Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jaco512 napisał:

Warto dać próbkę tego do zbadania zawartości składnika czy naprawdę tyle ma azotu, bo to trochę podejrzane... Mówił co to za producent tego nawozu?

O producencie nic nie mówił, tylko że skład ok. Minimalna zawartość azotu 270 kg w tonie. Gdzie by to można zbadać?

Opublikowano

Wczoraj byłem na CTR w Nadarzynie i Grupa Azoty już na samym wjeździe flag powiewało chyba do każdego rodzaju nawozu xd A na stoisku ludzi ful i ciągłe pytania kiedy będą tańsze nawozy xd Ostrzał konkretny a oni nie wiedzieli co odpowiadać 😜 Dla zapchania dawali Leksykon nawożenia przy mnie jeden gościu powiedział że na co mu to skoro ceny nawozów takie wysokie xd Ostateczna odpowiedź jaka padłą co do cen że od maja niby mają być tańsze bo liczą że gaz będzie tańszy w związku z zakończeniem okresu grzewczego xd

• Haha 1
Opublikowano

Nie wiem czy można spodziewać się spadków cen nawozów, kolega ma ofertę za pszenicę 1400 netto, pszenzyto 1230 netto, jak tak dalej pójdzie to wyjdę na zero sprzedając w zniwa po 800 netto pszenzyto na auto spod kombajnu, a kupując pod koniec sierpnia saletrzak po 1250 brutto. Może będzie tak, że i nawozy i zboża będą drogie i rachunek końcowy będzie taki sam jak przy "normalnych" cenach wszystkiego.

Opublikowano

A co spodziewałeś się że powiedzą że stanieją 13 stycznia?🤭

Bardziej takiej deklaracji  po 29 lutego bym się spodziewał🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A co spodziewałeś się że powiedzą że stanieją 13 stycznia?🤭

Bardziej takiej deklaracji  po 29 lutego bym się spodziewał🤣

Ostrzał mieli konkretny, tłumy ludzi i to samo pytanie "Czemu takie drogie i kiedy stanieją ?" 

3 minuty temu, EmilPlayP napisał:

Nie wiem czy można spodziewać się spadków cen nawozów, kolega ma ofertę za pszenicę 1400 netto, pszenzyto 1230 netto, jak tak dalej pójdzie to wyjdę na zero sprzedając w zniwa po 800 netto pszenzyto na auto spod kombajnu, a kupując pod koniec sierpnia saletrzak po 1250 brutto. Może będzie tak, że i nawozy i zboża będą drogie i rachunek końcowy będzie taki sam jak przy "normalnych" cenach wszystkiego.

Gdzie takie ceny ? Czytałem wcześniej pisał jakiś użytkownik że pszenica 80 zł w dół itp .

Opublikowano

dopiero 30 lutego powiedzą całą prawdę. poczekajcie A się dowiecie 😉

Opublikowano

Dziś handlowałem pszenicę to saletra po 3000zł i dpiero ma dojechać z Puław,  pszenica na poziomie 1350 brutto , telefony od dużych gospodarstw bo chcą sprzedawać i o cenę pytali, sam kupujący się zdziwił skąd taka zmiana że się coś ruszyło, nawozów na składzie brak.

Opublikowano
1 godzinę temu, jaco512 napisał:

Warto dać próbkę tego do zbadania zawartości składnika czy naprawdę tyle ma azotu, bo to trochę podejrzane... Mówił co to za producent tego nawozu?

Zapytałem czy można wziąć próbkę do zbadania i powiedział że nie ma problemu.

• Root Admin
Opublikowano

nie wiem, nie znam ich.
Ja się zastanawiam kiedy drugą partię upłynnić, ale póki co nie mam potrzeb inwestycyjnych to raczej nie ma co się zajmować pierdołami :P

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tomek90 napisał:

Ci co sprzedają to nie wiedzą co to matif. 

Widzisz powody do dalszych wzrostów?

Postawiłem sobie taki cel że w grudniu sprzedam.

Pieniądze nie potrzebne, ale nie chciałbym umoczyć.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Spodziewacie się faktycznie tych wzrostów rzędu +200-300 zł na paszowych typu pszenżyto, jęczmień?

Nie, wiem jakoś sceptycznie podchodzę. Mam mętlik w głowie🤔

Opublikowano

Te ceny zbóż wyżej to pasze Piast Płońsk, sam do Cedrobu sprzedawałem. Do Piasta z tego co mi mówił to trzeba wozić we własnym zakresie. Lokalne składy pełne nawozów praktycznie póki co i coś zaczyna się ruszać, bo jak byłem w sobotę to handlarz stwierdził że ludzie chyba w naszym rejonie przyjęli te ceny i po malu zaczynają kupować - dopłaty robią swoje.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Spodziewacie się faktycznie tych wzrostów rzędu +200-300 zł na paszowych typu pszenżyto, jęczmień?

Nie, wiem jakoś sceptycznie podchodzę. Mam mętlik w głowie🤔

Jesli taki skok będzie to od lutego, teraz  moze być w dół  , nawet 100, paszarnie nie maja a muszą kupić i w jakiś sposób muszą wywrzec sprzedaż,  takie moje zdanie i zasłyszane opinie .osobiście sprzedałem teraz 100 t pszenżyta 1130 a reszta czeka i to długo  .Ale z cena nikt nie jest pewien , może być różnie 

Edytowane przez ralf3635
  • Like 1
Opublikowano

Widać że saletre zaczynają kupować nie śmiało ale jednak. W agrotersie od 1-ego do góry. Nie są to już podwyżki po 200 zł ale 30-50 jednak tendencja wzrostowa. Do świąt nie długo a i po szybko do marca poleci. Mamy 3 miesiące na zakupy... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v