Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

I wleciał jakiś ,,pan” i znow pousuwam cześć wpisów a inne tez nie na temat zostawił. Cenzura i nic więcej.

Ja wiem kto. Kurła. 

Opublikowano
arek_124711 napisał:

6 minut temu, yaroslaw napisał:

Ci  co  nie mają dzieci  krytykują  pińcet plus  ci  co  nie mają  hektarów krytykują  dopłaty  a  ci co  nie mają  rozumu  mówią  że to  wszystko  wina  PIS u

Ja mam hektary i jestem i zawsze bylem przeciwnikiem doplat... niech pozwola nam normalnie zarabiac na produktach a te doplaty i dotacje sobie wsadza w dupe bo ma to na celu tylko robienie z rolnikow zawodu bardziej uprzywilijowanego i roszczeniowego. Ciekawe ze w osiemdziesiatych latach za tej ciezkiej komuny ojciec mial 30 ha i co 2-3 lata nowy mtz albo ursus byl na podworku a  doplat nie bylo...

Może miał "wtyki" tam gdzie trzeba i przyznawano mu tzw. przydziały 🤔 Ciągniki wtedy nie były horendalnie drogie, więc ludzie kupowali i po niedługim czasie odsprzedawali za większe pieniądze tym, którzy kasę mieli ale nie mogli doczekać się zlecenia...

Opublikowano
4 minuty temu, mysza103 napisał:

Dopłat nie chcesz żadnych i wszystkie dotacje żeby se wsadzili w d*pę , a 500+ na dzieci chcesz brać , i jeszcze żeby ściągać fundusze większe od tych co nie mają dzieci ? Nie zły fikoł z ciebie widzę  jest . To jak ci tak ciężko z tymi dziećmi że w nerwicę popadasz , to może tylko rób te dzieci jak ci to tak dobrze wychodzi , a potem oddawaj je tym co przyjmą , i będziesz szczęśliwy , bo dzieci nadal robił będziesz , a jak się ich pozbędziesz to i na wczasy będziesz mógł jezdzić , 500+ nie będziesz musiał pobierać , a nawet się jeszcze z ciebie ściągnie trochę grosza , bo przecież dzieci miał nie będziesz , A na chwilę obecną to powinieneś się podzielić tymi zasiłkami na dzieci , skoro twierdzisz że ,, wszystkie dzieci nasze są'' a nie twoje

Gdzie napisalem ze chce brac? Napisalem ze jest to uczciwe rozwiazanie bo duzo osob dostaje i dobrze wykorzysta te pieniadze. Zreszta rozwiazanie funkcjonuje w tej czy innej formie od kilkudziesieciu lat.

Opublikowano
4 minuty temu, mysza103 napisał:

Dopłat nie chcesz żadnych i wszystkie dotacje żeby se wsadzili w d*pę , a 500+ na dzieci chcesz brać , i jeszcze żeby ściągać fundusze większe od tych co nie mają dzieci ? Nie zły fikoł z ciebie widzę  jest . To jak ci tak ciężko z tymi dziećmi że w nerwicę popadasz , to może tylko rób te dzieci jak ci to tak dobrze wychodzi , a potem oddawaj je tym co przyjmą , i będziesz szczęśliwy , bo dzieci nadal robił będziesz , a jak się ich pozbędziesz to i na wczasy będziesz mógł jezdzić , 500+ nie będziesz musiał pobierać , a nawet się jeszcze z ciebie ściągnie trochę grosza , bo przecież dzieci miał nie będziesz , A na chwilę obecną to powinieneś się podzielić tymi zasiłkami na dzieci , skoro twierdzisz że ,, wszystkie dzieci nasze są'' a nie twoje

Tutaj to trochę przeginasz co ty masz 16 lat? Zastanów sie trochę. Dobrze napisał bo gospodarstwa towarowe które produkują na rynek powinno być stać na zakup maszyn i środków do produkcji własnie poprzez opłacalność a nie jałmużna z unii i ten kołchoz z dokumentami i papierami. 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Tym razem nie ulubieniec. 

Pójdę z tym do Państwa w państwie 

Opublikowano
4 minuty temu, karolek12 napisał:

Tutaj to trochę przeginasz co ty masz 16 lat? Zastanów sie trochę. Dobrze napisał bo gospodarstwa towarowe które produkują na rynek powinno być stać na zakup maszyn i środków do produkcji własnie poprzez opłacalność a nie jałmużna z unii i ten kołchoz z dokumentami i papierami. 

