Skocz do zawartości

Zwrot premii Młody Rolnik

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. 19 stycznia 2017r wypłacono mi premie młodego rolnika i automatycznie miałem 3 lata na uzupełnienie wykształcenia rolniczego więc zapisałem się do szkoły na kurs rolniczy 3 semestry. Niestety nie mogliśmy zdać egzaminu zawodowo więc przenosiłem się szybko do innej szkoły . Niestety zdałem egzaminy dopiero w maju 2020r czyli 3.5r później, pół roku się spóźniłem z ukończeniem wykształcenia. Przyszło mi pismo że muszę zwrócić 80000zl. Czy jest możliwość żeby się jakoś odwołać czy już jest za późno ? Prawnie nie wywiązałem się z biznesplanu ale może jakoś się da uniknąć tego lub zmniejszyć kwotę do oddania ? 

Opublikowano (edytowane)

Może głupi uwierzy,  wtedy nie było Cowida.  Z tymi dotacjami wszelakiej maści jest jak z braniem kredytów, nie można liczyć na cud. Agencja nie odpuści, jak banki zresztą też.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Mój księgowy zaniedbał sprawę.

Poza tym w wymogu było że muszę siać konkretnie coś na polu ja siałem tego więcej i agencja napisała że to jest źle 

Wychodzi na to że żadnego punktu nie wykonałem dobrze . 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Andrz_ napisał:

Do prawnika  napisać ładne odwołanie że przez Covid ,  to wydaje się najlepszym rozwiązaniem  . Przynajmniej  próbuj 

Co ty pieprzysz za glupoty kowid na dobre w poslce sie zaczal luty marzec 2020 a jemu termin uzyskania kwalifikacji minal w styczniu.

Czemu nie dopuscli was do kursu po 3 semestrach?

Edytowane przez mds212
Opublikowano

Nie mogliśmy zdać egzaminy bo to był kurs technik turystyki wiejskiej nic związanego z rolnictwem. Egzamin praktyczny to było jakieś liczenie przygotowywanie imprezy w gospodarstwie agroturystycznym bardzo dużo osób poleciało na tym 

Opublikowano

Wiem ale naucz się czytać ze zrozumieniem. Egzamin był trudny nie mogliśmy go zdac. Finalnie poszedłem do innej szkoły i ja ukończyłem ale z pół rocznym spóźnieniem. Jak macie pisać takie odpowiedzi to wcale nie piszcie 

Ps 

W biznes planie miałem wymóg siania konkretnych rzeczy np 2h fasoli siałem 4 i wobec agencji również to jest błąd.

Opublikowano

To było napisać wprost "nie zdałem egzaminu zawodowego", bo "nie mogliśmy zdać" to brzmi jakby ktoś Wam zabronił czy nie dopuścił. Sam egzamin to właśnie w większości czytanie ze zrozumieniem. Zdałem go na 100% kończąc ledwo po pół godziny trwania egzaminu. Co do zwrotu to niestety sprawa jest przegrana, bo nie wyrobiłeś się w czasie i juz niejeden przez to oddawał

• Like 3
Opublikowano

Napisałem czytaj ze zrozumieniem. Egzamin praktyczny nie mogliśmy zdać teorię to ja 100% miałem . Ale mi pomogłeś xd 

Nie cytuj poprzedniego posta

Opublikowano

Takim tłumaczeniem nic nie zrobisz, wiedziałeś na co się piszesz i do tego trzeba było się dostosować, zawaliłeś sprawę nie tylko jak widać z wykształceniem, a ze zmianą biznesplanu i szukasz teraz podpowiedzi jak z tego wybrnąć, tak jak kolega wyżej pisze zawaliłeś sprawę na własne życzenie i wszelkie porady jak wybrnąć nic nie dadzą, Agencja na to się nie nabierze, teraz trzeba szukać kasy na zwrot.

