Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Wpiszcie w google ,,blokada torów na Podkarpaciu w Woli Baranowsjiej" film Agrounii. Zobaczycie gdzie jadą nasze nawozy, a jeszcze niedawno były informacje że zakłady ograniczyły produkcję.

Wczoraj rozmawiałem że znajomym na wielu składach nie ma już soli potasowej lubofosu i pochodnych. Polifoski wszelakie też zaczynają być nie dostępne. Saletry są ale cena zaporowa. O CO tu kur..... chodzi. Skład o którym ostatnio pisałem zamknięty a nawóz zniknął a raczej nikt z naszych go nie kupił bo musiał by jechać koło mnie z tym nawozem. 

Opublikowano

No chyba je🤬 🤦‍♂️🤪

Grupa Azoty zaapelowała do autoryzowanych dystrybutorów o wsparcie rolników i zabezpieczenie popytu na nawozy na krajowym rynku.  Podjęła decyzję o ograniczaniu dostaw na rynki zagraniczne i przekierowaniu produktów na rynek krajowy.

Opublikowano
29 minut temu, PRIMO napisał:

No chyba je🤬 🤦‍♂️🤪

Grupa Azoty zaapelowała do autoryzowanych dystrybutorów o wsparcie rolników i zabezpieczenie popytu na nawozy na krajowym rynku.  Podjęła decyzję o ograniczaniu dostaw na rynki zagraniczne i przekierowaniu produktów na rynek krajowy.

To coś im hu.... idzie bo wszedzie zaczynają być widoczne braki 

Opublikowano

za granicę nie będę zdziwiony jak mocznik poniżej 2tyś jedzie .taką umowę podpisali z potężnymi graczami i uj. teraz żeby wyrównać straty to Polak musi zapłaci 3 a żeby coś zarobić to i 3.8 będzie akurat. 

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Gdzieś pisałem że kto wie czy nie wroci do nas przepakowany 😬

@Bartek933 za co punkty skoro pisze na temat? Czy poprostu polecialeś wszystkim bez weryfikacji?

Gdzie tam wszystkim mi daje a sam pewnie nie wie za co.😡

Mocznik 3500zl 

Saletrzak 2600zl 

Ultra 3000zl 

Saletra 2800zl cena z dwóch różnych składów 

Opublikowano
44 minuty temu, krilan06 napisał:

A ktoś się orientuje w jakich cenach są obecnie nawozy w Rosji i na Białorusi?

Trzeba znajomych popytać tych co tirami jeżdżą. Coś mi się zdaje że  za rok może być spory ruch w tamte strony po nawozy.

Opublikowano

Screenshot_20211017-190549_Viber.jpg

6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Trzeba znajomych popytać tych co tirami jeżdżą. Coś mi się zdaje że  za rok może być spory ruch w tamte strony po nawozy.

Jeśli unia zdejmnie cła to tak ale podobno jej się nie spieszy 

Screenshot_20211017-190923_Viber.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, małoroly2018 napisał:

teraz z ukrainy zamiast przemycać fajki to trzeba nawóz ładować

20000uah to chyba cos koło 3tys zł wiec co przemycac

Opublikowano
5 godzin temu, krilan06 napisał:

A ktoś się orientuje w jakich cenach są obecnie nawozy w Rosji i na Białorusi?

Piszę się o wzrostach miedzy 20- 50%, tam już podniosły płacz agroholdingi że za drogo[Rosja], jednak do konkretnych cen trudno się dokopać

Opublikowano
4 godziny temu, karolr2 napisał:

Czyli zrobić przeładunek na Ukrainie i można do nas ciągnąć, trzeba zebrać rolników i robić zamowienie samemu, przewoźnika się znajdzie bez problemu.

5 godzin temu, XTRO napisał:

Na Ukrainę jedzie nawóz ale zapewne kupili go Niemcy albo Holendrzy na swoje gospodarstwa co tam mają. 

Możliwe że  tak, ale tyle wagonów tam jedzie że szok, to  tam nie ma producentów nawozów?

Opublikowano (edytowane)

a na nasze jak jedzie tam to też  cło jest?

Cło z Rosji wynosiło 6.5% tyle samo z Norwegii, z Ukrainy nie znalazłem stawki. 

Na Rosji jest cło prawie 50euro na tonę nawozu to nie tak duzo

🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Dnia 16.10.2021 o 16:06, GABBER85 napisał:

chce dac 3 ha w dzierżawy oddalone , bez dopłat i nic więcej nie chcę , nikt nie chce ... połnocna małopolska

A u mnie jakby mogli to by podworka orali 🙃 zapowiadają sie chude lata zobaczymy co to bedzie

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v