Dokladnie jednak jest jeszcze zdrowy rozsadek w narodzie 🎖

Opublikowano

Każda dopłata czy do wapna czy do ha czy do świń itp to patologia. Wszystko powinno na siebie zarabiać a nie sztucznie być pseudo wspomagane. Już nie wspomnę o prow który nakręca ceny maszyn. Gdyby nie on to były by połowę tańsze i każdy by sobie kupował co chce bez pozwolenia pani z agencji.

• Like 7
Opublikowano
16 minut temu, mysza103 napisał:

Chyba stary kawaler się odezwał 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Można pomysleć  

Każda dopłata czy do wapna czy do ha czy do świń itp to patologia. Wszystko powinno na siebie zarabiać a nie sztucznie być pseudo wspomagane. Już nie wspomnę o prow który nakręca ceny maszyn. Gdyby nie on to były by połowę tańsze i każdy by sobie kupował co chce bez pozwolenia pani z agencji.

Edytowane przez karolek12
Opublikowano
9 minut temu, przemek28_28 napisał:

Bo nakupił pewnie z 3 ciagniki 6 przyczep i mase innych maszyn w kredycie i teraz cieżko.

Nic nie nakupil. A jesli inwestuje to swoje powoli a nie duzo na.kredyt

Opublikowano

sprzedawcy nawozów chcą sobie wolne zrobić do następnego roku, a przy okazji znaleźć jakiegoś głupiego co kupi. A tu taki płacz, zobaczycie że na początku styczna azot stanieje

Opublikowano
3 minuty temu, czesio200 napisał:

Dokladdnie. Ale gdzie oni by wtedy te rodziny upchneli jak agencja niepotrzebna...

3 minuty temu, greg1985 napisał:

Chyba stary kawaler się odezwał 😂

Dokladnie 😂 dobrze ze jego rodzice nie podzielali jego pogladow 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, karolek12 napisał:

No i z tym się zgadzam , tak powinno być . Bardziej chciałem porównać z drugą częścią wypowiedzi , gdzie pisze że dopłat nie chce , ale na dzieci powinni mu wszyscy inni co dzieci nie mają dopłacać , bo jemu tak bardzo z tymi dziećmi żle że nawet na wczasy nie może pojechać , a inni sobie jeżdżą, I wogóle aż w nerwice wpada . To odpisałem niech się pozbędzie dzieci jeśli mu tak zawadzają , i będzie szczęśliwszy , a i na wczasy pojedzie 

@greg1985Kawaler , nie kawaler . Ogólnie za dodatkami dla dzieci to byłem zawsze , oby nie było tylko z tego potologii . Natomiast nie jestem za tym że ktoś się użalał z tego powodu że ma dzieci , i jak to ma żle w życiu w związku z tym

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A świnie dalej będą po 4-5 zł 

Cena chleba w okolicy to średnio 3,5 ludzie już oszczędzają. 

świn zaraz nie bedzie wcale tak jak burakow teraz. Zaraz wezma sie za drob nie tylko ten fermowy ale i przyzagrodowy. Chleb i tak tani macie. 5 zł to minimum w okolicy na chwile obecna

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

No i z tym się zgadzam , tak powinno być . Bardziej chciałem porównać z drugą częścią wypowiedzi , gdzie pisze że dopłat nie chce , ale na dzieci powinni mu wszyscy inni co dzieci nie mają dopłacać , bo jemu tak bardzo z tymi dziećmi żle że nawet na wczasy nie może pojechać , a inni sobie jeżdżą, I wogóle aż w nerwice wpada . To odpisałem niech się pozbędzie dzieci jeśli mu tak zawadzają , i będzie szczęśliwszy , a i na wczasy pojedzie 

Zupelnie zmieniles sens zawarty w mojej wypowiedzi wiec tak jak napisalem dyskusja skoczona

Opublikowano
9 minut temu, czesio200 napisał:

w zasadzie tak , tylko z dopłat musiał by zrezygnować cały świat albo by polska musiała wprowadzić cła cały świat w wiekszym lub miejszy sposób dotuje rolnictwo nawet ukraina i rosja ,  poprawcie mie jak się myle ale Leper wysypywał natory ziano zbóż importowane z zachodniej europy bo było tam tansze bo było dotowane 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

dajcie już spokój, posty dalej piszecie nie na temat, ja nie napisałem ani jednego nie dotyczącego cen nawozów a dostałem ostrzeżenie.

Proszę szanownego moderatora o przejrzenie moich postów

Edytowane przez KrzyszsztofGaat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v