Opublikowano (edytowane)

Agencji nie będzie interesowało dlaczego coś nie zostało zrobione, tylko dlaczego tego nie ma, musiałyby jakieś losowe okoliczności zaistnieć no to może może, a jakie tu losowe jak nawet biznesplan sam zmieniał wedle widzimisię i jeszcze się rzuca że mu ktoś mówi prawdę w oczy.  Jeszcze odsetki zapłacisz, chyba że to z odsetkami już kwota.

1 godzinę temu, Qlopp napisał:

Ps 

W biznes planie miałem wymóg siania konkretnych rzeczy np 2h fasoli siałem 4 i wobec agencji również to jest błąd.

Bo myślałeś że biznesplan to taki pic na wodę a ja sobie i tak będę robił co mi się podoba. :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
6 godzin temu, Qlopp napisał:

Mój księgowy zaniedbał sprawę.

księgowy brał kasę, czy ty ?!

36 minut temu, emtec123 napisał:

W czym Ci teraz możemy pomóc?

może zrobimy zrzutę !

Opublikowano
Dnia 23.04.2021 o 18:52, Qlopp napisał:

Witam. 19 stycznia 2017r wypłacono mi premie młodego rolnika i automatycznie miałem 3 lata na uzupełnienie wykształcenia rolniczego więc zapisałem się do szkoły na kurs rolniczy 3 semestry. Niestety nie mogliśmy zdać egzaminu zawodowo więc przenosiłem się szybko do innej szkoły . Niestety zdałem egzaminy dopiero w maju 2020r czyli 3.5r później, pół roku się spóźniłem z ukończeniem wykształcenia. Przyszło mi pismo że muszę zwrócić 80000zl. Czy jest możliwość żeby się jakoś odwołać czy już jest za późno ? Prawnie nie wywiązałem się z biznesplanu ale może jakoś się da uniknąć tego lub zmniejszyć kwotę do oddania ? 

Jak podasz konkretne dane to mogę pomoc. Muszę znać dane. Możesz pisać na priv.

Opublikowano
Dnia 23.04.2021 o 18:52, Qlopp napisał:

Słuchaj q momencie składania wniosku dużo dostałeś za to punktów? Dużo miałeś hektarów. Czy ja bym dostał taka premie nie mając rolniczej szkoły mając 10 ha woj mazowieckie

Opublikowano

Proszę zamknąć temat. Same chamstwo chciałem się poradzić a nie słuchać w kółko tego samego. Dziękuję za chamstwo pozdrawiam 

Opublikowano

Uuu, kolego egzaminów nie zdałeś a innych pouczasz. 

Każesz innym czytać ze zrozumieniem jak sam dwuznacznie piszesz.

Teraz to już zdajesz egzamin z życia. Pokora się przyda. Nikt Ci tu po chamsku nie odpisał tylko nie po twojej myśli.

Opublikowano (edytowane)

Wątpię, ale temat w sam raz dla niego, jak trzeba będzie oddać nie myśląc, bo on widzę myśli tylko jak brać bo dają.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
Dnia 24.04.2021 o 13:34, mds212 napisał:

Co ty pieprzysz za glupoty kowid na dobre w poslce sie zaczal luty marzec 2020 a jemu termin uzyskania kwalifikacji minal w styczniu.

Czemu nie dopuscli was do kursu po 3 semestrach?

Pieprzy to sie  twoja  stara , ja piszę  a jak masz inne zdanie to  CHAMIE grzecznie napisz 

i vice versa

Opublikowano

Proszę o zamknięcie temat sama hołota i chamstwo zaraz się pozabijają 

Chamstwem jest nazywanie innych użytkowników hołotą

Opublikowano (edytowane)

Weź się uspokój chłopak i nie obrażaj nikogo bo zaraz ciebie  prędzej zamkną. A temat jak najbardziej powinien się zostać jako nauczka dla wszystkich naiwnych, co myślą że Agencję da się wykiwać.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Podpowie ktoś? Młodego rolnika układał mi pełnomocnik co wszystko ogarnia. Zdobyłem od razu wykształcenie i zaniosłem mu papiery. Minęło teraz 3 lata i on dzwoni że nie dostarczyłem papierów o wykształceniu które on ma.