Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kura na wiosnę chiba sprzedam to co zakupiłem bo poco się brudzić... 😁

Na saletrzaku bym ponad 100% przebitki miał i jeszcze ropę palić rozsiewając.

Opublikowano
14 minut temu, youn81 napisał:

Mocznik 3320 , taniocha, w białogardzie 3700

Mówisz że jak na promocji, brać? Pytanie czy mają. przedstawiciel mówił że na azot wszystkie zamówienia im cofnęli..

Opublikowano (edytowane)

Bier Panie... Potem 8 ton z hektara pewniak i czysty zysk z pola jak u kolegi powyzej😂😂 tylko glupi by nie brał 😂😂

Edytowane przez youn81
Opublikowano
2 godziny temu, zbyszekku napisał:

człowieku jeszcze rejestracje pokazałeś 😉
teraz ci co maja nawozy musza zainwestować w ochronę 
bo przy obecnych i przyszłych cenach pewnie jakieś gangi się wyspecjalizują we włamach na magazyny saletry
niedługo ludzie se będą zdjęcia robić z nawozem jak kiedyś z masłem 
jako przejaw luksusu 😉

Przejeżdżam obok gospodarstwa gdzie nawozy w big bagach przechowują przed domem 5m przy głównej drodze - nieogrodzone, niczym nieprzykryte i tak sobie myślę - no idioci, kto przy tych cenach składuje nawóz, nic tylko podjechać nocą i ładować 

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Miałem kupować jakiś 2 talerzowy rozsiewacz do nawozu ale dalej lejkiem siał będę oby było co siać.

A ja kurna złożyłem wniosek na rozsiewacz w tym roku xD.

Opublikowano
2 godziny temu, cinek1808 napisał:

@oregano jak dasz gwarancję że w następnym roku cena pszenicy będzie po 1000 zł albo więcej to kupie tą nawozy w takiej cenie. A jak będzie na drugi rok pszenica po 600 zł to co wtedy

Kurom dasz i będziesz jajka sprzedawał 🤭

Opublikowano
6 minut temu, majster545 napisał:

Jakie 8 ton 10 ton 😂😂

Na 3-4 kasie to 8 ton 😂 

3 minuty temu, migacz napisał:

To patrz który ma najlepszą dokładność w niskich dawkach 😁

Haha, moj cale szczęście ma opcje mikro wysiewu nawet 10kg na ha, na uruchomieniu mechanik sie smial ze na chu.. To potrzebne 😂😂 cale szczęście kverneland przewidział przyszłość mam 2 tony mocznika z tamtego roku to podam w 3 dawkach po 33kg na 20ha pszenicy, zyto sobie poradzi bez azotu 😂😂

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, cinek1808 napisał:

Jak się utrzyma taki stosunek cen nawozów, paliwa do cen płodów rolnych to tylko czekać aż komornik zapuka do drzwi co niektórych. 

Ciekawe co zrobią ci co mają dzierżawy, oddają dopłaty i jeszcze płacą nawet 2 tys za ha 

Ci co maja dzierzawy to się jeszcze cieszą bo jak czynsz mają stały to teraz zamiast przykładowo 3 pszenicy po 700 oddadza niecałe 2 tony po 1100  i reszta ich a jak dobrze pójdzie to i tona na czynsz wystarczy, gorzej jak dzierzawy krótkoterminowe 

Opublikowano
6 minut temu, youn81 napisał:

Na 3-4 kasie to 8 ton 😂 

Haha, moj cale szczęście ma opcje mikro wysiewu nawet 10kg na ha, na uruchomieniu mechanik sie smial ze na chu.. To potrzebne 😂😂 cale szczęście kverneland przewidział przyszłość mam 2 tony mocznika z tamtego roku to podam w 3 dawkach po 33kg na 20ha pszenicy, zyto sobie poradzi bez azotu 😂😂

Ja będę brał Raucha, ponoć  3kg wysieje :P

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, staszek1234 napisał:

Ci co maja dzierzawy to się jeszcze cieszą bo jak czynsz mają stały to teraz zamiast przykładowo 3 pszenicy po 700 oddadza niecałe 2 tony po 1100  i reszta ich a jak dobrze pójdzie to i tona na czynsz wystarczy, gorzej jak dzierzawy krótkoterminowe 

Dzierżawa jest  w dt, pszenica droga to czynsz do góry 

5 minut temu, Dastan napisał:

Ja będę brał Raucha, ponoć  3kg wysieje :P

Worek mocznika a 25kg i 8ha zrobione....👍👍

Edytowane przez youn81
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Dzidek1982 napisał:

a w zeszlym roku 1,70

przepraszam, rozumiem ze za tanio

Po prostu cyrk z paliwami trafia się raz na jakiś czas.  1,7 też było dzięki Covidowi, wiem bo sam jeżdżę na gazie. Cena poniżej 2 zł to bardziej miłe zaskoczenie niż norma. 

Opublikowano
4 godziny temu, cinek1808 napisał:

@oregano jak dasz gwarancję że w następnym roku cena pszenicy będzie po 1000 zł albo więcej to kupie tą nawozy w takiej cenie. A jak będzie na drugi rok pszenica po 600 zł to co wtedy

Czego się boisz,przecież cena nawozów ma być adekwatna do cen pszenicy,tak powiedział przedstawiciel Azotów🥴

Opublikowano
Dnia 2.10.2021 o 23:34, suffeks napisał:

zamawiajcie adblue 😛

Trochę odkopie post właśnie zastanawiam się nad adblue chciałem na wiosnę opryskać tym Pola zamiast mocznika ale ile tego rozrobić z wodą żeby było ok ?

Opublikowano

Zresztą,ja zrobię tak jak powiedział jeden kierowca że jego podwyżki cen paliw nie dotyczą bo zawsze kupuje za 100zł.

Kupię nawozów za tyle co w zeszłym roku i mam w d*pie ich podwyżki.😝

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v