Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał:

w tamtym regionie każdy mówi ,, jo jo ''

A co to znaczy 🤔

Opublikowano

Tu jak się wchodzi w ten temat to specjalistów, ekonomów i przebiegłych strategów od hol... i troche. Przeważnie ci za rzeki mają już prawie wszystkie nawozy na placu za tanie pieniądze i właściwie robią już teraz łaskę hurtownią że coś kupią. A tak naprawdę większość tupie nogami bo ma h.... nie pieniądze i z potem na czole obserwuje to co się dzieje. Ale na forum kozacy. Nie cierpię głupiego cwaniakowania. Mam gospodarstwo warzywne nawozu potrzebuje więcej niż wielu tu w trzy lata wysiewa ale nie mądruje się jak poj.... 

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tu jak się wchodzi w ten temat to specjalistów, ekonomów i przebiegłych strategów od hol... i troche. Przeważnie ci za rzeki mają już prawie wszystkie nawozy na placu za tanie pieniądze i właściwie robią już teraz łaskę hurtownią że coś kupią. A tak naprawdę większość tupie nogami bo ma h.... nie pieniądze i z potem na czole obserwuje to co się dzieje. Ale na forum kozacy. Nie cierpię głupiego cwaniakowania. Mam gospodarstwo warzywne nawozu potrzebuje więcej niż wielu tu w trzy lata wysiewa ale nie mądruje się jak poj.... 

Rozwin jaka rzeke masz na mysli 😉

Opublikowano
10 minut temu, popec napisał:

Orientuje sie ktoś na której stronie miej więcej ten wałek był omawiany bo znajomy sie napalił i chce mu odradzić 

395308BD-CD68-493B-BCC6-E384097B4668.jpeg

Nie o tego goscia wtedy chodzilo

10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tą co przez stolicę przepływa

No to ja z zachodu wtedy 😂 chociaz przy samej wisle 😉 a nawozu nie mam 😝 i tez troszku sieje nawozu. 

Opublikowano

No dobra, u nas się chłopy zastanawiają czy kupic po 5tys czy nie, a jak sytuacja wygląda na zachodzi gdzie fabryki stoją od jesieni ?  Czy jakiś import ratuje tam sytuacje ?

Opublikowano
1 minutę temu, Bercik92 napisał:

A po ile ma być u was saletra? Znowu będą mieć ponad 1000zl pośrednicy zarobku... 😏

Na tych skokach cen nawozów zarabiają pośrednicy bo jak mieli nakupione po 2500 netto w hurcie załóżmy to zamiast sprzedać po 3000 to sprzedadzą po 4500 zł 😜 Pytanie tylko kto to kupi jak za 3000 było mało chętnych 😜 

1 minutę temu, czareczek85 napisał:

Gaz  najtańszy od lipca jest szansa na nawozy po 1200-1500zl

To wytłumacz mi skąd cena 4500 przed świętami się wzięła ? 

Opublikowano
2 minuty temu, czareczek85 napisał:

Gaz  najtańszy od lipca jest szansa na nawozy po 1200-1500zl

dołóż marże od niemiec bo teraz już tylko od nich będziemy kupować 

• Like 1
Opublikowano

Dzisiaj byłem na składzie obok we wsi. Saletra 4200 zł za tonę, saletrzak 4000 zł za tonę, saletrosan 4100 za tone. Podoba mi się ten nowy ład a wam jak się podoba?

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v