Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ty ja do nich piałem na YouTubie ze inni dają youtuberzy promocje dla widzów a  wy nie, ze dajcie promocje na auto 24t nawozu i w d*pie mieli.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał:

Ty ja do nich piałem na YouTubie ze inni dają youtuberzy promocje dla widzów a  wy nie, ze dajcie promocje na auto 24t nawozu i w d*pie mieli.

A na testy nie chcieli by dać czasem nawozów?   :P  teraz modna reklama na testy.  xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Zawsze można spróbować coś kupić taniej, ale ogólnie te promocje od youtuberów to lipa raz dzwoniłem z 3 tel raz ojciec raz zona i ja i jak od jutu berów to drożnej liczą  takie małe oszustwo.

Opublikowano
Mateusz3512 napisał:

Wczoraj brałem saletrę w Radzyniu jeszcze trochę było po 1850 zł

Duda 1840zł, Mazurek wyczyszony z saletry a nowa dostawa 1900zł/t i w góre

jarecki napisał:

mam też palete mocznika po 1,3 tys  jak dojdzie do 2, 5 tys  to chyba na olx wystawie po 2,5 tys za tone

a sam co będziesz siał? saletre po 2300? 🤦

• Like 1
Opublikowano

Zbiornik na Rsm w sierpniu kupiony i coś czuję że będzie stał pusty,  na razie żyto zasiane, ja czekam z azotem bo nic nie rośnie wiecznie a jak ma być po 2k to niech pszenica będzie po 1.7k , mało realne 

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Ja mam krowy mleczne od kilku lat i nie ukrywam ze co miesiąc pensja a jak produkowałem zboże kukurydze ziemniaki to na koncie raz przybywało a potem to się wydawało na produkcje a przy krowach cały czas do góry.

Nawet jak by mleko po 5zl było to nie chciał bym tych krów. Już jednak wolę te swoje kapusty i ziemniaki. Mam wiochę dalej takich zapalonych krowiarzy i co z tego że kasy jak lodu maszyny nowe jak nawet obiad w biegu jedzą i wyglądają jak by ich życie biło. Oboje po rozwodach bo żony nie wytrzymały. A idź pan w h.... z takim interesem. ESI Polifoska Krzem 2450 Saletra 32 1850.

Opublikowano

Pany przestanmy brać nawozy ,od wiosny ekologia i zaraz będą albo ceny w dół albo dopłaty do nawozów 🤠 bedzie mniejsza produkcja w Kraju to wszyscy to odczują.Widać że zbliża się kryzys bo długo nikt za wszystko nie będzie tyle płacił, wszystkie firmy zaczną odnotowywać spadki sprzedaży  obroty ...i bedzie🌋

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, tommy66692 napisał:

Pamiętam jak za 2 czy 3 lata temu jesienią jakiś dyrektorek z grupy azoty też mówił że do wiosny tylko drożej, ludzie kupowali jak najęci a na wiosnę cena spadła 

Ale nigdy nawozy nie drożały w takim tempie i w takiej ilości 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pany przestanmy brać nawozy ,od wiosny ekologia i zaraz będą albo ceny w dół albo dopłaty do nawozów 🤠 bedzie mniejsza produkcja w Kraju to wszyscy to odczują.Widać że zbliża się kryzys bo długo nikt za wszystko nie będzie tyle płacił, wszystkie firmy zaczną odnotowywać spadki sprzedaży  obroty ...i bedzie🌋

Głos rozsądku.   :P

Opublikowano

Od stycznia gaz w górę, to napewno azoty stanieją 😅

56 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nawet jak by mleko po 5zl było to nie chciał bym tych krów. Już jednak wolę te swoje kapusty i ziemniaki. Mam wiochę dalej takich zapalonych krowiarzy i co z tego że kasy jak lodu maszyny nowe jak nawet obiad w biegu jedzą i wyglądają jak by ich życie biło. Oboje po rozwodach bo żony nie wytrzymały. A idź pan w h.... z takim interesem. ESI Polifoska Krzem 2450 Saletra 32 1850.

Widocznie tak kasy jak lodu mają. Nie widziałeś porządnych krowiarzy. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, krilan06 napisał:

Ale nigdy nawozy nie drożały w takim tempie i w takiej ilości 

Bo chca się nachapać szybko naszym kosztem, wiedzą ze będzie kryzys, wiele firm może tego nie wytrzymać tym, a kto wie może i na nasze produkcje nawozowe ktoś tylko czeka i celowo tak zagrywa a potem kupią za bezcen.

Nie bedziemy mieli kasy to wiele firm to odczuje bo przy rolnictwie jest duży obrót pieniądza, jak my padniemy to nędza wszystkich sięgnie.

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Wreszcie ktoś powiedział coś mądrego. Niestety tak myślących ludzi jest za mało. Większość i tak kupi nawet saletrę po 2000 zł. Z jednej strony trzeba to zrozumieć każdy chce jak najwięcej wykorzystać zebrać. Solidarności w tej kwesti na pewno nie będzie. Ja jestem logistykiem w firmie transportowej to słyszałem od dostawców części, że bambery nawet AdBlue kupują i leją na pola. A to chyba zabronione jest, ale grunt że tanie 😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak by nauczył zakłady najszybciej, ale oni dobrze wiedzą że rolnicy się zadłużyli po uszy i teraz będą kupowali za każdą cenę, bo by się zesrali ze strachu że mniej urośnie i komornik zabierze wypasiony ciągnik kupiony na wyrost i sąsiad z sześćsiundką będzie miał radochę.    xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Kto Ci pracuje przy tej kapuście i ziemniakach? Zagonisz do roboty to zaraz masz po domownikach możesz biegać z Ukrainą i sypać kasą w domu, wtedy jesteś gość...

Opublikowano

18,5 ziemniaków przerabiam i kopie we 3osoby.Do kapusty mam Ukrainę ale tylko do zbioru sadzenie we własnym zakresie. 

Opublikowano

Córka i żona. 

37 minut temu, Tomek90 napisał:

Od stycznia gaz w górę, to napewno azoty stanieją 😅

Widocznie tak kasy jak lodu mają. Nie widziałeś porządnych krowiarzy. 

Widziałem Widziałem. Pokazywałem kiedyś tu zdiecia. Zapi..... taki sam tylko skala wieksza. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Pamiętam jak za 2 czy 3 lata temu jesienią jakiś dyrektorek z grupy azoty też mówił że do wiosny tylko drożej, ludzie kupowali jak najęci a na wiosnę cena spadła 

W 2019 na jesieni tak było jak mówisz a na wiosnę przyszedł covid i staniały ale w tym roku gaz bardzo poszedł do góry więc nie wiadomo jak będzie.

Ja na następny sezon nawozy już mam.

Opublikowano

Tak liczę i liczę i jak saletra była pomijając cenę 1030 zł , tylko wezmę 1200 zł sypałem 400 kg na ha to wyszło 480 zł teraz myślę zaoszczędzić i sypnąć 300 kg licząc po 200 zł wychodzi 600 zł na ha czyli wtopa .

Opublikowano
52 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Tak liczę i liczę i jak saletra była pomijając cenę 1030 zł , tylko wezmę 1200 zł sypałem 400 kg na ha to wyszło 480 zł teraz myślę zaoszczędzić i sypnąć 300 kg licząc po 200 zł wychodzi 600 zł na ha czyli wtopa .

ja sypałem po 200kg na pierewszy pokos i polowe tego na kolejne i trawa rosła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v