. 

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

a idźta w ..uj z tymi ruskimi 🤦‍♂️za sprzedaż świni czy byka zlecenie na węgiel 🤦‍♂️ pojechał po wersalke kupił meblościankę albo 3 żyrandole 🤦‍♂️

Kto chciał to sobie poradził a kto nie chciał to pełnił taka rolę jak dziś pełnia rodziny 500+

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Pewien jesteś że na c19 czy Ci tylko powiedzieli że na c19?

objawy były na tyle inne że tak, pewien. pracuję też czasami z gościem, który bardzo ciężko to przechorował/. to nie była jakaś zwykła grypa.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kto kieruję służba zdrowia? Kto wymyślał te idiotyczne przepisy i ludzie zdychali jak psy w karetkach przed szpitalami czekając na wynik testu? A jak kulawe krowy w Kalinowie targali do noża to afera. Bydle teraz więcej warte od człowieka? Ano. 

panie. teraz w szpitalu cowid zdechło. sam widzę bo często jestem. bramka od temperatury od pronda odcięta, a płyn dawno wypity chiba 😅

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kto kieruję służba zdrowia? Kto wymyślał te idiotyczne przepisy i ludzie zdychali jak psy w karetkach przed szpitalami czekając na wynik testu?

tu się zgadzam. powinni za to beknąć odpowiedzialni za ten chaos.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

objawy były na tyle inne że tak, pewien. pracuję też czasami z gościem, który bardzo ciężko to przechorował/. to nie była jakaś zwykła grypa.

A ten cały koronawirus to co? Silniejsza grypa 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ta? Jakoś nawet rodziny ich nie widziały. Odkopywales w nocy i rozdzierales worki? Bajkopisarzu 

młoda kobieta zmarła na to. mój cioteczny brat też. zresztą zapytaj @6465. nie mam zamiaru udowadniać.

zapewne umarli , bo im się życie znudziło. szkoda pisać....

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dziadkowie i ich rodzeństwo nie mieli czerwonych książeczek. Pracę u kogoś takiego jak bauer znasz? Wysiedlenia i zabieranie ostatnich zwierząt? Bo u nas to robili właśnie Niemcy.

Siostra dziadka była wywieziona do Prus na prace przymusowe. Chociaż to było niewolnictwo, to jednak nic złego ją tam nie spotkało. Co było potem jak ruskie wkroczyły, to lepiej nie mówić. Jak dla mnie ruskich powinno się wypalić do gołej ziemi. Posypać solą i wapnem, a potem można by to było nawet zastawić, aby lasem zarosło.

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał:

teraz jedziesz, taki tiaktoi unia ni uja normy niet tiaktoia też nie będzie 🤣

co swoje to już wziąłem 😀

Opublikowano

Ale Panie daleko, choc ja własnie w tych okolicach chciał bym mieszkać, lasy jeźiora, choć i u siebie mam i lasów i jeźior, nawet dziś tam coś % spozywaliśmy tak w naturze zimno ale ch*j tam 

Z Tobą to mógłbym morde umoczyc 

Opublikowano

Tak nazekacie na Niemców i Rusków a teraz co mamy? To samo. Tego nie można bo łunia tego nie kupisz bo unia, tym palić nie można bo unia. Kogo teraz stać na kupno czego kolejek bez kredytu czy dofinansowania? To wszystko to samo tylko inaczej nazwane 

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v