Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, magnum123 napisał:

nawozy nie podrozaly przeciez na górze tej strony widac ceny saletrosan 2520.10  saletrzak 2552.16 salmag 2474.54

To zadzwoń na dowolny skład i kup po takiej cenie jak na AF 😜

• Root Admin
Opublikowano

to są ostatnie ceny transakcyjne a nie sztuczne 4200 w cenniku, po którym nie możesz kupić, bo zwyczajenie taki towar nie trafił jeszcze na rynek

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

No fajny jest, każdy dużo zyska.

O np wczoraj długą rozmowę z dilerem odbyłem No i jeśli chcę ciągnik po taniości to do sylwestra faktura bo po wybiciu północy automatycznie +2% na nowy ład.

Mówię, niech tak nie naciska na mnie bo i 5 stycznia mi w tej cenie sprzeda. Ale nie, odgórnie domiar i tyle.

Ala każda rodzina zyska. Tylko urwa jak, jak po wszystkich produktach rozpalcelują wyższe podatki🤦‍♂️

Tak mi się skojarzyło przy Twoim wpisie. Gdy pojawia się jakakolwiek dotacja, to cena produktu dziwnym trafem idzie w górę. Od grudnia są wypłacane dopłaty. Może tutaj należy doszukiwać się nagłych podwyżek cen nawozów. Nie tylko gaz może mieć wpływ na ceny.

• Like 1
Opublikowano

Wczoraj dzwoniłem na pobliski skład, to saletrę mieli po 3200. Chwilę temu jechał łursus z sąsiedniej wsi z dwiema "haelkami" wyładowanymi bagami z saletrą.

Opublikowano
Bercik92 napisał:

Panowie w okolicznym składzie jest saletra po 3700 brać ? :P

Powiedz że dajesz 3500 i to Twoje ostatnie słowo 😎

Opublikowano
25 minut temu, ekozar napisał:

za ten na placu trzeba jeszcze kupić następny 

Jeszcze żeby faktycznie ktoś płacił za ten nawóz od razu. Zazwyczaj tak jest że biorę od azotów na plac i po sprzedaży dopiero regulują zakup od azotów. Już kilka razy dobrze tu ta sytuacja została opisana. Także aktualnie jest to dojenie rolników ile się tylko da skoro zakupił towar za 2 tys, chciał sprzedać za 3 tys, a przez chwilowa podwyżka gazu ten sam nawóz na placu zdrozal do 4,5 tys. Szkoda że Twój system nie działa przy sprzedaży płodów rolnych. Też muszę zakupić środki do produkcji po nowych cenach więc za mleko nich mi dadzą po 3 zł w nowym roku 

Opublikowano (edytowane)

Spytaj gościa o przyswajalność bo podobno lipa z tym ten płynny ma lepsza bo odciagniety tłusz ale 22 procent azotu

Edytowane przez SAUTER
Opublikowano (edytowane)

na youtube widziałem że rozpuszcza się fajnie tylko frakcja tłuszczowa zostaje. Tylko z tych 33 procent azotu ile będzie dostępnych dla roślin? No i aplikacja niezbyt dokładna. Ale za 10 t tego mam na dziś 3,5 t saletry.

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano
39 minut temu, cris10 napisał:

U nas już nawozu nie kupisz , raz że wykupione co do worka , a na innym skupie jest to sprzedaż wstrzymana . Jak była saletra 2800 tak już podobno 3800 i brak 💁

I bardzo dobrze że wykupili trzeba do budżetu kasy 20 miliardów dosypać rolnicy to zrobią , za obniżkę VAT na żywność .

8 minut temu, darekborkowski napisał:

brać... prawdziwa okazja ;)

BRAĆ .

Opublikowano (edytowane)

Nie no zmieniam branże jednak, chyba nie zdziwicie się, że będzie to handel nawozami :P ?  Jak nie będzie szło to przywalić podwyżkę i wykupią do ostatniego worka xD.  Przecież w tym roku handlarze maja po pare tys przebicia na tonie nawozu nierzadko ...

Edytowane przez Dastan
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v