Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

większość chalupy podłogówkę kładli. co 15 chiba. ja się nie wtrącałem. miało być dobrze i 7 lat już zastrzeżeń nie mam. 

To idę szukać dalej 😉

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Przy rurkach co 20cm 45st. w instalacji to trochę za dużo 

Szukaj takich które wytrzymają ciągłą najwyższą temperaturę, nie chwilową. Moje mają niby 95st.C stałej temperatury utrzymać

Najgorzej jak powie, że tyle wytrzymują a nie wiadomo czy prawdę mówi 😬 Dobrze jeszcze się rozejrzę i rozczytam 👀👀

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Dziś byłem zobaczyć pola na Rędzinie to buty chciały mi wpaść .

Wilgoci jest co nie miara

a u mnie co popadalo, to i wywiało. oziminy ledwo się budzą. ech kolejny rok bez rekordowego plonu 😪🥴

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Przy rurkach co 20cm 45st. w instalacji to trochę za dużo 

Szukaj takich które wytrzymają ciągłą najwyższą temperaturę, nie chwilową. Moje mają niby 95st.C stałej temperatury utrzymać

Eee majster chyba nie puszczasz na podłogówkę 95 stopni 😱😱

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

To idę szukać dalej 😉

Najgorzej jak powie, że tyle wytrzymują a nie wiadomo czy prawdę mówi 😬 Dobrze jeszcze się rozejrzę i rozczytam 👀👀

Przeciez to na rurce jest nadrukowana taka informacja

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, radekz200 napisał:

Eee majster chyba nie puszczasz na podłogówkę 95 stopni 😱😱

Nie puszczam, ale tą samą rurkę wykorzystałem do grzejników. I co prawda na piecu raczej nie przekraczam 55st.C, o tyle zdarzyło się kiedyś że wyłączyli prąd, piec prawie się zagotował, i jak włączyli prąd to żeby piec schłodzić puściłem ten ukrop gdzie się da, również na podłogę 

@kris91 tak to u mnie wygląda 

IMG_20220406_200855_032.jpg

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Przeciez to na rurce jest nadrukowana taka informacja

Aaaaa, to ja nie wiedział 🤭🤭🤭 Patrzyłem raz z ciekawości w markecie, to tylko biała rurka była bez żadnego nadruku ani nazwy firmy, ani innych informacji 😩 A długo się nagrzewa podłoga?

stempos1980 napisał:

Nie może być na stałe złączona ze ścianą.dajesz piankę na ścianę przed laniem jastrychu lub betonu

Aaaa to ja wiem i chyba próg trzeba 👀👀👀

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

kolejny podlasiok?

może jeszcze sąsiad?

No sąsiad Bananka. A za rzeką 🙊 mam dobrych znajomych. Z ich polecenia "radar" nam hydraulikę kładł.

Wszędzie podłogówka co 10cm. Fajnie to grzeje na niskiej temperaturze.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kris91 napisał:

długo się nagrzewa podłoga?

To zależy jak długi obwód. W łazience która jest przez ścianę z kotłownią krótko, natomiast w salonie gdzie zrobiłem dwie pętle (bo na jedną byłoby za dużo metrów rurki) rozgrzewa się do 3godzin

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

I trafia się pole, koło 2 ha, perz, szczaw i brzózki. 

4-5 i wpół do 6

Dwie działki, wzdłuż pola linia niskiego napięcia, tak ze 4 metray od miedzy 

Trzeba będzie wyskoczyć z 1000 za ha🤭

• Haha 1
Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Wszędzie podłogówka co 10cm. Fajnie to grzeje na niskiej temperaturze.

Teraz to ja zgłupiał 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Czyli dobrze kombinuję, że im gęściej tym niższa temperatura i bufor na dłużej będzie 🤔🤔🤔 A pamiętasz firmę rurek? 👀👀👀

Opublikowano

Kurła ja tera to bym dawał podłogówkę i pod meblami w kuchni a namówili żeby nie dawać 

1 minutę temu, kris91 napisał:

Teraz to ja zgłupiał 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Czyli dobrze kombinuję, że im gęściej tym niższa temperatura i bufor na dłużej będzie 🤔🤔🤔 A pamiętasz firmę rurek? 👀👀👀

Niska temperatura to jaka według was? 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

To zależy jak długi obwód. W łazience która jest przez ścianę z kotłownią krótko, natomiast w salonie gdzie zrobiłem dwie pętle (bo na jedną byłoby za dużo metrów rurki) rozgrzewa się do 3godzin

Właśnie u mnie na każde pomieszczenie przypadalyby 2 pętle po 70-80m przy roztawie 10cm 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Im gęściej rurek tym szybciej się rozgrzeje, i będzie pracować na niższej temperaturze, niestety, wyjdzie drożej za rurki, to raz. Dwa, może się okazać że przy tak gęstym ułożeniu rurek będziesz musiał robić dwa obwody na jedno pomieszczenie. Nie pamiętam już ile było max metrów na jedną pętle, chyba do 100m 

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Miał w tamtym czasie w dobrej cenie Qik.

Opublikowano
radekz200 napisał:

Kurła ja tera to bym dawał podłogówkę i pod meblami w kuchni a namówili żeby nie dawać  Niska temperatura to jaka według was?

Ja wszedzie chcę, pod szafki i meble też, aby wilgoci nie było, niska to taka abyś czuł komfort 👀👀👀

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła ja tera to bym dawał podłogówkę i pod meblami w kuchni a namówili żeby nie dawać 

Niska temperatura to jaka według was? 

I pod lodówkę i kabinę prysznicową 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Właśnie u mnie na każde pomieszczenie przypadalyby 2 pętle po 70-80m przy roztawie 10cm 🤔

W takim wypadku polecam pętle kłaść koło siebie, a nie tak że pół pomieszczenia jedną, a pół pomieszczenia drugą. Jak jest nie za zimno to można tylko co drugą rurkę puścić i grzeje na pół gwizdka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v