Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, majster545 napisał:

Po ile u was saletrosan 26 w bigach? 

Kupiłem maj czerwiec teraz to pewnie nic poniżej 2 tys nie znajdzie. Teraz to handlowcy szukają po małych składach starych cen i wykupują jak nie zdążyli zmienić

Opublikowano

Kupię saletrę po 2400 z uśmiechem na twarzy, ale pod warunkiem że za pszenicę dostane choć 1300.

IMG_20211001_095919.jpg

Opublikowano (edytowane)

Woze obornik i tak z ciekawosci przeliczylem ze obecnie sam npk w obornoku bydlecym to 75zl/t. A jeszcze mikro i prochnica. 

Co do obnizek nawozow to moze w czerwcu. Obnizki  marzec kwieciec to marzenia.

Polska z ta przestarzała energetyka ma od kilku tygodni najtanszy prad w ue. I odpalili wszystkie bloki weglowe bo niemca zaczyna brakowac. W angli prad zdrozal 4 krotnie w ciagu 2 miesiecy. 

UE wyrządził tym zielonym ladem i zero emisyjnoscia.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ja lubię jeździć do lasu zimą po drzewo, sam sport i ogrzewanie za free a zaoszczędzone pieniądze się przydadzą.

A w jakiej cenie z dowozem wapno radkowit premium tez.

Ja też śmigam do lasu zimą, ale po drewno na następną zimę, zawsze mam duży zapas.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

No u mnie rodzice maja na drzewo. To z samych sprzatan na kilka lat przygotowanego drzewa.  Jestem ciekaw co z tym drzewem jak zabronia palic drzewem. Moze za utylozacje brdzie trzeba placic. Ja mam juz nowy dom. Pompa ciepla + panele. Wygoda bez roboty ale koszta inne montazu. Bo rachunkow teraz brak.

Ile kosztowała pompa ciepła? 

Opublikowano
8 minut temu, Bugii napisał:

Polska z ta przestarzała energetyka ma od kilku tygodni najtanszy prad w ue. I odpalili wszystkie bloki weglowe bo niemca zaczyna brakowac. W angli prad zdrozal 4 krotnie w ciagu 2 miesiecy. 

co z tego że odpalili jak pisiory już zaklepali za ciepłe posadki w brukseli likwidacje 4 elektrowni i wtedy my będziemy kupować.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Rrolniik napisał:

Ja też śmigam do lasu zimą, ale po drewno na następną zimę, zawsze mam duży zapas.

Ja tak samo bo suche ma moc a teraz jak by scioł suszkę to palić się będzie ale ale nie będzie dobrze grzało tym bardziej ze ostatnio dużo padało i z rok musi poleżeć podeschnąć.

Ostatnio mojego kumpla wrobili kupił piec na ekogroszek bo często w domu niema i niema komu podkładać i mu powiedzieli ze i drzewem nim można palić tylko wyjmuje się palenisko i wyjął i palić się nie chce.i Te drzewo co miał musiał sprzedać.I kupił za nie groszek.A paliwo główne miało być drzewo a groszek od czasu, mówi ze mało Idze ale nie chce mi się w to wierzyć jak przyjdą mrozy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
pedro2 napisał:

Ma chłop rację 🤭🤭 kupujta bo nie będzie wcale 🤭 

Pytać handlarza czy będzie taniej 🤦

zapytać nie grzech choć z tego co powiedział można też wywnioskować że dyskretnie namawiają żeby kupować teraz bo na wiosnę lub kiedyś tam stanieją a oni zostaną z nawozem

Opublikowano

Ja tylko mam nadzieję że handlowcy nie zaczną odwoływać zamówień lub w jakiś inny sposób kombinować z już zamówionym towarem bo tysiąc złoty zarobki na tonie drogą nie chodzi a faktura za towar dopiero po dostarczeniu nawozu przychodzi przeważnie

Opublikowano

Duże firmy handlujące nie chca zaopatrywać dotychczasowych swoich  dużych odbiorców indywidualnych, ponieważ w pierwszej kolejności mają zaopatrzyć swoje składy terenowe, czyli małe filie.  

