Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Dastan napisał:

A można zastąpić saletrę salmagiem pogłównie chociaż w jednej z dwóch dawek na wiosnę?  Ma okazje kupić po starej cenie bo saletra raczej nie będzie.

To już nie czekasz do wiosny?

Opublikowano
cinek1808 napisał:

Minister rolnictwa na spotkaniu z Agrounia powiedział że nawozy drożeją bo gaz i prąd idzie w górę. 

Mogli odpowiedzieć, że w pie***ol dostaje się za gadanie głupot 🙄 Chciałem kupić przyczepkę, a chłop gada że codziennie cena idzie do góry bo stal drożeje, a na przyczepce data produkcji 2020 🤦‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, kris91 napisał:

Chciałem kupić przyczepkę, a chłop gada że codziennie cena idzie do góry bo stal drożeje, a na przyczepce data produkcji 2020 🤦‍♂️

no , bo złom też z dnia nadzień coraz droższy , 

Opublikowano

Nie dziwię się dilerom ze podnoszą ceny. Zaraz nie będzie czym handlować bo firmy nie przyjmują zamowienia a jeśli juz to bez gwarancji ceny... termin realizacji też nieznany.

U mnie na trzy lokalne sklady tylko ja mam Saletre i Saletrzak (ilości około jedno samochodowe). Jeśli ceny nie spadną a dostępność się nie poprawi to za kilka miesięcy będzie mi groziła upadłość bo nie będe miał czym handlować a koszty nie znikną.

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

1 godzinę temu, jarecki napisał:

zlom tanieje gruby 1.1 cienki 0.90

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, pedro2 napisał:

Kurba śniło mi się, że ten polidap co mam na wiosnę biorę do rozsiewania, a tam w środku błoto, baksy dziurawe 🙆 obudziłem się stan przedzawałowy. Aż poleciałem rano sprawdzić 😋

Może być proroczy jeśli nie stoi na paletach. Maĺa dziurka na dnie worka i zaciągnie wodę jak gąbka.

Miałem kiedyś 10t yara bella pod chmurką nakryte plandeką. No i wiadomo śnieg , roztopy, przez plandekę powoli woda się sączyła i spływała po worku.  Z boku było małe przetarcie na worku, zaciągnęło do wiosny tyle wody że w dwóch bb do połowy było błoto 

Opublikowano

Dziś odebrany zapłacony rsm 26S po 1250, cena na dziś 1900

Ruch na składzie jak w ulu. Resztki azotu wyparowują z placu.

Zamówione opryski na sezon na zboża. I kurde nie kupię dresu i golfaV , jak żyć?🤭

.

Jak kilkanaście dni temu napisałem że na wiosnę azot to nie kwestia ceny tylko dostępności, okrzyknięty zostałem wariatem😂😜😜😜

Opublikowano

to jest nowy ład. z pracy ma starczyc na miskę i opłatę wynajmowanego mieszkania. I do lichej roboty masz z uśmiechem na gębie iść i radością że wogule ją masz. chodowac i uprawiać też wszystko żeby na chleb było. 

Opublikowano

Zielony Ład dokonuje się na naszych oczach , jeśli nawozy i śor będą drożeć to pooddaje się dzierżawy, na własnym polu rośliny typu strączkowe i za robotą trzeba się rozglądać , nikt o zdrowych zmysłach nie będzie dokładał do produkcji rolniczej chyba że cena na płody rolne wzrośnie proporcjonalnie do cen nawozu w co wątpie .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

nie będziesz dokładać. ale o nowych maszynach zapomnisz.zarobisz  na chleb i wkoło tego i też będziesz szczęśliwy bo na etat też nie będzie gdzie iść godny pieniądz zarabiać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v