Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to co mają to ci na pewno taniej nie sprzedadzą.

jak 3 tys to jest dużo to co ja mam powiedzieć jak za siarczan potasu wołają 4,5tys, hydrocomplex bezchlorkowy 4-4,8tys

Tydzień temu miałem ofertę na hydrocomplex po 3200netto.

Opublikowano
18 minut temu, hardkor113 napisał:

Tak pH bardzo ważne ale magnez siarka też. Te 150 kg siarczanu magnezu będę sypal co roku i raczej taka ilością nie przedobrze.

wiem że tego się nie dużo sieje 100-150kg. sam w tym roku trochę siałem ale nie widzę sensu  dawać tego co mogę dać razem z mikro dolistnie

przy takich małych ilościach jak 100kg to  i wysiew nierównomierny a zwłaszcza jak tych opadów jest mało to lepszą robotę zrobi podanie dolistne

2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Tydzień temu miałem ofertę na hydrocomplex po 3200netto.

jak na ten moment to dobra cena.

stosuje w truskawkach, malinie to tam tylko bezchlorkowe . można co prawdę z solą potasową jesienią wyskoczyć ale przy tych cenach soli i fosdaru szkoda kombinować

Opublikowano
6 godzin temu, Andpol napisał:

Chodziło mi że tylko do 3 worków dopłata i taka licha jak do materiału siewnego. Agrest ma rację żadnych dopłat.

To powiem tak zero dopłat z unii i nagle się okaże że ziemi nie ma komu obrabiać 🤭🤭

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, stach12 napisał:

wysoka cena nawozów powinna cieszyć rolnika , bo mniej przewalania a w kieszeni się zgadza hahaha

im mniej azotu  wyprodukują to więcej azotu z deszczem spadnie  hahaha  , a im mniej PK nawalicie to więcej mikroorganizmy  uwolnią  na dodatek jak napęd bedzie drogi to stworzycie idealne warunki do tego

według mnie saletra powinna być po 20 000  zł. za tone hahaha ,  a wieloskładnikowe po 50 000 za tone ,  olej napędowy po 100 za litr haha wtedy rolnik by był rolnikiem a nie oszołomem hahah

Ale żeś zajebał.:Dostro kosą o kamień.

19 minut temu, Pcheella napisał:

To powiem tak zero dopłat z unii i nagle się okaże że ziemi nie ma komu obrabiać 🤭🤭

Będą obrabiać nawet bez dopłat bo już obrabiają bo pmomieszczyki biorą dopłaty a rolnicy obrabiają ich ziemię i się opłaca.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

niech ten nawóz i paliwo jeszcze zdrożeje to nie jest powiedziane że ktoś będzie ganiał traktor żeby 1tys z 1ha zarobić

Opublikowano

Będą drożeć, to jest pewne przy obecnej i tej prognozowanej inflacji. Pytanie czy płody rolne też podrożeją. Pszenica na pewno podrożeje, ale czy wystarczająco aby dogonić ceny nawozów to pewnie szanse małe. 

3 minuty temu, racyl napisał:

niech ten nawóz i paliwo jeszcze zdrożeje to nie jest powiedziane że ktoś będzie ganiał traktor żeby 1tys z 1ha zarobić

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Jak by rolnictwo upadło to wszystko upadnie.To główny motor napędowy Polski bez rolnictwa niema nic.

Jakie rolnictwo w Polsce co tu ma upaść jeszcze ? .

Opublikowano

kiedyś ludzie myśleli jak można nie mieć świń, krów a dzisiaj są rejony w Polsce gdzie jak jest 1-dna hodowla we wsi to sukces

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

kiedyś ludzie myśleli jak można nie mieć świń, krów a dzisiaj są rejony w Polsce gdzie jak jest 1-dna hodowla we wsi to sukces

Fakt pewnie tak będzie a już połowa z nas jak nie więcej ledwo chodzi że zdrowej diety. Taka będzie cena upadku tradycyjnego rolnictwa

Opublikowano

To widzisz sam wszystko już upadło tylko tyle co zasieją zasadzą i za darmo sprzedadzą jak sadownictwo , zaraz u padną montownie bo rak podzespołów i taki to  Upadek 

GOSPODARKI JUŻ KRZYCZĄ ŻE LUDZIE WYJDĄ NA ULICE JAK W ROKU Grudzień 1970 drożyzna .

Opublikowano

Ja też jakbym trochę nie sprzedawał to na swoje potrzeby na pewno nie siałbym warzyw i sadził ziemniaków.

kupi 200-300kg ziemniaka, po worku marchwi, pietruszki, buraczka  i ma spokój i zero nerwów że stonka albo grzyb opierdzielił

Nie trzeba być mieszczuchem żeby połapać się że na swoje potrzeby bez jakiegokolwiek sprzętu to sie kompletnie nie opłaca

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, racyl napisał:

jak 3 tys to jest dużo to co ja mam powiedzieć jak za siarczan potasu wołają 4,5tys, hydrocomplex bezchlorkowy 4-4,8tys

4 godziny temu, racyl napisał:

Gdzie ty takie ceny znalazłeś? Siarczan potasu to można mieć za 3,2-3,5 tys. zł.

Edytowane przez lukasz7604
Opublikowano (edytowane)

Ilu procentowy ? bo na pewno nie ten 50 % . zawsze był tańszy  i ten z 50%

po 3 tys to kupowałem jeszcze zaraz po 15 sierpnia. 

takie są ceny na składach za siarczan. nie wierzysz to dzwoń i pytaj https://www.migrola.com.pl/kontakt/

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem tydzień temu. Weź telefon i zadzwoń gdzie indziej.

Później się dziwicie że właściciele składów nawozowych latają na wczasy do Dubaju.

Edytowane przez lukasz7604
Opublikowano

to myślisz że nie dzwoniłem po różnych miejscach ? to że ci się udało kupić tanio bo może sprzedawca miał jeszcze ze starych zapasów i nie był pazerny

Nie kupuje siarczanu potasu pierwszy raz 😄

Od kiedy pamiętam siarczan potasu zawsze droższy był od bezchlorkowców: hydrocomplexu, polifoski start, itp  a teraz niby miałby być tańszy 😄

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, galan99 napisał:

Jakie rolnictwo w Polsce co tu ma upaść jeszcze ? .

Rolnik produkuje a to mięso tanio a to mleko tanio sprzedaje do zakładów przetwórczych ile tam ludzi pracuje właśnie z pracy rolnika, rozmaite sklepy z artykułami dla rolnictwa i wiele innych i jak by tak rolnictwo zlikwidował to nic nie będzie, więc taka podwyżka nawozów nie może być na stałe.Tak jak te górki z bydłem czy świniami raz człowiek zarabia a raz traci.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

A ile% usług, przemysłu napędza? Wszystkie fabryki maszyn, nawozów, sor, foli itp sklepy z sor, nawozami, usługi polowe,tysiace handlowców,  przetwórstwa drugiego stopnia...  Itp to nie jest wliczane

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v