Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, komizmo napisał:

Patrzę na olx a tam obornik bydlęcy 60-90 PLN teraz. Muszę wrzucić ogłoszenie, że 1000 ton zamienię na fyndta 😁

A cóż to jest 1000 ton. to nawet na 20 hektarów nie styknie 🤔

Opublikowano
7 godzin temu, HF86 napisał:

wielki jazgot że nawozy za granicę jadą ale jak ziarno na export się ładuje to wielkie oklaski bo 50zł więcej jak hodowca obok może zaoferować bo na więcej go nie stać. rolnik na rolnika już dawno patrzeć nie może to gdzie tu jedność?

Tu raczej chodzi o brak dostaw nawozów zamówionych np. w maju po umówionej cenie.

Opublikowano
38 minut temu, pinochet napisał:

Tu raczej chodzi o brak dostaw nawozów zamówionych np. w maju po umówionej cenie.

O jak Ty w maju zamówiłeś i Ci niedowizili to dlamnie oznacza że nie chcą z tobą handlować. Ale  dlaczego 🤔

Opublikowano

nie ma się co łudzić na niskie ceny nawozu...  wynika ona z kosztów produkcji ale jest też skorelowana z ceną płodów rolnych, jeśli pszenica będzie po 1200 a raps dalej po 3000 to bym ne liczył na saltre po tysiącu za tonę ....

• Haha 2
Opublikowano

Dzisiaj na konwencji w Przysusze Jarosłąw Kaczyński powiedział że spadła cena saletry z 3000 zł do 1800 zł. W poniedziałek na luzie w rozpietej bluzie jadę na skład nawozów z wystąpieniem PJK na konwencji i kupuje parę ton. Dziekuję ci zbawco Prezesie najukochańszy.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 6
Opublikowano

Ja ro sław ! Ja ro sław! Ja ro sław!

Będziesz mógł sobie kupić u producenta bezpośrednio. A może nie. Bo nie wiem co z tego pierdolenia wynikło

Wiem tylko że za dwa lata będę miał wyższe dopłaty od bauera

No i na nawóz może stać nikogo nie będzie ale sobie chociaż magazyn na niego postawisz  na 300 kwadratów 

Opublikowano

chyba że firmy które wstrzymały produkcję prędko jej nie wznowią wtedy towaru na rynku będzie mało i będzie drogi 

a poza tym z innej branży wczoraj skoda oświadczyła że do końca roku zawiesza produkcję z powodu braku części także w innych branżach też jest nie ciekawie nie zdziwię się jak gospodarka europejska pierd... w ciągu roku 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Dariowola napisał:

O jak Ty w maju zamówiłeś i Ci niedowizili to dlamnie oznacza że nie chcą z tobą handlować. Ale  dlaczego 🤔

Weź mnie nie wk.....,na 10 zamówionych aut,7 przyjechało, a 3 nie.Inna sprawa,że i tak jestem szczęśliwy.

17 minut temu, szczypka napisał:

chyba że firmy które wstrzymały produkcję prędko jej nie wznowią wtedy towaru na rynku będzie mało i będzie drogi 

a poza tym z innej branży wczoraj skoda oświadczyła że do końca roku zawiesza produkcję z powodu braku części także w innych branżach też jest nie ciekawie nie zdziwię się jak gospodarka europejska pierd... w ciągu roku 

Części brakuje do nowoczesnych szrotów.Pora by wrócili do produkcji sprawdzonych 1.9.  Mam takich  Octavii kilka na stanie i nie mam zamiaru nic innego kupować aż do czasu jak zje rdza.

Edytowane przez pinochet
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, pinochet napisał:

Weź mnie nie wk.....,na 10 zamówionych aut,7 przyjechało, a 3 nie.Inna sprawa,że i tak jestem szczęśliwy.

Ja czekam na 5 aut RSMS 26 po 1070 netto, jeden dojechał , to co zamawiałem po 1330 RSM 32 dojechało 12 aut całość , czekam na resztę, jak nie to do sądu z dziadami.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, sznajdik napisał:

A co byś mówił jak masz naprodukowane azotu za 2,5-3 tyś./t że wiosną bedzie taniej?  czy że będzie problem z azotem a jak wykupią do końca roku to nagle się tańszy znajdzie

Dokładnie. Na zachodzie czekają zakłady na tańszy gaz i rusza z produkcją bo wiedzą że frajera nie znajdą który zapłaci 1000 euro za saletrę. A u nas myślą że zrobią z rolników idiotów. A jak nie wypali to straty pokryje budżet, w końcu państwowy moloch

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, wojtekku napisał:

Ja czekam na 5 aut RSMS 26 po 1070 netto, jeden dojechał , to co zamawiałem po 1330 RSM 32 dojechało 12 aut całość , czekam na resztę, jak nie to do sądu z dziadami.

Trzeba się cieszyć z tego co się ma...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v