Opublikowano
10 minut temu, slawekz1975 napisał:

gdzie taka tania saletra?

Mogę wkleić podobne zdjęcie, ale to nie znaczy, że po tyle kupisz. Po prostu gość na składzie już od kilku tygodni nie zmienia cen na rozpisce bo musiałby to robić codziennie - z każdym dniem cena idzie w górę i chłopu już się nawet nie chce tego aktualizować.

Opublikowano
2 godziny temu, Bugii napisał:

Woze obornik i tak z ciekawosci przeliczylem ze obecnie sam npk w obornoku bydlecym to 75zl/t. A jeszcze mikro i prochnica. 

A ja tak bez konwoju woziłem, i co jak by mnie napadli i okradli z gówna? 🤤

Szon wygłosił kolejny już raz płomienne kazanie nawołujące do buntu, chłopacy ochoczo polajkowali, a następnie wszyscy polecieli na zakupy potykając się o własne nogi😂

Opublikowano
Michał13 napisał:

Ja tylko mam nadzieję że handlowcy nie zaczną odwoływać zamówień lub w jakiś inny sposób kombinować z już zamówionym towarem bo tysiąc złoty zarobki na tonie drogą nie chodzi a faktura za towar dopiero po dostarczeniu nawozu przychodzi przeważnie

Watpie, żeby wywiązali się z nie zafakturowsnych zamówień w obecnej sytuacji. Dziś mi dowieźli saletre zamówioną 01.09 po 1470 brutto. Faktura wypisana w dniu zamówienia z terminem przelewu zazwyczaj14-21dni. I tylko tak jest gwarancja ceny. RSM gdzie indziej zamówiony też 01.09 po 1350 brutto jeszcze nie dowieziony ale dawno opłacony. Powyższe ceny w dniu zakupu wydawały się wysokie więc zamówiłem tylko 2/3 zapotrzebowania czego teraz żałuję. Z drugiej strony na więcej nie było za co.

Opublikowano
26 minut temu, slawekz1975 napisał:

gdzie taka tania saletra?

Jaka tania?

Wola Mysłowska 

21 minut temu, oregano napisał:

Mogę wkleić podobne zdjęcie, ale to nie znaczy, że po tyle kupisz. Po prostu gość na składzie już od kilku tygodni nie zmienia cen na rozpisce bo musiałby to robić codziennie - z każdym dniem cena idzie w górę i chłopu już się nawet nie chce tego aktualizować.

Cennik z 24, 09

Polifoska8 prawie była wysprzedana,polidapu nawet nie zamawiał 

Opublikowano
2 godziny temu, Bugii napisał:

Co do obnizek nawozow to moze w czerwcu. Obnizki  marzec kwieciec to marzenia.

Ja mam do rozwiezienia 1100 Ton ale dopiero w listopadzie pod pszenicę poszło 700 to ładna kasa jak by nie patrzeć 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ja tak samo bo suche ma moc a teraz jak by scioł suszkę to palić się będzie ale ale nie będzie dobrze grzało tym bardziej ze ostatnio dużo padało i z rok musi poleżeć podeschnąć.

Ostatnio mojego kumpla wrobili kupił piec na ekogroszek bo często w domu niema i niema komu podkładać i mu powiedzieli ze i drzewem nim można palić tylko wyjmuje się palenisko i wyjął i palić się nie chce.i Te drzewo co miał musiał sprzedać.I kupił za nie groszek.A paliwo główne miało być drzewo a groszek od czasu, mówi ze mało Idze ale nie chce mi się w to wierzyć jak przyjdą mrozy.

Kilka lat temu były piece na ekogroszek że można było i drewnem palić ale od którejś tam klasy obecnie się już nie da palić drewnem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v